2013-09-29 | 17:44:38

Dagarna mörknar minut för minut

 
De skönaste kängorna har fått titta fram ur sin sommarförvaring, för nu kryper minsann höstkylan ända inpå märg och ben. Snörvliga andetag och dova hostningar hörs i alla korridorer och jag virar halsduken tätare omkring mig. Förkylningsepidemin har drabbat landet och jag hoppas på att klara mig undan den i år. Te, vitaminer och varma kläder är mitt motto.

2013-09-28 | 16:40:08

En kalasbra lördag

 
Man känner sig verkligen som en ny människa efter en kaffekopp och en dusch. Letar man sedan reda på en klänning och de tjockaste strumpbyxorna som finns så är man redo att ta sig an lördagkvällen.
 
 
Ett favorithalsband kan fungera som pricket över i:et innan det är kalasdags.

2013-09-27 | 14:41:00

Mycket på gång men full kontroll

Här är det ingen rast och ingen ro. Jag har haft så fjuttigt med schemalagd undervisning den här veckan så jag har passat på att flänga runt halva Österbotten under den där extra tiden mellan studierna. Helt sådär i vanlig ordning. Jobbat i Oravais, hängt i Komossa och Pensala och sovit i Vasa någon natt däremellan. Lite kafferep med brudarna, kvalitetstid med familjen, några pass på gymmet och helt vanliga vardagssysslor däremellan.
 
Det känns som att det här är en sån där supervecka som jag verkligen lyckas utnyttja till bristningsgränsen. Innan söndag ska jag ännu hinna med två stycken jobbpass och lite födelsedagskalasande, så nu har jag stationerat mig på hemmaplan i Oravais och ska strax slänga i mig den sista kaffeskvätten och rusa vidare.
 
Det är mycket på gång, men jag känner ändå att jag har full kontroll över vad som pågår. Och det är en så fantastiskt skön känsla - känslan av att ha kontroll över sitt eget liv. Jag tror att den där känslan kommer med åren, hur klyschigt det än må låta. Ni vet, det där med att växa upp och allt sånt. Man lär känna sig själv, sina gränser och sin egen kapacitet. Jag vet till exempel att jag inte kan planera alla mina veckor så att de får ett så här tight schema, för det orkar varken kropp eller knopp med i längden. Men just den här veckan går det. Den här veckan har jag kontroll.
 
Och så en fin låt som avslutning.
 
Ha en superbra helg kompisar. Se till att
spendera den precis som ni själva vill! :)