2011-07-31 | 21:42:14

Girls' night out

Ack, dessa helger. Jag har knappt varit hemma en enda lördagkväll på hela sommaren. Igår lyckades vi på något mystiskt vis samlas hela tjejgänget och ha girls' night out i Vasa som på den gamla goda tiden när de flesta av oss var singlar. Numera är fyra av sex lyckligt gifta och då blir det så mycket svårare att få våra planer att passa ihop. Men gårdagen var helt galet kul. Vild. Och jag blev fattig (på grund av en svindyr taxiresa. Nästa gång tar jag bil).Tyvärr har jag inte en enda bild från gårdagen (eftersom jag lyckades glömma kameran hemma när jag sprang runt i huset som en galning och stressfixade mig inför kvällen efter att jag kommit hem från bostadsmässan i Kokkola) så årets snyggaste photoshopmontage får illustrera kvällen istället.

2011-07-30 | 00:23:42

För mycket fritid?


Har man för mycket fritid så kan man ägna sisådär hela dagen åt att läsa Helen Fieldings På spaning med Bridget Jones (ännu en bok som hade stått oläst i min bokhylla sedan jag köpte den på loppis för något år sedan). Den är verkligen klockren. Man får en stor nypa livsvisdom samtidigt som handlingen är otroligt komisk. Perfekt humörhöjande fredagsläsning! :) När jag är 30 tänker jag också vara som Bridget.

En komisk grej är att bokens Bridget är galen i Colin Firth som spelar Mr Darcy i Stolthet och Fördom. I filmatiseringen är det Colin Firth som spelar hennes pojkvän. Höhö.
2011-07-29 | 12:21:36

SommarteaterVisst är det någonting speciellt med teater i jämförelse med bio?
Handlingen i berättelsen blir liksom så mycket mera genuin och levande. Plus att man känner sig lite extra kulturell när man sitter i teaterpubliken jämfört med i biosalongen. ;) Det är synd att man går på teater så sällan. För min del har det bara blivit en gång om året de senaste åren, och då oftast via skolan. När jag blir gammal ska jag och mina tantvänner absolut bli stammisar på Wasa Teater.

Igår kväll blev det ett besök i grannbyn med familjen. Vi beskådade årets sommarteater, "För några stockars skull". Den utspelade sig på landsbygden på 60-talet och var riktigt bra (som vanligt) och helt klart sevärd. Bland annat Janina spelade otroligt bra. :)