2016-08-30 | 15:19:00

Att bli sedd

 
Helvetisk mensvärk och blodprovstagning på samma dag är ingen trevlig kombination, ifall någon undrar. Jag har känt mig som en zombie hela förmiddagen och halva eftermiddagen. Orsaken till dagens blodprov är att jag hoppas på att få någon form av förklaring till min extrema trötthet. Den senaste tiden - eller snarare de senaste åren - har jag kunnat sova 12 timmar per natt utan att känna mig utvilad på morgonen, och så ska det ju verkligen inte vara. Jag skulle kunna soooova hela dagarna, om jag bara fick. Samtidigt älskar jag ju att vara aktiv och uträtta saker, så tröttheten är verkligen frustrerande.
 
Jag har misstänkt att det kan vara något knas med min sköldkörtel, men för ett par år sedan när jag kollade upp det var alla värden förstås normala. Nu har jag kommit in i systemet vid företagshälsovården och där tyckte både hälsovårdaren och läkaren att det här behöver kollas upp på nytt. Precis som senast var alla mina värden helt normala den här gången också. Enligt standardblodproven är jag frisk som en nötkärna och sköldkörteln är det inget fel på. Idag lämnade jag därför fyra rör blod till en del tilläggstester, så nu är det bara att vänta en vecka till på de resultaten.
 
Jag måste säga att jag verkligen gillar företagsläkaren. Det märks att han är en sådan som faktiskt bryr sig om sina patienter, och väljer att se människan som en helhet där det ena påverkar det andra - fysiskt och psykiskt. Precis så borde ju alla läkare vara, istället för att fokusera på en sak i taget och se varje symptom som ett isolerat problem. Läkarbesöket innebar för min del inte bara en undersökning och en remiss till laboratoriet, utan jag fick också en lång och fascinerande föreläsning om celler, hormoner, kost, migrän, stress och energi.
 
När jag gick ut från läkarmottagningen i torsdags kände jag mig både sedd och förstådd, på ett sätt som jag aldrig tidigare upplevt hos en läkare. Precis så önskar jag att alla människor blev bemötta vid läkarbesök, oavsett vilka problem man kommer in för.

2016-08-29 | 17:48:00

Back to the 90's

 
Hej finisar! Har ni haft en bra sista augustihelg? Själv hoppade jag i en tidsmaskin tillsammans med kompisarna i lördags och åkte raka vägen tillbaka till nittiotalet. Där pryddes väggarna av tidstypiska idolposters och stereon spelade Drömhus och Bomfunk MC's. 
 
 
Jag bar blommig klänning ovanpå en vit t-shirt, hade tredubbla halsband och håret i mittbena och två tofsar. Mycket snyggt. Halsbanden (förutom chokern som jag var tvungen att köpa på Gina då jag inte hittade min gamla) och hårspännena använde jag själv i slutet av 90-talet och början av 00-talet. 
 
 
Mikael gick extremt motvilligt, efter en lång och utdragen övertalningskampanj, med på att låta mig fixa spikes i hans hår. Kolla så gullig!!! Han såg ut att komma raka vägen från en spelning med sitt pojkband. Hade det funnits posters med honom hade jag lätt tapetserat hela flickrummet med dem. <3
 
 
Challos jeans, Tessos topp och Annikas byxor var även de äkta 90-tal. 
 
 
Eftersom det var villaavslutning höll vi till ute vid havet på Mikaels familjs villa. Stormen som hade fått träd att välta tidigare under dagen bedarrade under kvällen, och vi passade på att gå på en liten strandpromenad.  
 
 
Kärleken spirade.
 
 
Det är inte varje dag Spice Girls möter Westlife på en strand i Vexala. 
 
 
Jag älskar det faktum att alla hade gått in för temat och tänkt igenom sina outfits från topp till tå. Bästa gänget. <3
 
 
Så småningom gick solen ned och vi begav oss in i värmen igen.  
  
 
Finns det något mysigare än sena kvällar med tända ljus och goda vänner?
 
 
Vi gick i bastun, tog nattdopp i det iskalla havet, snacksade, pratade och skrattade...
 
 
...och sköt raketer förstås.
 
 
Man borde helt klart kombinera temafester med högtider oftare. Nu har vi avklarat både 20-talet och 90-talet. Vilket årtionde står näst på tur? ;)

2016-08-26 | 18:07:00

Dags för temafest

Bildkällor: 1 / 2 / 3 / 4 / 5
 
Imorgon är det inte vilken lördag som helst. Det är nämligen villaavslutning, vilket i sin tur betyder att det vankas festligheter med facklor och fyrverkerier ute på sommarstugan. Eftersom ingen i kompisgänget hade lust att förbereda någon storslagen middag i år har vi bestämt oss för att helt enkelt köra på en temafest istället. Enkelt, men ändå väldans roligt. Som ni kanske redan har listat ut utgående från bildkollaget blir temat för kvällen inget mindre än 90-tal. 
 
Jag förknippar 90-talet främst med färggranna kläder och plastiga hårsmycken, chokers runt halsen, blommig klänning ovanpå den vita t-skjortan, knäppa frisyrer och poppig musik. Pojkband, tjejgrupper, grunge och europop. Åååh, jag är supertaggad! Nu måste jag bara klura ut vilken outfit jag ska satsa på... :)