2016-05-12 | 23:09:00

Ett foto i timmen: torsdag

Dags för ett EFIT-inlägg från dagen som gått. Ni vet vad det betyder, eller hur? Javisst, ett foto i timmen! Välkomna med på en torsdag som har spenderats i Oravais, Vasa och Jeppo.
 
 
8:15. Dagen började med att alarmet på min mobil ringde, men jag tryckte på snooze och somnade om en halvtimme till. Att få snooza är ju det bästa som finns, så jag ställer ibland mitt alarm lite tidigare än jag egentligen måste stiga upp bara för att få njuta av känslan att få somna om. Jag är knäpp, jag vet. (Väckarklockan på nattduksbordet har stannat, men det gör inget för den är snygg ändå.)
 
 
9:10. Dagens outfit fick bli röd långklänning och svart kofta.
 
 
10:15. Dagens förmiddagskaffe dracks ur muggen jag fick som avslutningspresent från handledaren på praktiken. <3 Det är faktiskt min första och hittills enda muminmugg. Jag har alltid tyckt att muminmuggarna är väldigt tjusiga, och ofta köpt dem som present till andra. Kanske jag också borde börja samla på dem?
 
 
11:00. Sputnik blev lite klängig när jag skulle åka iväg till Vasa. Han ville hellre att jag skulle stanna hemma och leka med honom istället.
 
 
12:00. En sväng via Café Ann-Marie (för att införskaffa en lunchsmörgås och kaffe) senare var jag redo för mitt livs sista praktikseminarium i Åbo Akademi.
 
 
13:05. Vi hade efterbehandling av praktiken idag, vilket innebar att vi (= jag, några klasskompisar och vår lärare) satt och diskuterade alla möjliga små och stora frågor som uppstått under praktiken. Mest pratade vi sådär överlag om vad det egentligen innebär att jobba som speciallärare. Vi har ju onekligen blivit lite klokare efter fem studieår.
 
 
14:30. Efter att ha snicksnackat lite extra med Sabina efter själva praktikdiskussionen var det dags att röra sig vidare.
 
 
15:00. Challo, Ida och jag hade stämt träff vid nyöppnade Fazer Café på torget. Där fanns det minsann många kakor att välja mellan! Priserna var dock också i saftigaste laget... Men psst, ett tips: om ni visar den här bilden i kassan får ni kaffe eller te gratis med vilket inköp som helst just nu. ;)
 
 
Jag åt världens maffigaste chokladkaka. Jag skojar inte när jag säger att det tog en timme att äta upp den.
 
 
16:30. Det var så behagligt att sitta ute på Fazers terrass att vi pratade, kaffade och pratade lääänge... och fick besök av skrattmåsar.
 
 
17:00. Så småningom var det dags för mig att röra mig till bilen och bege mig hemåt. Det var tydligen flaggdag idag. Ida upplyste om att det var Snellmansdagen, vilket är finskhetens dag. Jahaja.
 
 
18:30. Väl hemma böt jag om till varmare kläder, skrev ett blogginlägg, slängde i mig en tallrik gröt och begav mig iväg ut igen.
 
 
19:15. Det vankades fotbollsmatch i Jeppo och jag sällade mig till åskådarskaran på solsidan. I kvällens match spelade PUF mot MunU, alltså Pensala mot Munsala. En riktig nagelbitare!
 
 
20:55. Matchen slutade med vinst till Pensala (tjohej!) och jag begav mig hemåt igen.
 
 
21:10. Där blev jag varmt välkomnad av Sputnik som var extremt sällskapssjuk.
 
 
22:00. Resten av kvällen har ägnats åt Sputnik-mys och Eurovision Song Contest-semifinal. Det var den dagen.

Finheter
Pisasday

Vilket bra inlägg, man blir liksom glad av det. Fina bilder :)

Svar: Tack Pisa! Så roligt att höra. :)
TIDSTJUVEN

2016-05-12 | 23:30:10 | http://www.autre.fi/bloggar/pisasday
Lili

Jättefina bilder, dagen ser riktigt härligt ut! Och Mumin-muggen är verkligen tjusig. Klart du ska samla, här hemma har vi 9 stycken tror jag men två är dubletter- vilken är din favoritkaraktär eller den mugg du tycker är finast? Jag skulle kunna skicka över en till dig om du vill!

Svar: Tack Lili! Men ååhh, hur snäll är inte du då!?? <3 Min favoritkaraktär är Lilla My, men jag tycker att alla muminmuggarna är lika tjusiga. Den muggen där Sniff gosar med en katt är en av de sötaste tycker jag. :)
TIDSTJUVEN

2016-05-13 | 12:31:40 | http://zilverka.blogg.se/
ellenlundis

Åh! Vilka fina bilder! Älskar såna här inlägg. :)
Fazer Café,, visst finns de i Helsingfors? För jag gick in ett sånt sommaren 2014. :3

Svar: Tack så mycket! Roligt att du gillar den här typer av inlägg. :) Du har alldeles rätt i att Fazer Café finns i Helsingfors. Där har det funnits lääänge och nu finns det äntligen ett här i Vasa också. :D
TIDSTJUVEN

2016-05-13 | 19:43:52 | http://finlandsgullet.wordpress.com/
Danielas Dagbok

chokokakan ser ut som värsta drömmen!

Svar: Det var den! En dröm för chokladälskare.
TIDSTJUVEN

2016-05-14 | 13:47:57 | http://ddanielas.blogg.se
Lili

Jag råkar ha två Lilla My så kan skicka en om du vill. :) langa adress till blogg.zilverka@gmail.com !

2016-05-17 | 18:57:57 | http://zilverka.blogg.se/
Kommentera:
Kom ihåg mig?