2016-11-30 | 22:14:18

Sanningen bakom glöggmyset

 
Ikväll bjöds Mimmi, Madde och jag på glögg hos Cila. Det var mysigt. ♥
 
 
Innan vi kunde avnjuta drycken skulle ju de fina glöggmuggarna fotograferas av alla närvarande. Såklart. Men ve och fasa - ljusslingan som syntes i bakgrunden från Mimmis och Maddes vinkel hade slocknat. Värdinnan fick snabba sig att byta batterier i den.
 
 
Tidningen som stod på bordet flyttades förstås med millimeterprecision och alla andra prylar gömdes ur synfältet. Och ljuset i adventsljusstaken, det behövde ju tändas. Snabbt fram med tändstickorna!
 
 
Och så klick-klick-klick. Det är viktigt att fotografera ur alla tänkbara vinklar så att allas instagrambilder inte blir likadana.
 
 
Till sist fick vi njuta av glöggen. Den hade inte ens hunnit kallna. :)

2016-11-29 | 21:08:00

Laika Esmeralda

 
Tillåt mig presentera minstingen i familjen:
Laika Esmeralda.
 
Ikväll flyttade lilla Laika in hos oss. Laika är Sputniks biologiska lillasyster (de har samma mamma) så förhoppningsvis kommer de att komma riktigt bra överens när de lärt känna varandra. Sputnik är mycket förvirrad över att det är en till katt här inomhus, så han har förstås bevakat sitt revir och följt varje steg Laika tagit ikväll. Man ser verkligen att de är släkt, för Laika påminner så mycket om Sputnik som liten både till utseendet och sättet.
 
 
Än så länge är Laika lite reserverad, men väldigt nyfiken och snäll.
 
 
Det ska bli så roligt med en liten kattfröken i huset. Sputnik har redan gått och lagt sig med Mikael och Laika ligger i min famn och spinner. ♥

2016-11-29 | 17:48:00

Kritisera aldrig andras utseende

 
Idag möttes jag av ett så provocerande inlägg när jag klickade mig in på Facebook. I en av de grupper där jag är medlem hade en vuxen människa undrat om personen som sminkat årets "söta och fina" luciakandidater här i kommunen är ett Groucho Marx-fan då tjejerna har så starkt markerade ögonbryn på bilderna att det enligt hen är svårt att ens se ansiktsdragen. Jag tolkar det som att denna vuxna människa menade att sminkningen var opassande (vad nu det sedan har att göra med luciavalet vet jag inte - Lucia är ju ingen skönhetstävling!).
 
Det är precis sådana här kommentarer som får ungdomar att bli osäkra på sig själva. Det är sådana här kommentarer som får unga människor att tro att det är okej att säga elaka saker om andras utseende. Om det är okej att vuxna människor klankar ner på hur fjorton-femtonåringar ser ut, varför skulle det då inte vara okej att barn och unga också klankar ner på varandras utseende? Nej hörni, det är vi vuxna som måste föregå med gott exempel och visa att det är okej att vara sig själv. Att det är okej att ha Groucho Marx-ögonbryn om man vill det.
 
Nu var det ju faktiskt så att alla luciakandidater hade sminkat sig själva. Och orsaken till att flera har mörka markerade ögonbryn på bilderna är för att just mörka markerade ögonbryn är en trend just nu. Se på Kim Kardashian, Cara Delevingne eller Michelle Obama. Det är de mörka och respektingivande ögonbrynen som ligger i fokus just nu.

Mode och trender kommer och går. Vissa hakar på dem, andra låter bli. Det är upp till var och en att själv välja sin stil, och tycker man inte om en viss sminkning behöver man helt enkelt inte sminka sig på det viset själv. Svårare än så är det inte.
Slutpoäng:
1. Alla får sminka sig precis så som de själva vill.
2. Det är aldrig okej att klanka ner på hur andra ser ut.