2016-10-31 | 23:12:00

Nomineringar, biljetter och programvärdar

Känslan just nu: trött men glad efter en lång och produktiv dag framför datorn.
 
Det är helt klart dags för denna filur att checka ut för ikväll. 
Som ni vet så har Ida-Marie och jag ägnat de senaste månaderna åt att planera en finlandssvensk blogg- och nöjesgala. Nu börjar äntligen pusselbitarna falla på plats och hela galaspektaklet börjar kännas verkligt! Och otroligt spektakulärt. Det är bara nitton dagar kvar till Galan 2016 och ikväll har den stora omröstningen om vem som ska få ta hem blogg- och nöjespriserna under galakvällen öppnats. Fjorton stycken kategorier är fyllda till bredden av finlandssvenskarnas favoriter. Ni kan tro mitt ord när jag säger att det är en bunt sjuuukt fina, inspirerande och välskrivna bloggar och coola influencers som är nominerade till Galan i år. Ida-Marie och jag konstaterade att det var ett rent nöje att sammanställa alla nomineringar, för där fanns så många nya namn sedan förra året och samtidigt en hel del gamla favoriter. Ni hittar röstningsblanketten och alla de nominerade på Finlandssvenska Bloggares galasida. Passa på att rösta före den elfte november!
 
Den här veckan kommer det att hända massor av spännande saker på galafronten. Vi har länge jobbat bakom kulisserna, och nu kan vi äntligen avslöja den ena stora nyheten efter den andra. Galabiljetterna kommer att släppas på lippu.fi under veckans gång (håll utkik!), och redan imorgon kommer vi att avslöja svaret på något som jag vet att många av er undrat över...
 
Otaliga gånger har Ida-Marie och jag fått frågan "Vem är programvärdar för Galan i år?" och bara svarat med att le lite hemlighetsfullt, men imorgon är det äntligen dags att avslöja vem som kommer att leda galaprogrammet den nittonde november. Vågar ni er på att gissa vem det är? ;) Den som gissar rätt får tio poäng och en guldstjärna.

2016-10-30 | 16:25:00

Elva knasbollar på en halloweenfest

Sofie har avlagt sin magisterexamen och bjöd in hela kompisgänget till examensfest igår. Eftersom vi är ett gäng som älskar temafester och det råkade vara Halloween nu i helgen så blev det förstås en kombinerad examens- och halloweenfest. Här kommer en bildbomb från gårkvällen! 
 
Det kan ju helt enkelt inte finnas något roligare sätt att fira en examen än med en maskerad!
 
Mikael och jag körde på matchande sminkning.
 
Tillsammans med Annika och Staffan blev vi ett helt skelettsquad!
 
Serveringsbordet dignade av smarriga snittar och småplock...
 
...och bålen såg farligt giftig ut.
 
Ett gäng välsmakande fladdermöss blev snabbt uppätna.
 
Alla hade extremt fyndiga utklädnader. Det var omöjligt att säga vem som lyckats bäst.
 
...men en vinstkandidat var helt klart elektrikern som klätt ut sig till ett elskåp.
 
Foliehatt på huvudet, kontrollpanel på magen och sladd på ryggen.
 
Till vänster ser ni Dödens lärling och till höger sitter förstås Donald Trump i egen hög person.
 
Vi höll på att skratta ihjäl oss åt Challos utklädnad. Hur kommer man ens på idén att klä ut sig till Trump?
 
Twix var också med på festen. Han hade klätt ut sig till katt.
 
 Bästa tantona. <3
 
Ni har aldrig sett snyggare brudar, eller hur?
 
Vi såg förstås till att få med hela gänget på en gemensam bild också. Familjen Annorlunda 2016?
 
Jag kan inte sluta skratta åt de här bilderna. Ju längre man tittar desto fler roliga detaljer upptäcker man.
 
Alla var såklart tvungna att prova Bastis glasögon.
 
Om ni någonsin undrat hur ett elskåp skulle se ut om man satte ett par lustiga brillor på det så vet ni nu. :')
 
Varför så trumpen, Trump?

2016-10-29 | 14:36:00

Tidstjuven i ByaNytt

 
Det här är något av det häftigaste jag varit med om i min "bloggkarriär".
 
För ett par veckor sedan fick jag besök av Pia som intervjuade mig till tidningen ByaNytt och häromdagen låg ett rykande färskt nummer av tidningen i min postlåda. ByaNytt är Korsholms egen lokaltidning som bevakar lokalsamhället på landsbygden, och det senaste numret har temat "Vörå". Korsholm och Vörå är grannkommuner, så temat känns både relevant och trevligt.
 
 
Att ByaNytt valde att skriva om just mig och min blogg i ett temanummer om Vörå känns oerhört häftigt. Det är liksom kommundirektören och KAJ... och jag. Wow! Österbotten och min hemort ligger mig varmt om hjärtat, så att få representera Vörå i ett sånt här sammanhang känns väldigt fint. Aldrig i min vildaste fantasi hade jag kunnat ana att jag dessutom skulle hamna på framsidan för tidningen. Jag höll på att få en hjärtinfarkt när jag öppnade postlådan och upptäckte att där låg en tidning med mig själv som omslagsbild.
 
 
Pia och jag satt och pratade om allt mellan himmel och jord i nästan två timmar, så hur hon lyckades få ihop en så sammanhängande och fin text övergår mitt förstånd. Det känns nästan lite overkligt att läsa artikeln och inse att den faktiskt handlar om mig.
 
 
I artikeln kan ni bland annat läsa om hur det kom sig att jag startade en fotoblogg, vad jag bloggar och inte bloggar om, vad Ida-Marie och jag gör i vårt företag Finemang och varför bloggar är så bra.
 
 
Vill ni köpa ett lösnummer hittar ni en lista över alla försäljningsställen på ByaNytts hemsida. I Vörå säljs tidningen på S-Market.