2015-02-28 | 11:00:00

Den 7 november smäller det

 
Dagen är kommen. Det är dags att avslöja den stora överraskningen som Ida-Marie och jag har gått och pantat på rätt länge redan. Om ni tänkte att det kommer bli ett händelserikt bloggår i år så tänkte ni helt rätt. Vi håller nämligen på och planerar en av årets största happenings som ALLA är bjudna till. Någonting mycket storslaget...
Finlandssvenska Bloggare presenterar:
EN FINLANDSSVENSK BLOGGALA
Bloggalan kommer att gå av stapeln den 7 november. Mer information avslöjas efterhand, men skriv för allt i världen upp det i era kalendrar redan nu. Och berätta för kompisen, morsan, hunden, grannarna och rektorn! Det här kommer att bli årets bästa och största händelse i den finlandssvenska bloggvärlden.
 
Edit: Galan kommer att ordnas 21.11, inte 7.11

2015-02-27 | 14:40:00

En studerandes sportlovsangst

 
Igenkänningsfaktorn i Emmas blogginlägg om sportlov är stor. Jag känner exakt likadant under varje lov och ledighet nu för tiden. Med "nu för tiden" menar jag alltså nu under studietiden. Man har aldrig tid med någonting extra eftersom skolarbetet äter upp ens fritid och man aldrig har råd att leva eftersom alla pengar går åt till hyra, mat, bensin och nödvändigheter. Och vänder man någon gång på slantarna och tar sig tiden att göra någonting roligt så har man ändå dåligt samvete sedan. Loven blir nästan mer ett ångestmoment än avslappning.
 
Som studerande är man jämt i behov av pengar och arbetserfarenhet. Jobb vid sidan om studierna tas emot med tacksamhet men samtidigt har man inte riktigt tid att jobba egentligen för man har så mycket skolrelaterat arbete att göra hela tiden. Och så får man ju inte jobba för mycket heller, för då måste man betala tillbaka massor av det man kämpat för, vilket känns lite väl surt i slutet av året.
 
 
Ja, och så borde man ju hinna ta det lugnt också. Varva ner. Idka lite mindfulness. Unna sig den där lediga tiden med en bra bok eller tv-serie. Eller åka bort någonstans (fast det har man inte råd med). Livet är nu, men samtidigt har man inte riktigt tid att leva. Det eviga studerandedilemmat. Tur att sportlovet snart är slut nu.

2015-02-26 | 13:48:31

Lite vardagsmagi

Jag fnissar lite varje gång jag knäpper på lampan i hallen numera. Lumos!