2016-04-30 | 15:42:33

Sputnik och grannkatten

 
Vädret är nästan ljummet idag och Sputnik skuttar som vanligt runt i skogsbackarna tillsammans med sin bästis. Jag gick ut på jakt efter vårblommor att fotografera idag, men några sådana tycks det inte finnas häromkring. Sputnik och grannkatten ställde däremot gladeligen upp på bild i brist på vårblommor.
 
 
Grannkatten är inte mycket äldre än Sputnik, så de har himla kul tillsammans hela dagarna. De brottas, springer ikapp och klättrar i träd. Sputnik är redan ett halvår gammal, så jag tror bestämt att det börjar bli dags att beställa tid för kastrering innan leken blir till någonting annat... 
 
 
Vid vilken ålder har ni kastrerat era hankatter? Och vilka veterinärer rekommenderar ni här i trakterna?

2016-04-29 | 06:04:00

En festlig fredag

 
God morgon fredag! Idag väntar den sista praktikdagen för min del. Eftersom valborg och första maj är på intågande väntar en fredag fylld av vårsånger och kanske till och med en picknick. Jag tror att det blir en riktigt mysig avslutning på en fin praktikperiod. En sak är i alla fall säker, och det är att jag kommer sakna eleverna och min handledare när den här praktiken är över.
 
 
Förra fredagen kände jag mig lite extra vårig i turkos kjol och Lilla My-knut i håret. Man får ju hjälpa våren på traven litegrann när snön envisas med att fortfarande vräka ner varannan dag. Nu får det räcka med snö tycker jag. Hit med sol och värme, tack!
 
Vad ska ni hitta på idag?

2016-04-28 | 06:22:00

Förra veckans fotojobb

 
Igår damp det nyaste numret av Kommunbladet ner i postlådorna hos alla kommuninvånare i Vörå. Kommunbladet är Vörå kommuns egen lokaltidning som kommer ut ungefär en gång i månaden, fullproppad med lokala nyheter och annat kul. Förra veckan hade jag två stycken fotouppdrag för Kommunbladet på agendan så jag tänkte att vi kan ta och kika på dem här på bloggen också, nu när tidningen kommit ut.
 
 
Framsidan av tidningen pryds av ingen mindre än superpensionären Gun. Denna dam är nog en av de piggaste, roligaste och starkaste 70-åringarna jag någonsin träffat.
 
 
Rosa gympadojor, sminket on point och idel fyndiga kommentarer. När jag blir stor ska jag också bli en Gun.
 
 
Det andra fotojobbet gick av stapeln på denna tjusiga plats. ↑ Furirbostället är en riktig pärla här i Oravais, och jag blir lika förtjust varje gång jag kliver in i den gamla 1800-talsstugan med knarrande golvbrädor och tidsenlig inredning. Jag skulle kunna gå runt där och titta och fotografera hur länge som helst.
 
 
I år har den historiska föreningen som ligger bakom Furirbostället många spännande projekt på gång, så det löns garanterat att hålla ett öga på både restaurangen och den övriga verksamheten.
 
 
Jag skäms lite över att erkänna att jag fortfarande inte har varit på någon 1700-talsmiddag till Restaurang Ädelbragd, trots att alla jag känner har talat så gott om sina middagsupplevelser. Dags för ändring!
Vill ni läsa artiklarna hittar ni hela Kommunbladet på webben också. Klicka på nummer 3/2016.