2016-03-31 | 19:53:00

Alternativa framtidsplaner

 
Jag har nu accepterat att jag har exakt noll vetskap om vad som händer efter sommaren, i och med att jag förmodligen slutför mina pedagogikstudier under våren och står utan jobb till hösten. Därmed har jag också börjat fundera på ett par alternativa planer för vad jag kunde hitta på. Hittills ser min lista ut ungefär så här, med inspiration av andra människor som gör häftiga saker: 
 
 
1. Åka som volontär till Afrika
Jag blir alltid lika imponerad och inspirerad av de som vågar lämna tryggheten och bekvämligheterna här hemma och åka iväg som volontär till något mystiskt land långt borta (med risk för att dö i någon exotisk sjukdom som man inte är vaccinerad mot...). Just nu är Terese och hennes klasskompis Josefine volontärer i Tanzania och varje gång de delar med sig av sina tankar och upplevelser på bloggen blir jag lika fascinerad och lockad att göra något liknande.
 
 
2. Starta en alpackafarm
Ni lär ju veta vid det här laget att jag har en inte-särskilt-hemlig dröm om att ha ett par alpackor (och höns!) på gården i framtiden. Jag är ungefär 92% säker på att jag faktiskt kommer skaffa ett par alpackor en vacker dag, så jag kan ju alltid ägna hösten åt att etablera en alpackafarm. Jag tänker mig något i stil med min instagramfavorit Highland Airs Alpaca Ranch. 27 alpackor är väl rimligt?
 
3. Backpacka i Asien eller Australien
Vita sandstränder på Bali och häftiga landskap i Sydney... Mizza som har spenderat de senaste fyra månaderna på resande fot i Asien och Australien har fått mig att längta efter kulturmöten, kulturkrockar, matupplevelser och otroliga vyer. Läskiga nattbussar som lämnar en mitt ute i ingenstans och försvinner iväg med alla ens tillhörigheter och andra allt för spännande incidenter kunde jag dock stå över.
 
 
4. Jobba som au pair i England
Min forna arbetskollega Julia är au pair i England just nu. Hennes bilder från de brittiska slätterna och spännande upptågen är så otroligt drömmiga att jag skulle kunna åka dit på direkten! Fast ska man vara au pair borde man ju vilja ta ansvar för skrikiga ungar och blöjbyten också... och det är ärligt talat lite mindre lockande än de häpnadsväckande vyerna man kan fotografera.
 
Har ni fler förslag? Jag är öppen för idéer.

2016-03-31 | 10:23:00

Med vinst i handen och förlust i hjärtat

 
 
Ni minns väl Månskensbonden?
 
Förra sommaren gick Marcus Bergfors första solosingel Döpt i Kyro älv på repeat, och nu är äntligen en uppföljare här. För sent för ibland har en har en helt annan stämning än den föregående låten, men den tilltalar mig något enormt. Den mörka stämningen, berättelsen och helheten blir så rätt. Jag får rysningar av hur bra den här låten är och hur alla formuleringar är så fina i all sin dysterhet.
 
Jag tror att man kan tolka För sent för ibland på många olika sätt, men min tolkning är att den handlar om en ung man som gör saker och uttrycker åsikter som han senare i livet ångrar. Men hur lätt är det egentligen att ångra sig? Det känns som att den här låten är alldeles rätt i tiden - inte minst här i Österbotten där allt ofta är så svartvitt.

2016-03-30 | 13:33:00

Tacksamhet

Även i en dimmig och grå värld...
 
...kan man hitta hela regnbågen i det som man först trodde var en pöl med slask. 
Vilken lycka det är att ha så fina läsare och vänner som just er. <3 Ni peppar, hejar och höjer. Ni får mig att känna att jag duger och är bra som jag är, även när jag själv känner mig som mest värdelös och borttappad. T a c k. Jag önskar att alla människor skulle få ha ett så här enormt fint stöd när det krisar. Jag hoppas att jag själv kan erbjuda samma sak i gengäld. 

Ikväll tänkte jag låta mig inspireras av den mentala tränaren Christoph Treier på Ritz i Vasa. Kanske vi ses där? Jag har gått på liknande föreläsningar tidigare, men jag tror att man allt emellanåt behöver påminnas om sin egen mentala kapacitet och konsten att ta makten över sitt liv. "Träna på din livsglädje" heter kvällens föreläsning. Det är precis vad jag behöver göra just nu.