2014-01-30 | 21:49:00

Tidstjuven 2.0

gammal design vs. ny design
 
Nämen tjena! Jag tröttnade visst på min gamla bloggdesign så nu ska alla uppdatera sina webbläsare och beskåda mitt kvällspyssel, a.k.a. renoveringen. HTML-koder är inte särskilt trevliga att pyssla med, så nu känner jag mig alldeles snurrig i skallen och bestämde att det får räcka för ikväll. Det blev ju ändå rätt så hemtrevligt och mysigt här. Tycker jag. Lite varmare stämning liksom. Ni som har hängt med här länge märker säkert att jag har inspirerats av en av mina gamla designer som jag hade för några år sedan. Jag tänker mig att de utklippta tidningsbokstäverna i headern symboliserar ett kidnappningsbrev. ;)
 
Men nu vill jag ju veta vad NI tycker! Hiss eller diss?

2014-01-29 | 22:33:00

Ett mycket oväntat men fantastiskt samarbete

 
Det här är ju kanske lite pinsamt att erkänna men jag höll nästan på att köra i diket av glädje när jag lyssnade på radion igår i bilen. Jag hade nämligen totalt missat att Tuomas Holopainen och Don Rosa har gjort ett samarbete och helt plötsligt spelades då den här låten, som är typ det finaste som producerats i år, ur högtalarna. Tuomas. Holopainen. Och. Don. Rosa. Det är en så fantastisk kombination att man aldrig ens hade kunnat tänka sig den. Tryck play och njut!
 
 
Okej, jag antar att ingen fattar ett skvatt av vad jag jiddrar om eftersom ni knappast är lika nördiga som jag, så jag får väl förklara mig då. Don Rosa är ju killen som har tecknat alla tiders bästa Kalle Anka-serier. De där serierna som innehåller en miljard snillrika och geniala detaljer i varje ruta och har de allra bästa handlingarna. De där som man (eh, jag) alltid väntade med spänning på att få läsa i brorsans Kalle Anka-tidningar för de fanns bara i någon enstaka tidning varje år.
 
Och Tuomas Holopainen - han är universums bästa låtskrivare och keyboardist i (och grundare av) Nightwish. Ja, och så är han ju faktiskt rätt så snygg också, hehe. Nu har denna fantastiska man tydligen skapat ett helt album som är inspirerat av Don Rosas serier om Joakim von Anka. Och det braiga tar inte ens slut här, för Tony Kakko som är sångare i Sonata Arctica kommer att fungera som solist i någon av låtarna. Aaaah, jag kommer ligga sömnlös till nästa fredag när albumet The Life And Times Of Scrooge släpps.
 
Mvh, extremt nördig fangirl.
 

2014-01-29 | 10:53:00

En sån där toppentisdag

 
Åh, plötsligt blev det värsta bästa tisdagen igår! Jenny fyller år på torsdag, så vi firade förstås henne. Partykatten Elvira fick också vara med på ett hörn, men när det var dags att ta bild fyrade hon av en mördande laserblick rätt in i kameran. Det är alltså en katt och inte en demon där i mitten av bilden.
 
 
Vi drog ut och skakade tassarna på dansgolvet också och råkade turligt nog pricka in en dag då världshistoriens bästa DJ rockade Ollis! Ja, jag snackar förstås om pinglan till vänster, härliga Janina, som inte spelade annat än fenomenal partymusik hela kvällen. Jag hoppas att Ollis och Vasa är medvetna om vilken pärla de har där i DJ-båset.