2017-02-28 | 19:07:53

Från den ena ytterligheten till den andra

 
Det verkar som att naturen har beslutsångest.
 
För en och en halv vecka sedan kunde man tro att våren hade anlänt, när det torra gräset från i höstas knastrande gjorde sig påmint under skosulorna på en och fåglarna kvittrade i träden.
 
 
Det gick lätt att inbilla sig att det var april och inte februari.
 
 
Men så hände något och plötsligt – lagom till sportlovet – blev det fullskalig vinter igen. Det snöade tills snölagret var så tjockt att Laika var tvungen att hoppa i Sputniks fotspår för att över huvud taget kunna ta sig fram.
Få se vilken årstid vi har nästa vecka... Jag håller tummarna för sommar!

2017-02-24 | 17:49:00

Finländsk design på catwalken

 
Förutom att det var finfest i Seinäjoki förra lördagen så gick också den riksomfattande skinnutställningen av stapeln i Seinäjoki Areena. En av programpunkterna under dagen var traditionsenligt en modevisning, innehållande fluffiga pälsplagg och härliga pälsaccessoarer designade och skapade av finländska kreatörer.
 
Många av plaggen i årets visning var sådana som funkar lika bra på catwalkmodellerna som på oss vanliga dödliga. Personligen använder jag gärna finländsk päls, och det vore fint att ha en riktigt snygg statementpäls i garderoben - speciellt dagar som dessa när termometern visar många minusgrader. 
 
 
Min absoluta drömpäls är som ni kanske minns en i ljus mink...
 
 
...men den här godingen vore också helt okej. Det svarta blir en snygg kontrast samtidigt som det ur användarsynvinkel är fiffigt med tvåfärgat.
 
 
En annan variant i svartvitt ↑. Vid närmare eftertanke är nog denna ännu snyggare.
 
 
Om jag har ett vinterbröllop önskar jag att jag kunde få bära precis en sådan här kreation ovanpå brudklänningen.
 
 
En pälskantad poncho skulle jag inte heller tacka nej till.
 
 
*dreglar*

2017-02-22 | 21:20:00

En kväll i Seinäjoki

 
I lördags fick jag äntligen tillfälle att använda en klarröd långklänning som jag haft på lager i garderoben allt för länge, för då vankades det finfest i Seinäjoki Areena.
 
 
Ni vet, en sådan fest som inleds med välkomstskumpa och sedan fortsätter med festtal, middag och underhållning. Sådana fester gillar jag. Det är ju hemskt trevligt att få sätta sig ner vid ett långbord och lära känna nya trevliga människor allt emellanåt.
 
 
Mitt sällskap för kvällen bestod bland annat av dessa stiliga män ↑. När middagen så småningom övergick till den tråkiga typen av dans begav vi oss istället vidare ut i Seinäjokis nattliv för den roligare typen av dans. Fast först via hotellet för att svida om till lite mer partyvänliga kläder förstås.
 
 
Man vet med säkerhet att man är på en finsk krog när pelarna på dansgolvet pryds av jussirutor. ;) Men man ska inte ha fördomar – jag vet inte när jag senast haft så roligt på en utekväll som jag hade i lördags. Vi hoppade och dansade non-stop tills fötterna inte orkade mer. Seinäjoki fick mycket väl godkänt!