2018-05-28 | 17:39:52

Rapport från åkern

Årets bästa köp, det måste helt klart vara viltkameran. Det är så spännande att kunna ta reda på vad som egentligen försiggår på den där åkern ett par hundra meter bakom vårt hus. Igår överförde vi den senaste tidens bildskörd från viltkamerans minneskort till datorn och hittade bland annat de här guldkornen: 
 
→ En välgödd mårdhund i nightvision. Den här krabaten ser det inte ut att gå någon nöd på. 
 
→ Två tranor som parar sig. Är det vår i luften så är det. 
 
→ Ett betande rådjur. Av hornen att döma ser det ut att vara en stilig bock. 
 
→ En räv med underligt utseende ute på jakt. 
 
→ En traktor som sprider gödsel. Vår i luften var det, ja. 
 
→ En sambo som ställer in kameran. 
 
→ En ståtlig älgtjur ute på nattlig promenad. 
 
Är det inte fascinerande? Alla lever vi sida vid sida. Djuren i skogen och människorna som brukar marken. Rovdjuren, bytesdjuren, växtätarna, köttätarna. Alla rör vi oss på samma mark, men vid olika tidpunkter under dygnet. Vi har vitt skilda liv, men ändå en gemensam nämnare. Det är fint tycker jag. 

2018-05-28 | 04:55:00

En annorlunda sommar

Nu kära vänner, ska ni få höra någonting roligt. Flera av er vet redan det här, men för vissa kanske det är en nyhet. Det är nämligen så att vi kommer ha lite fler djur här på gården i sommar. Tyvärr inga alpackor ännu, men någonting nästan lika bra – vi ska nämligen låna ett par får av våra vänner över sommaren! 😍 
  
  
Jag har velat ha får sedan en sommar när jag var sisådär tio år gammal och två stycken vita får kom spatserande längs landsvägen utanför vårt hus. Det hör ju inte till vanligheterna att får är ute och promenerar på landsvägar, utan de var förstås på rymmen. Vi fångade in dem och min storebror och jag byggde en provisorisk hage åt dem, så att de skulle ha någonstans att vistas tills dess att vi fick reda på vem deras ägare var. Det tog ett par dagar innan fåren och ägaren återförenades, för fåren hade vandrat långt. Jag minns att jag i smyg hoppades på att ägaren aldrig skulle dyka upp så att vi skulle få behålla fåren... De var ju så gulliga! 
 
Den här sommaren ska barndomsdrömmen gå i uppfyllelse. Så fort åkerplätten på andra sidan häcken är inhägnad och vi spikat ihop ett vindskyddskrypin ska två stycken gulliga lamm få flytta hit. När man sitter på terrassen och dricker sitt morgonkaffe kommer man med andra ord att ha full uppsikt över två betande får. Gissa om jag ser fram emot det!
 

Bilderna i det här inlägget är från förra sommaren när jag hälsade på i våra vänners fårhage och fotade 1-årsfoton på lillbonden. Jag tror inte att jag visat bilderna förut? Ted var så gullig i sin morfars gamla kläder. ❤
 
 
För tillfället har vi inte möjlighet att ha några får inomhus över vintern, så till hösten när det blir kallt kommer de att få flytta hem igen. Men det ska bli så mysigt att ha två stycken får att ta hand om över sommaren i alla fall. Jag hoppas att de blir riktigt gosiga och tama!
 
Någon som har tips på bra får-namn? Dela gärna med er. 😊

2018-05-22 | 19:38:25

Bland enhörningar och lejonkatter

 
Det har varit lite trögt på bloggfronten på sistone, men nu så. Nu ska jag skärpa mig. 😃
 
 
Jag har förberett mig genom att pynta min dator med enhörningar och en we can do it!-häst. Kan det bli mer peppigt än så liksom? 
 
 
Ni kanske undrar vad det där som ligger framför datorn är, förresten? Jo, det ska jag berätta för er. 
 
 
Det är ett lejon. Ett mycket skeptiskt lejon. Jag sa ju att vi bor mitt ute i vildmarken!