2015-08-31 | 20:10:00

Den sista augustihelgen

 
Vi förlängde den sista augustihelgen med en måndag som känts som en söndag. Mikael och jag har haft lyxen att ha min duktiga och roliga brorson Oliver på övernattningsbesök det senaste dygnet, så det har varit full rulle och mycket bus hos oss kan ni tro. Mikael fyller dessutom år idag, så han blev förstås väckt med sång och presenter från Oliver och mig. ♥
 
 
Imorgon börjar skolan för min del, men innan dess blir det att ta ut det sista av augustimyset genom att se på Idol och sova över en natt på villan. Vi firade villaavslutning med ett gäng kompisar här i Vexala i lördags och då var det blåsigt och kyligt utomhus, men idag är det alldeles vindstilla och lugnt på havet. Så mysigt!

2015-08-29 | 09:37:00

Nu ryms hela motivet med på Instagram

 
Har ni sett Instagrams nya uppdatering? Inte? Då ska ni genast sträcka er efter er smartphone, om ni inte redan har den i handen förstås, och uppdatera Instagram-appen. Instagram har nämligen lanserat en bunt med nya fotoredigeringsmöjligheter!
 
Nu behöver man inte längre beskära sina bilder till tråkiga kvadrater, utan man kan ladda upp dem i rektangulärt originalformat utan att först behöva gå via någon annan redigeringsapp. Porträtt- och landskapsbilder behöver alltså inte längre beskäras så att hela motivet inte ens ryms med. Detsamma gäller filmklipp. Man kan också skapa ett kollage av bilder redan i Instagram och dessutom finns det en hel hög med nya filter att installera och använda. Hurra för Instagrams nya uppdatering säger jag. :)
 
 
Men alltså... jag har redigerat mina kvadratiska bilder i VSCO Cam och satt en 53 pixlar bred ram på dem i Photo Grid i 44 veckor nu, så jag kan ju inte bara bryta mitt system oavsett hur bra uppdateringar Instagram lanserar. Eller kan jag? Åh, vilka i-landsproblem. 

2015-08-28 | 21:38:00

Bloggmingel på Plan B

 
Efter en lång arbetsdag vankades det till slut en efterlängtad AW på Plan B tillsammans med en bunt härliga brudar. Känner ni igen bloggerskorna på bilden? På vänstra sidan ser ni Angelica, Daniela, Maria och Ida-Marie. Till höger sitter Christina, Jenny och Karolina. Vilka superbloggare det finns i Svenskfinland!
 
 
Bloggpinglorna Nina och Emma beställde någonting gott i baren. 
 
 
Det här är en typisk bild på hur det ser ut när bloggare umgås. En instagrammar, en posar och två tar en selfie. :') Vill ni se hur Jennys bild blev kan ni kika på hennes Instagram och är ni nyfikna på Danielas och Karolinas selfie så får ni hålla utkik på Danielas blogg.
 
 
Det började regna medan vi satt på terrassen, så Daniela tog visst skydd under filten.
 
 
När Plan B ockuperades av ett gäng tutorer med tillhörande gulisar vid 19-tiden så tog vi vår tillflykt till källarvåningen för att fortsätta umgås i lugn och ro. Vi tog knasiga bilder på dansgolvet och bloggsnackade medan vi smuttade på våra välförtjänta AW-drinkar.
 
 
Tiden gick allt för snabbt och plötsligt var det dags att säga hejdå. På hemvägen från Vasa kunde Ida-Marie och jag bara konstatera att det blev en otroligt härlig kväll. Man är alltid på så bra humör efter att man fått hänga med andra bloggare. Bloggträffar får liksom hela den här bloggvärlden att kännas så verklig och så mysig. Bloggandet är sååå mycket mer än att bara skriva texter om sin vardag - det är en gemenskap utan dess like!
Tack till Plan B och alla härliga bloggare som dök upp för att mingla. Det här gör vi om!