2018-09-15 | 13:12:00

Ett foto i timmen: Fredag

Äntligen är det dags för ett Ett foto i timmen-inlägg igen! 😊 Jag vet att ni är många som gillar den här typen av blogginlägg, och det gör verkligen jag också. Det är alltid roligt att få en inblick i hur andras dagar kan se ut, samtidigt som det är roligt att kika tillbaka på sina egna EFIT-inlägg efter ett par år.
 
I vanliga fall består mina vardagar nuförtiden av att jag jobbar, kommer hem från jobbet, somnar på soffan, lagar mat och planerar lektioner, men igår var jag för en gångs skull ute på vift hela dagen så jag tänkte att det kunde vara kul att ta med kameran och ta en bild i timmen. Sååå välkomna att hänga med på min fredag!
 
 
6:30 
Jag vaknade vid halv sju av att Sputnik stod och vevade för brinnkära livet med klorna mot sovrumsdörren. Det betyder att han vill ha mat och sedan vill han ut. Eftersom Sputnik inte ger sig före han får som han vill var det bara att vänta på att det sendraget i mina vader skulle lugna ner sig och sedan stiga upp, gå och ge Sputnik mat och krypa ner under täcket en liten stund till. Laika och Kosmos låg fortfarande och sov i vardagsrummet i väntan på att världen skulle vakna, men Sputnik tar alltid saken i egna tassar när han tycker att det är dags att stiga upp.  
 
 
7:10
Dags att göra sig redo för dagens drabbning - sockerbelastning! Magen kurrade argt eftersom jag inte hade fått äta något sedan åttatiden kvällen före, men det var bara att ignorera kurret, skippa frukosten (favoritmålet på dagen 😭) och bege sig mot Nykarleby.
 
 
8:05
Strax efter åtta var första blodprovet till sockerbelastningen taget och sockervätskan uppdrucken. Har jag någon gravid läsare därute med sockerbelastning på kommande kan jag lugna er med att det inte är det minsta obehagligt. Man ska dricka en halv liter sockerdryck som smakar precis som hallonsaft och sedan är det bara att sitta i väntrummet och underhålla sig själv mellan provtagningarna som sker med en timmes mellanrum. Svårare eller mer obehagligt än så är det inte. 😊 Sockerdrycken är dessutom lite mättande, så den första timmen glömmer man nästan bort att man är hungrig. 
 
 
9:15
Andra blodprovet taget och jag chillar vidare i väntrummet och stickar på ett par tågsockor som Christina tipsade om. I väntrummet får jag nya kompisar i form av pensionärer, och en trevlig dam som också har med sig sticksömmen. 
 
 
10:25
Det tredje och sista blodprovet är taget och jag checkar ut från HVC, tar min medhavda picknick i form av smörgåsar och jogurt och beger mig upp till svärmor för att dricka en kopp kaffe. 
 
 
11:30
Min mamma kom också upp på kaffe, och sedan hoppade mamma och jag i bilen och begav oss vidare på äventyr. Eftersom jag ändå varit tvungen att ta den här fredagen tjänstledig utan lön på grund av det tidsdryga HVC-besöket passade mamma och jag på att pricka in kokkolaresan som vi länge planerat. En grej jag verkligen saknar med mitt gamla jobb (förutom kollegorna) är möjligheten att byta till kvällsskift ifall man behöver ha förmiddagen ledig. Så kan man inte göra när man har lärarjobb, men då får man ju lov att försöka göra det bästa av dagen ändå. 
 
 
12:20
Strax efter tolv var vi framme vid vårt mål: PaaPii Designs fabriksbutik i Kokkola. Oh my, det här är verkligen himmelriket för två som älskar mönstrade och färggranna barnkläder! 😍 Vi visste knappt var vi skulle börja botanisera bland alla de vackra tygerna. Det fanns så mycket fint att se på och gräva bland. 
 
 
13:15
Högen av tyger som skulle följa med hem bara växte och växte. Nu ska här (eller ja, hos mamma som har bättre symaskin) sys babykläder till Gäddan och Gäddans kusiner så det står härliga till! 
 
 
14:00
Efter avklarad tygshopping kurrade magarna, så då vankades lunch vid Amarillo. Det blev kyckling. Om nom nom. 
 
 
15:15
Vi strosade runt ett varv på loppiset Ykköskirppis, men där var det lite för råddigt i hyllorna och trångt i gångarna. Det blev ingen ny loppisfavorit. 
 
 
16:00
I Kokkola finns många små butiker, så vi begav oss in till centrum (jag tror i alla fall att det var centrum? Kokkola är verkligen inte mitt område) och kikade in i de som såg mest intressanta ut. I pysselbutiken Ihan Itse och handarbetsaffären Katariina fanns det mycket att titta på. 
 
 
16:45
Innan det var dags att bila hemåt igen passade vi på att dricka te och äta äppelkaka på ett café. Vi var så nöjda när vi hittade till våffelcaféet som vi blivit tipsade om, men sedan visade det sig att det var stängt för hösten så då fick vi söka oss till ett vanligt café istället. 
 
 
17:45
Via Nykarleby hemåt. 
 
 
18:10
Väl hemma matade jag kaninerna och fåren och passade på att gosa lite med Gull-Fia och Shaun. Shaun som är ett okastrerat bagglamm har blivit rätt falsk på sistone i och med att han börjat bli könsmogen. Om han inte får tillräckligt med uppmärksamhet kan han ta sats och springa med böjt huvud rakt mot en för att anfalla, så det gäller att hålla sig på god fot med honom. 
 
 
19:10
Och så var det bara att hoppa i bilen och bege sig iväg igen...
 
 
20:10
Sambon har varit i Helsingfors i två dagar och skulle hämtas från tåget i Vasa. 💕
 
 
21:15
Och här ser den uppmärksamme kanske att vi befinner oss vid FAF i Nykarleby. Vilket rännande av och an det blev denna dag alltså! Sambon skulle diskutera ett evenemang som han är med och ordnar vid FAF nästa vecka, och jag hakade på för att äta deras supergoda burgare. Köket hade egentligen stängt för dagen men personalen var gulliga och gjorde burgare till oss ändå. 
 
 
22:30
Lite sväll på soffan med katterna är alltid obligatoriskt innan läggdags. Strax före elva kröp vi ner under täckena, och så var den dagen snipp snapp slut. 
 
 
Vill ni kika på lite gamla Ett foto i timmen-inlägg så finns dessa i arkivet:

Finheter
Christina

Vad kul att du hittade mönstret till tågsockorna. :) Jag stickade ett par i fjol och tyckte mycket om dem, de lär hållas på bra. Kanske man borde göra ett par i stor modell också? :D

Svar: De skulle säkert vara riktigt härliga också i vuxenmodell! 😊
TIDSTJUVEN

2018-09-15 | 14:08:36 | http://finachristinas.com
Marias Memoarer

Vilken späckad och trevlig dag du fick till slut :) Kan tänka mig du var trött på kvällen!

Svar: Ja, det blev verkligen en händelserik men jätterolig dag!
TIDSTJUVEN

2018-09-15 | 14:31:01 | http://www.mariasmemoarer.com
Sara

Oj lyckos dig om du inte hade problem med sockerbelastningen! Jag mådde så fruktansvärt dåligt av att dricka den där sockerlösningen. Vet inte hur många gånger jag var en sekund ifrån att spy. Fick knappt ner den. Men höll mig bara för att jag visste jag måste göra om det ifall jag spyr. Nu i somras gjorde jag en till inför eftergranskningen och då var det betyyydligt lättare! :)
Och förresten, reagerade på att du måste ta tjänstledigt? Det kanske är andra regler för lärare men annars har jag läst mig till att alla rådgivningsbesök och dyl får göras på arbetstid! Tror det till och mer står i arbetslagen? Men som sagt kanske det inte gäller lärare då det ju är lite annat? :)

Svar: Usch, det låter inte alls roligt. Jag har inte haft obehag för sötsaker och söta drycker under graviditeten, så kanske är det därför jag inte tyckte att sockerbelastningen var jobbig heller. Hmm, konstigt om man egentligen borde få göra sockerbelastningen på arbetstid? Jag frågade min förman och hon sa att jag skulle ta tjänstledigt, så jag har inte kollat upp det desto mera. 🤔
TIDSTJUVEN

2018-09-15 | 15:28:56 | http://www.saraholtkamp.fi/blogg
Sofia

Vilket kiva inlägg! Blev nu inspirerad på att göra ett liknande.
Å vad härligt med mamma-tid! Finns inte mycket som slårvdet :)

2018-09-16 | 07:47:34 | http://zofia.devote.se
Sara

Okej, men löns kanske att kolla upp? Nu kanske det inte går att göra någonting i efterhand. Men om du får fler dylika tillfällen kanske det löns :) Har som sagt för mig att det står i arbetsavtalslagen någonting i stil med att om undersökningen inte kan ordnas utanför arbetstid så måste arbetsgivaren ändå betala lön. Eller dylikt. Och sockerbelastning går ju inte att ordna på andra tider än morgonen ju :)

2018-09-16 | 15:43:47 | http://www.saraholtkamp.fi/blogg
lillgarden.blogg.se

Vilken härlig dag! Ja utom den där glukosbelastningen! Väntan där är ingen kul alls... eller fastan!

Har du tagit alla kort med samma kamera?
På jakt efter kamera men vilken djungel alltså, inte så att det finns två sorter att välja på bara...

2018-09-16 | 18:47:38 | http://lillgarden.blogg.se/
Jarina

Så roligt att följa med på en ett foto i timmen -dag! Tror jag också ska ta och göra det snart. Måste bara se till att det sker någon dag jag faktiskt har något intressant planerat. :'D

2018-09-16 | 21:14:56 | http://jarinafoto.blogg.se/
Kommentera:
Kom ihåg mig?