2016-06-30 | 20:44:02

Det värdefullaste i min garderob

 
Den här spetsmönstrade koftan är utan tvivel det allra värdefullaste plagget i min garderob. Inte för att koftan är det plagg som kostade allra mest i butiken eller det plagg som har högst andrahandsvärde på second hand-marknaden... utan för att koftan är tillverkad med så mycket kärlek. Det är en kofta som bara finns i ett enda exemplar.
 
 
Koftan är ett handarbete som min mamma har suttit och stickat på otaliga kvällar. Hon har stickat, rivit upp och stickat om ända tills hon var alldeles nöjd med slutprodukten och måtten var anpassade exakt för mig.
 
 
Detaljerna, som ärmmuddarna och volangerna i nedre kanten av koftan, är så otroligt fina.
 
 
Koftan är så vacker att jag knappt vet om jag ska våga använda den...
 
 
...men samtidigt är den allt för fin för att ligga undangömd i skåpet. Den förtjänar att få hänga med under många fina och ljumma sommarkvällar och lika många mysiga höstäventyr, frusna vintermorgnar och kyliga vårdagar.
 
 
Mönstret till koftan finns i tidningen Novita 2/2016. Den är stickad i Novita Nalle i färgen 061 och är precis sådär lagom varm men ändå luftig som en mysig kofta ska vara.
 
 
Det här är det vackraste och värdefullaste plagget i min garderob. Tack mamma! ♥

2016-06-29 | 23:11:00

Solvarma klippor och fyrbenta vänner

 
Så lyxigt det känns med tre lediga dagar i sträck! Nästan som en minisemester. Idag tog jag mitt pick och pack och styrde kosan mot Jakobstad för att spendera dagen tillsammans med världens bästa bloggbästis och partner in crime Ida-Marie. Det är allt för länge sedan vi träffats senast, så ni kan tro att vi hade många samtalsämnen att avhandla under dagen.
 
Tidigare under dagen åskade det, men lagom tills att vi skulle bege oss ut till Fäboda hade åskan bedarrat och regnet begett sig vidare. Kvällen blev solig, varm och fin - ypperligt väder för terrasshäng vid Fäboda Café & Kitchen helt enkelt. Jag smaskade i mig en tallrik supergoda och krispiga batatpommes med bacon och dipp medan vi babblade och smed planer.
 
 
När vi hade ätit och druckit kaffe förflyttade vi oss ut på klipporna. Ida var hundvakt åt sötnosarna Yami och Sasha, så de fick givetvis hänga med på dagens utfärd. Ni kan tro att de var glada. :)
 
 
Jag har aldrig varit särskilt förtjust i hundar (är kattmänniska ut i fingerspetsarna!), men att ha sällskap av de här två fyrbenta gullisarna en hel eftermiddag var riktigt trevligt. De uppförde sig så bra och är ju bara så mysiga. <3
 
 
Vi passade på att ha en liten photoshoot i kvällssolen. Spana in bilderna på Idas blogg!
 
 
Sedan bänkade vi oss på de solvarma klipporna med utsikt över havet och pratade om allt och inget tills solen höll på att gå ner och det var dags att åka hem. Fem timmar går allt för snabbt när man har roligt.
Om ni ska besöka Jakobstad i sommar ska ni absolut passa på att åka ut till Fäboda.
Där kan man lätt spendera en hel dag eller två!
 

2016-06-29 | 12:50:15

Spontana sommarkvällar när de är som bäst

Igår när sambon och jag körde hem från grillfesten blev vi nästan bländade av kvällssolen. Ljuset var precis sådär starkt men ändå mjukt som man tänker sig att kvällssljuset ska vara i slutet av juni.
 
Ur högtalarna strömmade State of Sounds fina tolkning av den klassiska sommarvisan Uti vår hage och sommarkänslan var på topp.
 
Vi passade på att svänga av till en folktom simstrand invid vägen för att doppa tårna i vattnet.
 
"Mikael, tänk om vi skulle bada?" sa jag.
 
"Det finns ju handdukar i bilen, så varför inte" svarade Mikael till min stora förvåning. Jag hade verkligen inte trott att han skulle nappa på idén, men sommarkvällar gör uppenbarligen konstiga saker med folk.
 
Och så kom det sig då att vi snabbt kastade av oss allt utom underkläderna och slängde oss i vattnet.
 
Det var helt klart den knasigaste och roligaste kvällen hittills i sommar.
 
När vi hade badat klart och dragit på oss torra kläder körde vi sedan hemåt i solnedgången, utan underkläder och fnittrande som två tonåringar. Det behövs inte mycket för att en sommarkväll ska bli speciell.