2018-10-31 | 20:06:00

Årets halloweenpumpa

 
Välkomna till oss... om ni vågar! 😉
 
Här har årets halloweenpumpa stått och sett hotfull ut på trappan sedan förra helgen. Att karva en pumpa till Halloween har varit en stående oktobertradition i många år. Det är ju så roligt att få gräva ut innandömet ur pumpan och sedan skära ut ett spännande motiv som framträder när mörkret faller.
 
I år köpte jag två stora pumpor inför Halloween – en till mig själv och en till klassen – och introducerade pumpatraditionen till mina elever. De tyckte att det var minst lika roligt som jag att skapa en läskig lykta till vår klassrumstrappa och har pratat om pumpor sedan oss. På min hemmapumpa blev motivet nästan samma som förra året, men ändå inte. Ser ni vad den föreställer? 
 
 
Javisst, det är ju Cheshire Cat från Alice i Underlandet. Den smågalna katten med det kännspaka breda leendet som alltid är det sista som syns när kroppen blir osynlig. Fjolårets pumpa var inspirerad av den lite "snällare" Disney-versionen av katten, medan årets pumpa skapades med inspiration av Tim Burtons version av Cheshire Cat. Jag älskar Tim Burtons filmer, och Alice i Underlandet är inget undantag. 
  
 
"I'm not crazy. My reality is just different from yours."

2018-10-30 | 21:24:52

En rogivande färgpalett

 
Få saker är så rogivande som att sitta och pilla med bilder i datorn. Speciellt naturbilder. Justera kurvor, sätta på lite mer kontrast och kanske lite mer djup i skuggorna. Och så spara och öppna nästa bild. Det sker så sällan numera att jag hinner gömma bort hur mycket jag tycker om det mellan varven. 
 
 
I helgen var jag ute och fotograferade med både drönaren och kameran, och trots att det var en grå och kall dag kände jag mig tio gånger mer inspirerad när jag kom hem och satte minneskortet i datorn för att överföra bilderna än vad jag gjorde före jag gick ut. Färgpaletten i naturen är så vacker just nu med en blandning av dova toner i vitt, brunt, beiget, grått och grönt. 
 
 
Ibland måste man bara ta sig tid att göra det man tycker om, även om man kanske tycker att man egentligen inte har varken tid eller ork. 
  
 
En halvtimme med kameran ute i naturen kan betyda mycket. 

2018-10-28 | 08:55:00

Halv åtta hos Mimmi Pigg

 
Igår vankades det Halv åtta hos mig-middag hos Mimmi Pigg. I september kickade Annika igång en ny tradition i vårt kompisgäng genom att bjuda in till trerättersmiddag och nu i oktober tog Tesso sig an värdinneuppdraget. Eftersom det dessutom är Halloween nu på onsdag passade vi förstås på att kombinera middagen med halloweenfest. 😃
 
Är det inte rätt skönt att den 31 oktober och Halloween är mitt i veckan i år, så slipper man det där evighetstjafset som brukar uppstå på sociala medier om att det är respektlöst att fira Halloween samtidigt som Alla helgons dag? Jag tycker ju som ni vet att man kan uppmärksamma båda utan att behöva göra ett problem av det, och i år är det ju praktiskt att man kunde fira Halloween redan helgen före Alla helgons dag. 
 
Vår lilla femmannafest kunde förstås inte slå den legendariska halloweenfesten 2016, men roligt hade vi ändå. Vi fnissade gott åt hur icke-läskiga vi var allihop i år. Inga vampyrer, skelett eller monster så långt ögat kunde nå... Men däremot en hillbilly, en julgran, Luna Lovegood, en häxa och Mimmi Pigg. 
 
 
Kvällens meny fick det att vattnas i munnen genast när vi slog oss ner vid middagsbordet.
 
 
Förrätten bestod av panerad halloumi.
 
 
Och varmrätten, mmm... Lax, sötpotatismos och svampsås. 😍
 
 
Hjalmar fick såklart också vara med. Han trivdes bäst som häxkatt.
 
 
Vi väntade med spänning medan värdinnan förberedde efterrätten.
 
 
Det vankades nämligen chokladfondant!
 
 
När vi var mätta och belåtna bänkade vi oss i soffan och spenderade resten av kvällen med att ta roliga foton och prata om högt och lågt. De andra påstod dock att det var svårt att ta mig seriöst när vi pratade om djupare ämnen och mustaschen guppade varje gång jag öppnade munnen. 😁
 
 
Luna Lovegood lånade ut sin Quibbler till den som ville läsa. 
 
 
När klockan närmade sig midnatt var det dags för denna hillbillytrucker att ta sin öl(mage) och åka hem och lägga sig. Snipp snapp snut, så var den förträffliga halloweenmiddagen slut. 😊