2017-06-29 | 22:42:00

Sista veckan i juni

Det fanns en tid då kameran följde med mig prick överallt. En tid då minneskortet ständigt var fullt av förevigade vardagsögonblick. Numera är kameran oftast bara med vid speciella tillfällen, och det är ju synd för ofta är det vardagsbilderna som är de allra roligaste att se tillbaka på efteråt. Den här veckan har jag därför försökt skärpa mig och ta med kameran oftare.
 
 
I tisdags vankades det producentgrillsfest vid Klacken i Lillby. Jag passade på att åka dit en sväng med familjen innan nattskiftet kallade. Det bjöds på grillmat, trubadurmusik och hoppslott.
 
 
Och glass! Inte att förglömma.
 
 
Medan majoriteten av oss stod stadigt nere på marken studsade andra runt uppe bland trädtopparna.
 
Igår var det i sin tur dags för fotbollsmatch före nattskiftet. Det var inte vilken match som helst, utan derbymatch mellan Pensala och Munsala. Ett sådant tillfälle kräver helt klart lösglass, bedömde Cila och jag. Pensala tog hem segern med 3-1.
 
Fördelen med nattskift är helt klart att man bevittna så fina soluppgångar. Så här ↑ såg det ut klockan 4:21 imorse.
 
 
Efter jobbet sov jag ända tills Sputnik kom och borrade ner sig under mitt täcke och bet mig i näsan. Då var det dags att stiga upp och bege sig till huset för att se vad Mikael och gänget haft för sig idag. Och på renoveringsfronten hade det minsann hänt grejer... Jag kunde knappt tro mina ögon när jag svängde in på gården. Oj oj ooooooj, så fint det blir! ♥
 
 
Därefter hoppade jag in i en fårhage.
 
 
1-årsfotografering stod på schemat, och Ted var gulligare än gulligast i sin morfars gamla kläder. Han såg ut att komma raka vägen från Saltkråkan när han vant stod och poserade i fårhagen.
 
 
Efter fotograferingen hälsade jag på hos ett annat gäng gullisar.
 
 
Låt oss nu hålla tummarna för att dagens dunderfina väder håller i sig över helgen. Okej? Imorgon får jag semester!

2017-06-28 | 04:26:00

Tjejweekend i Köpenhamn

Har man bara nio dagar sommarsemester får man se till att maxa de där nio dagarna med roligheter. Och roligt blir det, för i slutet av nästa vecka packar jag och mina fem tanter resväskorna, hoppar på flyget och drar iväg på tjejweekend!
 
 
Sist vi var på resa alla sex tillsammans måste ha varit när vi bilade ner till Helsingfors för två år sedan och gick på Katy Perry-konsert. Det var ju ett tag sedan, så det är hög tid för en ny tantresa i år. Den här gången ska vi spendera en hel weekend tillsammans i Köpenhamn i Danmark, och det hela kommer bli så hiskeligt hiskeligt roligt. Att vi över huvud taget lyckats samkoordinera våra liv så att alla sex har tre lediga dagar samtidigt är helt otroligt. Oftast lyckas vi inte ens ha kaffeträffar med alla samlade på ett och samma ställe längre.
 
Om någon där ute råkar sitta inne på något dunderbra restaurangtips eller vet om någon sevärdhet som vi absolut inte får missa under vår vistelse i Köpenhamn får ni hemskt gärna dela med er. :) Vi kommer att anlända till Köpenhamn redan på fredag morgon och åka hem på söndag kväll så vi har ju ett par timmar att fördriva.
 
Tivoli, smørrebrød, Strøget, Den lille havfrue, Nyhavn...
Vad får man absolut inte missa om man spenderar en weekend i Köpenhamn?

2017-06-27 | 13:16:00

Julia

 
Vad passar väl bättre en lite halvmulen tisdag som denna än att kika tillbaka på en av sommarens härliga studentfotograferingar? En solig förmiddag för två veckor sedan träffade jag Julia i Rejpelt för att fotografera hennes studentbilder. 
 
 
Vi höll till vid Storberget, och aldrig hade jag väl kunnat tänka mig att det skulle finnas en så oändlig mängd med fina fotoplatser där. Alléer med perfekt skugga, vackra gamla bodar och till och med en väderkvarn.
 
 
Det var som gjort för vöråstudenten Julia och hennes blekrosa långklänning.
 
 
Solljuset var starkt så vi höll oss till de skuggiga platserna med mjukt ljus. Museiområdet vid Storberget kvalade direkt in på min lista över favoritfotoplatser i Vörå, så hit kommer jag absolut att återvända fler gånger. Och stackars Julia fick så många bilder att hon kommer få ha olika foto på varje tackkort hon skickar ut. :')
 
 
Grattis till studenten, Julia!