Favoritrummet i huset: uterummet

 
Välkomna in i vårt uterum!
 
Frågar ni mig är uterummet det bästa rummet i hela huset, och jag tror att sambon är av samma åsikt. Hit kommer man genom att gå tvärs genom vardagsrummet och ut genom glasdörren. Eller genom att gå raka vägen in från terrassen. Det här är den delen av huset som är alldeles nybyggd. I april fixade vi grunden till tillbyggnaden med grävmaskin, krosslass och markvibrator och i början av maj hade vi en färdiggjuten husgrund. I slutet av maj var taket och väggarna uppspirade. För att bryta köldbryggan och göra det 21 kvadratmeter stora uterummet helt värmeisolerat tog vi ner tegelfasaden där tillbyggnaden skulle komma.
 
När jag tittar tillbaka på bilderna från i våras och somras känns det nästan lite overkligt att jag faktiskt sitter här i det färdiginredda uterummet idag. I skrivande stund sitter jag vid det stora betongbordet med datorn framför mig. Under fötterna känner jag hur varmt klinkersgolvet är tack vare golvvärmeslingorna och ovanför huvudet lyser spottarna som jag dimmat ner till mysbelysning. Målbilden är uppnådd.
 
 
Jag är så otroligt nöjd med golvvalet. Nyansen, mönstret, storleken. Allt. Vi har köpt allt vårt klinkers via Hartman i Jakobstad – med experthjälp av vår guru Benita. Det här golvet kommer från Pukkilas Materia-serie och heter Pukkila Materia Grigio. Plattorna har storleken 50 cm x 50 cm.
 
 
På väggarna satte vi finsågat virke från Svarvars trävaruhandel i Nykarleby för att skapa en lite mer robust och ruff känsla än i resten av huset. Det ska liksom kännas som utomhus fast det är inomhus, om ni förstår hur jag menar. En stor del av väggarna utgörs av fönster och dörrar, så det är egentligen bara väggen mot vardagsrummet som har någon desto större yta. Vi valde sedan matchande golvlister, tillverkade av finsågat virke de också.
 
 
Betongstubben och det maffiga betongbordet med snygga kryssben och plats för åtta personer beställde vi redan i våras från Lähdesmäki. Vi var lite oroliga över ifall bordet skulle bli för stort för utrymmet, men det passade hur bra som helst. Nu är det bara middagsgästerna som fattas.
 
 
Soffan och stolarna kommer från Masku och soffborden köpte vi från IKEA häromveckan.
 
 
Lampan på fot kommer också från IKEA.
 
 
Vitrinskåpet kom med posten så sent som igår, så fredagsunderhållningen bestod av att skruva ihop ett vitrinskåp innan det var dags att sticka iväg på nattskift. Jag har varit kär i det här Vincent-vitrinskåpet från första stund jag såg det på Ellos, och det gör sig verkligen perfekt på väggen mot vardagsrummet. Här ryms prydnader, glas och allt man kan tänkas behöva för att maxa myset i uterummet. Vi hade ju tänkt sätta in en braskamin här, men prioriterade att fixa gårdsplanen i höst. Kanske blir det en kamin någon gång i framtiden istället, det får tiden utvisa.
 
 
En låda med filtar är förstås obligatorisk.
 
 
Gissa om jag ser fram emot att få julpynta nu! Jag är en julälskare ut i fingerspetsarna, och nu har jag beslutsångest för om vi ska ha julgranen i vardagsrummet eller här i uterummet den här julen. Kanske vi helt enkelt måste ha två julgranar? ;)
#1 - Anna-Lena

Jättemysigt och fint!

Svar: Tack Anna-Lena! Så roligt att du tycker det.
TIDSTJUVEN

#2 - Beatrice Jakobsson - Fotograf

Shit vad mysigt och fint! :)

Svar: Tack så mycket! 😊 Vi är verkligen nöjda över att vi byggde det här rummet i samband med husrenoveringen. Jag har på känn att det kommer användas mycket flitigt året om.
TIDSTJUVEN

#3 - Nina

Alltså wow, nu blev jag nog lite avis här ;)

#4 - Carro

Så fint! Väntar med spänning på att få se resten ;)

#5 - Karin

Snyggt! Men vad betyder det att det är ett uterum? Förstår att det är uppvärmt, men är det lika varm som i resten av huset? Det är visst så att terrassen ligger i anslutning till rummet?

#6 - SandraEmilia

2 julgranar! Helt klart! ;) #julälskarehärockså

#7 - Christina

Så snyggt det blev! :)

#8 - Danielas Dagbok

men, HUR SNYGGT?!?!

#9 - Viktoria

Längtar till att få se hela huset inredat! =)

#10 - Kitty

Men alltså... Jag blir helt mållös!! Det är så otrooooligt vackert, mysigt, stiligt, snyggt, rent... hittar inte alla ord. Vilket uterum! Ett sånt vill man gärna ha själv. Kan redan se julstylingen där ;)
/Kitty

#11 - Maria Linnea

ÅÅh vad underbart uterummet blev! Kan int vänta på att få se mer av huset! :)

#12 - Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Förstår att det är ett favoritrum, så fint! :D

#13 - Anna

Jättehärligt rum! Blev väldigt förtjust i vitrinskåpet, skulle gärna klicka hem det höga skåpet till vardagsrummet, skulle du säga att det är prisvärt? Stadigt och så?