2014-09-24 | 22:10:00

Ett foto i timmen: Onsdag

Hej kompisar! Jag tänkte att det var hög tid för ett sånt där Ett foto i timmen-inlägg nu igen för de brukar ju alltid vara roliga, eller hur? Ni hittar mina tidigare EFIT-inlägg här och här. Den här gången är ni varmt välkomna med på en onsdag i mitt ack så glamorösa liv. (Fast jag fuskade lite, så det är två foton vissa timmar. Hups!)
 
 
7:00. Jag vaknade och övervägde att stiga upp och göra vettigheter. Men det var iskallt och sambon hade redan stigit upp och åkt iväg, så jag passade på att dra dubbla täcken över mig och somna om istället.
 
 
8:05. Jag steg motvilligt upp och hoppade i duschen. Kokade kaffe och fixade frukost som jag åt framför morgonnyheterna på TV. (Ida, din TV mår fortfarande mycket bra här hos oss! Vi tar väl hand om den i väntan på att du kommer hem till fädernelandet igen.)
'
 
9:05. Linda svängde in på gården för att plocka upp mig och vi styrde kosan mot Vasa i regnvädret. På vägen till Vasa träffade vi söta Jessica för att överlämna en goodiebag.
 
 
10:15. Dags för lite "Motivation och lärande" på sjätte våningen. 
 
 
11:15. Vi diskuterade lärandeteorier och sånt där annat flummigt.
 
 
12:00. När det var dags för lunch var det förstås vääärldens längsta kö i Alexander eftersom det var rusningstid, så idag fick det bli pyttipannalunch i Café Ann-Mari istället. Helt okej det också!
 
 
12:30. Dagens håltimme utnyttjades till att plugga pedagogiska handledningsmodeller. Och dricka kaffe.
 
 
13:55. Efter effektivt pluggande måste man ta lite frisk luft och dricka mera kaffe för att orka fortsätta med dagens andra övningstillfälle.
 
 
14:00. Titta på Havtornen kan man också göra.
 
 
14:15. Sedan vankades det lite "Handledande verksamhet I". Det är en hemskt intressant kurs faktiskt, för vi får lära oss massa vettiga grejer. Typ samtalsteknik, handledningsmodeller och praktiska råd och tips. Jag är för övrigt högst antagligen den enda som fortfarande skriver anteckningar med papper och penna, men någon ska ju vara old school också. ;) Spenderar man tillräckligt med tid framför datorn på fritiden så det är riktigt skönt att anteckna för hand ibland.
 
 
15:30. Kaffepaus! Eller smoothiepaus om man redan har druckit dagens kafferanson. Sedan tillbaka till handledningsvärlden.
 
 
16:30. Och så var den skoldagen över.
 
 
17:00. ...vilket i sin tur innebar att det var dags för tjejmiddag vid Rosso, tjohoo!
 
 
18:00. Jag åt en supergod laxsoppa till varmrätt. Jag vet inte om jag håller på att bli förkyld eller om det bara är vädret, men jag har varit helt genomfrusen hela dagen och kände att det behövdes någonting värmande till middag. Då är ju Rossos laxsoppa perfekt.
 
 
18:15. Det här är kanske världens suddigaste bild, men likväl en bild på några av de härligaste människorna på denna jord. Alltså jag har säkert skrivit det hundra gånger redan, men jag är så otroligt glad över att ha dessa fina i mitt liv. ♥
 
 
19:00. Efterrätt måste man förstås också äta, även om man redan är proppmätt. Jag testade en glassbomb toppad med "bubbelsocker". Det visade sig att bubbelsocker är det där sockret som sprakar i munnen när man sätter det på tungan - ni vet sånt där som man brukade doppa slickepinnar i när man var sju år gammal. Alltså ååh! Den nostalgin.
 
 
20:05. Vasa invaderades av glada Wasa by Night-besökare och det var dags att bila hem med Sofie i septemberskymningen.
 
 
21:00. Väl hemma kramades jag lite med sambon och så diskuterade vi dagen som gått, världsligheter, viktigheter och allt mellan himmel och jord. Drack en kopp vitt te eller två. Sedan satte jag mig vid datorn och hit lämnade jag, för nu är det hög tid att sista-minuten-fixa lite grejer innan jag äntligen får krypa ner under det varma täcket igen och förhoppningsvis sluta huttra. Och det var den onsdagen det.

Finheter
Sara

Jag bara älskar EFIT-inlägg! Men det är ju så jättesvårt att genomföra dem tycker jag. Jag glömmer alltid bort att jag har tänkt genomföra dem, typ när halva dagen redan har gått. Eller så lyckas jag inte komma ihåg att fota tillräckligt under dagen. Helt sjukt bra jobbat! Ser också ut som en riktigt trevlig dag, trots många föreläsningar :)

Svar: Jag stormgillar också att läsa EFIT-inlägg. :) De ger en så bra inblick i hur andras vardagar ser ut och sånt är ju alltid kul att veta. Men jag håller absolut med dig om att det oftast är svårt att komma ihåg att fota från morgon till kväll. Fast idag var det nästan tvärtom för min del och kompisarna fnissade i samförstånd varje gång jag drog fram kameran. ;)
TIDSTJUVEN

2014-09-24 | 22:41:59 | http://www.saralene.blogg.se
Christina

Du är inte ensam om att vara oldschool, jag gör nog helst också anteckningar på papper. Då får man ju möjlighet att klottra lite på sidan också. ;)

Svar: Precis! :) Och så tycker jag att man lyssnar mycket bättre när man antecknar för hand. Men det är ju förstås alldeles individuellt.
TIDSTJUVEN

2014-09-25 | 06:17:46 | http://finachristina.com
Viktoria

Jag är alltså inte den enda som föredrar papper och penna vid anteckningar hellre än dator. ;)

Svar: Nej, du är inte ensam. Vi är visst ett par grottmänniskor som fortfarande använder penna och papper. ;)
TIDSTJUVEN

2014-09-25 | 07:19:43
Maria

Vad roligt! Kanske jag också äntligen skulle ta tag i saken och ha ett-foto-i-timmen-dag med :) Fast måste välja en dag som är lite mera händelserik än idag.. ;) Förresten så antecknar jag också alltid med papper och penna, anser att jag lär mig bättre och minns bättre på det sättet :) Ibland använder jag även olika färger i anteckningarna, vilket jag också tror hjälper en att minnas, ifall man har ens lite förmåga till bildminne :)

2014-09-25 | 09:03:19 | http://www.marvelicious.blogg.se
Hanna

Jag tror nästan att jag någon dag ska ta och försöka mig på EFIT!
Och Maria, har du överloppsstudiemotivation kan du skicka den till Åbo, min motivation är lite bortblåst då jag endast har 3 föreläsningar/seminarier per vecka den här perioden... :)

2014-09-25 | 09:30:09 | http://hannushanna.blogspot.fi
Heidi

Alltså vad kul att se nån som orkar fota timme för timme :)
Och kan ju erkänna att jag hör till "old school"-typerna jag med. De fastnar mycket bättre i knoppen åxå då man får skriva de själv (å klottra finheter vid sidan om).
Ps, den där glass portionen ser så armades god ut. Snåltanden värker så in i tusan efter den bilden.

2014-09-25 | 11:08:15 | http://heidippi.blogspot.fi
emzi

Jag måste försöka göra ett EFIT inlägg i något skede. Det är ju så roligt att läsa :D

2014-09-25 | 13:48:01 | http://emmelemzi.com
hanna, förbanna

jag tycker också EFIT-inlägg är roliga att läsa, speciellt när det är många fina bilder att kika på :D

2014-09-25 | 15:11:23 | http://hannaforbanna.blogspot.com/
Jessica

Vilket kul inlägg! Jag gillar såna här inlägg, är dock kassast på att genomföra ett själv =)

2014-09-25 | 19:28:45 | http://lifetale.blogg.se
Karro

Vad härligt inlägg, alltid kul att läsa EFIT-inlägg! Har försökt göra ett själv många gånger men orkar aldrig/kommer inte ihåg att fota varje timme haha. Ska göra ett nytt försök nångång snart ;)

2014-09-26 | 21:15:35 | http://kjld.blogspot.com
Micke

Kul med ett EFIT-inlägg från andra sidan Kvarken :)
Fina foton!

Svar: Tack så mycket! :D
TIDSTJUVEN

2014-09-28 | 11:17:19 | http://kludd.se
Ariella

Hej!
Kikar in på din efitdag. Snygga bilder!

Svar: Tack du! :)
TIDSTJUVEN

2014-09-28 | 14:51:08 | http://www.nattstad.se/crazymom
Maria

NU har jag också fått ihop ett "ett-foto-i-timmen"-inlägg, för första gången ever ;) --> http://marvelicious.blogg.se/2014/october/ett-foto-i-timmen-forsta-oktober-2.html#comment

Svar: Ooh, det ska jag genast spana in! :D
TIDSTJUVEN

2014-10-01 | 22:20:02 | http://www.marvelicious.blogg.se
Kommentera:
Kom ihåg mig?