2014-06-30 | 23:32:37

Rudimental levererade på Provinssirock

 
Det brittiska bandet Rudimental spelade på Provinssirock i lördags. Rudimental är ett band som jag inte hade desto större koll på innan spelningen, men när de drog igång visade de sig ha en massa kända låtar. Man har bara inte tänkt på att det är de som har de där låtarna som spelas på radio.
 
 
Rudimental består egentligen av fyra stycken killar, men de hade två sjukt duktiga kvinnliga solister med sig på Provinssirockspelningen. Alla i bandet är tydligen galet talangfulla och när de drog igång med Free var gåshuden total. 
 
 
Hela publiken sjöng med i Not Giving In och stämningen var närmast magisk. Väldigt minnesvärt. Jag måste bara säga att liveversionen av den låten är miljoner gånger bättre än den med John Newman som sångare. Wow!
 
 
Men nu är det bestämt dags för mig att sluta drömma mig tillbaka till lördagkvällen och gå lägga mig istället. Imorgon väntar en lång och fullspäckad dag med vanligt jobb tätt följt av fotojobb. Kanske vi ses på Norrvallas sommarfest?

2014-06-30 | 21:31:00

Fritidsbostadsmässa i Kalajoki: Villa Valli

 
Mamma och pappa ringde och sa att de var på väg till Kalajokifritidsbostadsmässa idag och eftersom jag råkade ha måndagen ledig var jag givetvis inte sen att hänga på. ;) Det var mulet och lite småregnigt idag, så det var riktigt passligt mycket folk som rörde sig på mässområdet. Man kunde gå i lugn och ro och titta på alla hus utan att behöva trängas med någon.
 
I fyra timmar promenerade vi runt bland sanddynerna, och hem kom vi fulltankade med inspiration. Jag gillade förstås mest de hus där man verkligen hade tänkt till med inredningen och utnyttjat ytorna till fullo. Även om det är meningen att husen ska fungera som "sommarstugor" så var de förstås väldigt lyxiga. Sommarstugekänslan kom främst fram genom naturnära färger, naturmaterial i inredningen och stora fönster som vette ut mot vattnet.
 
 
Jag överförde nyss en halv miljard bilder till datorn, så jag har massvis med inspiration och idéer att bjuda på. Vi börjar med mitt absoluta favorithus från mässan - nämligen nummer 20, Villa Valli som är inrett av Maria Kivijärvi. Dit skulle jag kunna flytta vilken dag som helst. Köket gick i mörkgrått och vitt, med turkosa inslag i inredningen.
 
 
Sovrummet dominerades av en stor säng med fluffiga sommarlakan. En inredningsstege av gamla störar och den där klassiska runda spegeln som verkar vara ett måste i sommar fanns förstås också på plats.
 
 
Det andra sovrummet hade en fiffig våningssäng där den nedre sängen var bredare än den övre. Notera dessutom paddeln som är fastbunden i sängkanten och alla andra fina detaljer i rummet (så som sandstänket på taklamporna). Snyggt!
 
 
Släng in ljust trägolv. Addera en gammal kista och en hög med böcker. Succé!
 
 
Den här detaljen bakom soffan stod jag och dreglade över hur länge som helst. Det kan ju inte vara särskilt svårt att tillverka egentligen. Spika ihop några plankor i olika längder och kladda dit några svansiluetter, liksom. Nu måste jag bara klura ut var den där svanväggen egentligen skulle kunna passa i vår lilla tvåa. Och övertala sambon förstås. ;)
 
 
Helheten är så gaaalet snygg!
 
 
Det fanns två stycken inglasade terrasser. Den ena hade plats för en badtunna och den andra terrassen hade inbyggd ugn och grill.
 
 
Fiffig lösning för örtkrukorna!
 
 
En rostig gammal cykel utan hjul som inredningsdetalj? Tja, varför inte. Summa summarum skulle jag kunna flytta in i det här huset när som helst. Och bo där året runt. Den lilla haken? Det ligger i Kalajoki och kostar 313.300€. Äsch då.

2014-06-29 | 22:59:00

Loppisrace på Källbacken

 
Så var det dags för loppisrace igen en gång. Sommarens tredje för min del. Hela Österbotten verkar ha blivit biten av loppisloppan i sommar, för det är loppis överallt och hela tiden. Och vi som är loppisnördar jublar förstås av glädje! :)
 
Idag var det Nykarleby som bjöd in till race. Hela Källbacken, det vill säga kvarteret runt vattentornet, hade förvandlats till ett enda stort loppisområde. Solen gassade och det lilla regnvädret som hotade att förstöra festen var inte särskilt långvarigt. Det som var extrabra med det här loppisracet var att man inte behövde bil för att förflytta sig mellan loppisgårdarna, utan alla försäljningsplatser låg tätt inpå varandra.
 
 
Det vimlade av bekanta ansikten både bland besökarna och försäljarna. Sandra, som är en av de bloggvänner som jag känt allra längst, sålde både det ena och det andra på sin gård och hade dessutom "öppet hus" i sin vackra trädgård. Där är det alltid något spännande projekt på gång och trädgården blir bara finare och finare för varje år som går.
 
 
När vi hade promenerat runt hela Källbacken och prickat av alla loppisställen bestämde mamma och jag oss för att passa på att åka upp i vattentornet. Där har jag inte varit på år och dagar. När jag var liten brukade vi ibland göra en sommarutflykt med morfar till Nykarlebys vattentorn, och det minns jag som något av det mest spännande och roligaste på hela somrarna. Idag var det precis lika spännande. Högst upp i vattentornet finns nämligen ett café. Där kan man blicka ut över Nykarleby, dricka en kopp kaffe, äta crepes med sommarbär, glass och vispgrädde och begrunda sina loppisfynd.
 
Tips! Vill du läsa vad andra har skrivit om loppisracet?
Lindas Lantliga: Loppisrace i Nykarleby