2014-04-29 | 22:15:00

Saker man kan göra på landet

1. Umgås med grisar och fnissa åt hur roliga deras trynen ser ut i närbild.
 
2. Samla kraft och energi genom att gosa med sällskapssjuka katter.
 
3. Köra traktor, med tokiga måsar som letar efter smaskiga maskar bakom harven.
 
4. Ta paus i traktorkörandet och äta årets första lösglass tillsammans med lillebrorsan.

2014-04-29 | 15:58:00

Våfflor och udda koppar

 
Förra veckan drabbades jag av extremt gå-på-stan-fnatt och gick på stan typ tre dagar av fem. Jag har nämligen insett att det snart är sommarlov (och därmed Oravais som gäller på heltid för min del), så då måste man ju utnyttja närheten till affärer, restauranger och caféer så länge man har den. På torsdagen blev det därmed ett spontant Amarillo-besök med Ida, Anna och Emilia för att testa deras förnyade meny och snicksnacka bort hela kvällen i det ultimata sällskapet.
 
Fredagen blev i sin tur en till gå-på-stan-dag efter avslutad skoldag. Då strosade Challo, Ida och jag först runt på loppis och sedan passade vi på att besöka Ylikiva!, Vasas nyaste café.
 
 
Ylikiva ligger i den där gränden bredvid Airaksinen (här finns en supersöt karta) och lever verkligen upp till sitt namn, för där är otroligt trevligt. Jag beställde en supergod våffla och kaffe. Kaffet fick jag serverat i en alldeles egen liten kaffekanna med en sirlig liten guldkantad kopp att dricka ur. Det kändes som om man var på kaffe hos farmor - hur mysigt som helst!
 
 
Allt i caféet är till salu (alltså även koppar, stolar, tavlor och så vidare) men där finns också en riktigt fin liten hantverksbutik. Och en lika fin liten lekhörna där kidsen kan busa runt medan mammorna kaffar. Konceptet är ju alldels fenomenalt och Ylikiva får typ tusen feelispoäng från mig. Rekommenderas varmt. ♥

2014-04-29 | 11:25:00

Bland vittrande murar

 
Ni vet hur man känner redan från morgonen att vissa dagar är lite bättre än andra. Igår var just precis en sådan dag. Egentligen var det en helt vanlig måndag som bestod av att utvärdera matteprov och opponera en kandpresentation, men jag hade ändå en sån där härlig känsla i maggropen genast när jag vaknade.
 
 
Efter avslutad skoldag och dagens tredje kaffekopp med kompisarna styrde jag kosan hemåt igen. Harvning stod nämligen till min stora glädje på programmet för kvällen. Men riktigt raka vägen hem blev det inte, för jag fick för mig att utforska näromgivningarna först eftersom jag hade lite tid över.
 
   
Närmare bestämt körde jag via ruinerna i Gamla Vasa. Och ååh, så fint det var där igår! Helt perfekt fotoljus med öppna skuggpartier och underbara miljöer där man kan gå runt i timtal. Min nya roströda och fladdriga maxiklänning smälte väl in i miljön. Jag lär förmodligen bo i den klänningen i sommar.
 
 
Fotomöjligheterna vid ruinerna är verkligen oändliga. Ja, ni ser ju själva hur fint det är. Hänger någon med dit på picknick och photoshoot någon vacker dag i vår/sommar? :)