2018-04-27 | 20:35:00

Från Norrvalla mot Boberget

 
Vi hade må bra-dag på jobbet idag och spenderade hela dagen vid Norrvalla i Vörå där vi fick välja mellan olika aktiviteter. På förmiddagen hade jag valt promenad och yoga, och två kollegor och jag styrde stegen upp mot skogen när det var promenaddags. Där hade vi tänkt gå längs spånbanan, men istället hittade vi en finfin vandringsled som gick upp till Boberget. Jag vet inte om den här vandringsleden, som torde heta Rökiö vandringsled, funnits länge men jag hade i alla fall inte alls koll på att den fanns. Alltid lär man sig något nytt.
 
Vandringsleden i sin helhet är 6,7 km och vill man inte gå varvet runt finns det också ett par genvägar som gör leden kortare. 
 
 
Både leden och genvägarna är tydligt utmärkta med skyltar. Dessutom är det satt färgprickar på träd och stenar längs med stigen, så det är praktiskt taget omöjligt att gå fel. Vi gick inte ända upp till Boberget idag, men enligt kartan ska det finnas ett vindskydd och en grillplats där. 
 
 
Terrängen var omväxlande och det fanns mycket att se och upptäcka längs vägen (också vårtecken i form av tussilago!). På vissa skuggiga ställen fanns det snö kvar och på andra ställen var det så blött på själva stigen att man fick gå små omvägar runtom, så det löns att ta ordentliga skor på fötterna om man planerar att gå leden nu den närmaste framtiden. Förhoppningsvis torkar det ju upp snart, så då blir det optimalt promenadföre i skogen igen. 
 
 
Vandringsleden börjar strax bakom väderkvarnen uppe på backen vid Norrvalla. När det blivit lite torrare i skogen ska jag absolut tvinga med mig sambon på en tur runt den här vandringsleden i sin helhet. 😊
 
Fler tips på fina vandringsleder:
» Köurosrundan i Pensala
» Västerö vandringsled
» Kimo Bruks vandringsled

2018-04-26 | 06:38:00

När dygnsrytmen är knas

  
Fem säkra tecken på att man jobbat nattskift:
 
1. Man försöker ha en normal konversation med sambon när man kommer hem på morgonen, men varje gång man påbörjar en mening tappar man tråden eller glömmer halvvägs in i meningen vad det egentligen var man skulle säga så man bara pratar vidare och hoppas på att meningen på något vis ska bli begriplig ändå, fast man inte är säker på vad det egentligen var man ville komma fram till när man började prata. 
 
2. Man blir frustrerad när eltandborsten inte passar i laddaren hur man än vrider och vänder den efter att man borstat tänderna på morgonen och ska gå och lägga sig. Sedan inser man att det är borsthuvudet man plockat loss och försöker tvinga ner i laddaren, och inte själva eldelen...
 
3. Någon pratar om "imorgon" och man vet inte om de syftar på idag, om idag var igår eller om imorgon är imorgon. Man vaknar mitt på dagen och det var liksom torsdag "igår", men det är fortfarande torsdag "idag"?
 
 
4. Man har jetlag trots att man inte varit på semester och fortfarande befinner sig i samma tidszon. 
 
5. Man har klickat iväg en Wish-beställning under ett svagt ögonblick av natten, och när sedan orderbekräftelserna börjar trilla in dagarna efteråt inser man att man att det där som kändes som logiska och jättefiffiga saker att beställa under nattens kaffepaus kanske inte var så värst nödvändiga saker ändå...
 

2018-04-25 | 17:18:14

Bebisfotografering med Agnes

 
Det här är Agnes, min coola och supergulliga lilla brorsdotter. Hon som fick en spännande start i livet när hon föddes i en ambulans invid en bensinmack
 
 
Agnes växer så det knakar (hon måste ju hinna ikapp sina bröder!), och blir snart fem månader gammal. I måndags passade vi på att ha en liten fotografering med Agnes i den finaste outfiten. 
 
 
Agnes fattade inte riktigt varför hon var tvungen att ligga mitt på vardagsrumsbordet och stirra in i en tråkig svart mojäng som sa *klick-klick-klick*, så hon var lite skeptisk till en början.
 
 
Sedan brände hon av en och annan fotomin, och varje gång jag satte kameran till sidan skrattade hon stort. Den lilla busen! 😍
 
 
Hon är en riktig liten solstråle i familjen, och har alltid nära till ett leende eller skratt.