2017-04-26 | 21:30:00

Stabil grund för en tillbyggnad

 
Nu går det undan på husfronten.
 
Medan avfuktaren surrar på insidan av huset fokuserar vi på utsidan istället. Tidigt igår morse var Lindholms entreprenad på plats med grävmaskin och krosslass och Tobias Wik hade med sig en markvibrator. Planen var att fixa grunden för en tillbyggnad. Det blev dock lite mer jobb än vi hade trott, för när Frank började gräva märkte han snabbt att jorden som fanns där på bakgården verkligen inte var någonting att hurra för. Ska man bygga en utbyggnad behöver man göra det på stabil mark precis som när man bygger ett hus, så det var bara att gräva bort all den dåliga jorden och fylla upp med kross och sten istället.
 
Men nu så. Nu är grunden till vår tillbyggnad och en terrass grävd och vibrerad. Det blev ett heldagsprojekt från tidig morgon till sen kväll under gårdagen, och tur var det att killarna hann med en stor del av jobbet igår med tanke på dagens något överraskande snöoväder.
 
Det behövdes en hel del sten för att skapa en stabil grund för tillbyggnaden.
 
 Klappat, dränerat och klart! 
 
Vår plan är att bygga ett året-runt-uterum, där vi kan vistas både på sommaren och vintern. Ett rofyllt rum som fungerar som en förlängning av vardagsrummet helt enkelt. Bredvid uterummet kommer en terrass där vi kan sitta och njuta på somrarna. Jag ser redan mysiga kaffestunder och roliga grillkvällar framför mig. Det bästa är att det är kvällssol på just den här sidan av huset, så här lär vi garanterat spendera många kvällar i framtiden! :)
 
Imorgon kommer betongen, så då blir det att fixa formarna klara för gjutning... och sedan gjuts grunden till uterummet.

Finheter
Johanna

Alltså bästa rummet i vårt hus är helt klart uterummet! Så fantastiskt att kunna förlänga terassäsongen flera månader tackvare isolering o golvvärme. Ni kommer inte att ångra er 😃

Svar: Det låter verkligen härligt! Jag misstänker att du har alldeles rätt. :)
Hurdant golvmaterial har ni i ert uterum? Vi kommer att lägga golvvärme där vi också och står i valet och kvalet om vi ska sätta klinker eller någonting annat som golv.
TIDSTJUVEN

2017-04-26 | 22:02:26
Carro

Oj, va ni är snabba! Kul att få följa med er renovering.

2017-04-27 | 10:51:36
Kommentera:
Kom ihåg mig?