2015-09-30 | 23:20:01

Tavern by the Sea

Dagarna rullar vidare, fullproppade av skolarbeten, möten och deadlines. Vid sidan om allt annat ligger dessutom planeringen inför Galan 2015 i högsta växeln. Idag har jag oskojat skickat tjugoen stycken mail. Från tre olika mailadresser. Jag känner mig aningen schizofren. För att blogga om någonting lite roligare tänkte jag därför fortsätta berätta om Turkiet-resan som Mikael och jag gjorde i augusti.
 
 
Jag har ju fortfarande massvis att berätta om. Vi bodde som sagt på hotell Otium Seves Seas i Side. Restaurangen Tavern by the Sea ligger på hotellområdet och i all inclusive-priset ingår det en middag där. Vi valde att lyxa till fredagen genom att boka bord på Tavern by the Sea, och inledde kvällen med en promenad på stranden.
 
 
Kvällen till ära skuttade jag runt i vattnet med flash tattoos.
 
 
Mikael var snygg som vanligt.
 
 
När klockan var slagen begav vi oss raka vägen från stranden till restaurangen. Restaurangen Tavern by the Sea ligger på andra våningen av ett vitt hus invid havet. 
 
 
Så här mysigt såg det ut! Något tak behövdes inte, för Turkiet har i medeltal 31 regnfria dagar i augusti. Vem behöver regn, liksom?
 
 
Jag var så upptagen med att äta maten att jag glömde att fotografera den, men det var femrätters middag så ni kanske kan tänka er att vi var alldeles proppmätta innan kvällen var över.
 
 
Servitörerna bar in maträtt efter maträtt hela kvällen och en pianist spelade romantisk livemusik.
 
 
Mot ena hållet från vårt bord hade vi utsikt över poolområdet som hade stängt för kvällen.
 
 
Och utsikten mot havssidan bestod av palmer och en magisk solnedgång. Den där fredagkvällen bjöd lätt på en av de mysigaste restaurangupplevelserna jag varit med om. En fin kväll att drömma sig tillbaka till nu när mörkret och kylan smyger sig på här i Finland. ♥

2015-09-29 | 18:01:00

Höstloppis i Oravais

 
Nu händer det grejer hörni. Det är dags att skriva upp Höstloppis i Oravais i kalendern! Söndagen den 18 oktober livas gamla Nordeabankens lokal på Öurvägen 23 upp igen för ett härligt loppisevenemang. Mimmi fungerar som arrangör för evenemanget och har redan många försäljare på sin lista - men än ryms det flera! Hör av er till Mimmi om ni är intresserade av att sälja. Annars är det fritt fram att komma förbi och fynda mellan klockan 10 och 15. Själv tänkte jag tömma garderoben och förråden, för nu ska här rensas bland prylarna. Vi ses väl den 18e?

2015-09-28 | 17:10:00

På jakt efter Odd Molly

Bildkällor: Ronja / Mimmi / Nadia / Michelle
Hjälp! Nu har jag ett stort i-landsproblem. Det är nämligen så att jag blivit hjärntvättad. Av vadå, undrar ni? Jo, av alla bloggare som glatt poserar i mollysar. Nu har jag kommit på att jag också vill ha en sådan där svindyr kofta med gulligt mönster i en fin färg. Eller nej, jag vill inte ha en. Jag ska ha en. De är ju så hiskeligt fina! Problemet är bara att jag har en studiebudget där koftor som kostar tvåhundra euro inte finns med på listan över vilka utgifter som är okej... Så jag har finkammat hela internet efter Odd Molly-reor, letat igenom varje loppisgrupp på Facebook och likt en hök hållit stenkoll på den finska köp- och säljgruppen för Odd Molly-kläder de senaste veckorna. Hittills har jag kammat noll.
 
Nu vänder jag mig därför till er, o allsmäktiga och allvetande läsare. Var i hela friden hittar man en Odd Molly-kofta för ett skäligt pris? Finns det rent av en överflödig kofta i er garderob? Jag är intresserad av alla färger och främst storlek 2. Tveka inte att dela med er av era bästa tips eller ta kontakt om ni råkar ha en kofta som ni vill bli av med. Jag är er evigt tacksam.