2015-01-31 | 10:11:00

Tips på lättskötta grönväxter

I torsdags ordnades en riktigt lyckad bloggkväll på blomsteraffären Amalia (det lovar jag att berätta mer om under helgen för jag har cirka tusen bilder att visa!) och jag kom hem med lite nya grönväxter som jag hoppas att ska överleva trots min brist på gröna fingrar. Vi tar en titt på vad som gömmer sig i silkespappret!
 
 
Anna på Amalia tipsade oss om växter som är extremt lättskötta och jag fastnade för dessa två. Svärmorstunga och peperomia heter de. De behöver bara vatten när jorden blivit riktigt torr, och då vattnar man så att jorden blir genomblöt. Sedan låter man dem torka ut igen.
 
 
För oss som är lite dåliga på att komma ihåg att vattna blommorna passar dessa alltså ypperligt. Grönväxter är dessutom en stor trend just nu.
 
 
Nu fattas bara två stycken snygga krukor att ha dem i. Jag har för mig att jag borde ha ett gäng krukor undangömda någonstans, men kan för mitt liv inte hitta dem så jag antar att de försvann i flytten i våras. Jag tror bestämt att jag får bege mig ut på krukjakt efter bloggträffen i Vasa idag. Jag har alldeles hemskt mycket loppisabstinens så jag misstänker att det får bli en loppisrunda. Men först bloggträff!

2015-01-30 | 20:16:00

Stickade strumpor med rävmönster

 
God kväll alla fredagslirare!
 
Vad har ni för er denna ljuva afton? För min del består fredagkvällens program av något så roligt som skolarbeten, för jag har förstås gjort precis allt utom att skriva hemtent hittills under dagen. Jag har tvättat tusen maskiner tvätt, haft mamma och pappa på kaffebesök, planerat massa viktigheter med Ida-Marie och mailat och ringt runt till ungefär halva världen (okej, halva Svenskfinland i alla fall) ända tills jag fick migrän. Men nu när migränen och allt annat är undanstökat så kan jag skriva hemtent om tal- och språkstörningar och käka godis halva natten om jag så vill - iklädd pyjamas och sprillans nya strumpor som mamma har stickat. Sämre kunde man ju ha det. ;)
 
 
Mamma och pappa hade inte bara med sig fastlagsbullar när de kom förbi idag utan mamma överräckte också två par strumpor och ett par vantar. Är de inte alldeles ljuvliga (ja, både föräldrarna och handarbetena)? ♥
 
 
Mönstret är förstås inspirerat av Fazer Pihlaja, det klassiska marmeladgodiset med rönnbärssmak.
 
 
Synd bara att det är lite svårt att skriva hemtent med vantar på händerna. Rävvantarna får snällt vänta till imorgon med att bli invigda. ♥

2015-01-29 | 15:31:00

Ett foto i timmen: Tisdag

Jag är en sådan där människa som oftast har full rulle från morgon till kväll, men vissa dagar är helt enkelt ännu mer fullspäckade än vanligt. Varsågoda att hänga med på min tisdag - ett foto i timmen!
 
7:30. Väckning! Dags för dusch, frukost och väskpackning inför tisdagens äventyr.
 
8:50. Jag pussade hejdå till en sömnig sambo som hade sovmorgon...
 
9:45. ...och styrde själv kosan mot Vasa tillsammans med Linda.
 
10:00. Först på schemat var R-träning på talpraktiken. Kul!
 
10:45. Sedan en sväng via Tritonia för att lämna in böcker och hämta ut nya.
 
11:10. Efter att Brändö var avklarat for vi iväg till Academill för att jobba på skolarbeten och jag passade på att svara på en intervju som kommer att publiceras i Västra Nyland-tidningen. Ni lovar väl att hålla utkik efter den?
 
12:00. Åt lunch med kompisarna och gick sedan ett varv genom föreningsmässan som pågick i Academill.
 
13:15. Hämtade en kopp kaffe från Ann-Mari och sedan var det dags för föreläsning i kvalitativa metoder.
 
14:00. Och så dags att slå sig ner i datasalen igen. Denna gång tillsammans med Linda, Ida, Lotta och en bunt teckningar som vi håller på att analysera och sammanställa till en låtsas-kand.
 
15:00. Plötsligt var skoldagen slut och jag styrde istället stegen in mot centrum för att gå på möte. Ni som är uppmärksamma läsare har säkert märkt att vi har många spännande grejer på gång med Finlandssvenska bloggare just nu, så mötet var förstås bloggrelaterat.
 
16:10. Med många nya tankar och idéer stationerade jag mig sedan hemma hos Ida med min övernattningsväska.
 
17:00. Vi begav oss så småningom iväg för att handla presenter åt kvällens födelsedagsbarn Jenny tillsammans med Anna och Emilia.
 
18:30. Sedan var det bara att slå in födelsedagspresenten (muminmuggar och tulpaner förstås!) och göra sig redo inför kvällen.
 
19:15. Festdags! 13 härliga personer i en liten etta funkar perfekt.
 
20:10. Man kan ju sitta på golvet. Eller stå på händerna.
 
21:55. Tiden går alltid så fort när man har roligt och plötsligt var det dags att röra sig vidare ut i natten.
 
22:15. Vi for till Ollis förstås och ägde ut hela dansgolvet. (Vi var också typ de enda på hela dansgolvet, hehe.)
 
23:30. En Olliskväll tillsammans med världens bästa människor kan ju bara bli succé.
 
00:10. ...och succé det blev det! ♥
 
1:05. Vi hittade två superhipsters i vimlet (hipsters på Ollis hör sannerligen inte till vanligheterna!) och Anna gick och frågade dem om en bild. De ställde gladeligen *host* upp.
 
2:30. Den extremt roliga kvällen avslutades förstås med obligatoriskt pizzahäng innan alla skildes åt och jag bäddade ner mig på Idas soffa. En himla himla bra dag blev det. Den roligaste tisdagen på mycket länge.