Mångkulturell picknick och mölkkyturnering

 
Gårkvällen bjöd på vackert väder och vårens andra onsdagsträff vid flyktingförläggningen. Denna gång stod picknick och utelekar på programmet, så vi inledde kvällen med en trevlig liten matstund. Johanna hade tagit med sig traditionella finska piroger och äggsmör till picknicken och många av de asylsökande herremännen tyckte nog att det var en lite lustig maträtt. Men visst är vi lite speciella här i Finland. ;)
 
 
Efter picknicken var det dags för mölkkyturnering igen, precis som under den senaste träffen. Denna gång blev det en hård kamp mellan team Marwan och team Ziad. Själv hade jag nog nybörjartur förra gången när mitt lag tog hem vinsten, för den här gången missade jag ungefär lika många gånger som jag träffade. Hehe.
 
 
Maria hade en suverän kastteknik. Snart är vi mölkkyproffs hela bunten!
 
 
Om två veckor är det dags för den tredje och sista träffen för den här gången, men jag tror bestämt att vi kör en fortsättning på det här lyckade konceptet till hösten. Nästa gång kommer dans- och teaterproffsen Ann-Louise och Annika att fungera som ledare för kvällen, så det blir garanterat en intressant afton. Alltså: onsdagen den 25.5 kl. 17.30 är ni allesammans välkomna till direktörsbostaden för en mångkulturell teater- och dansafton utomhus. Flyktingfamiljer, ensamkommande flyktingar, ortsbor och alla andra intresserade får som vanligt delta. :)
#1 - Karolina

Men åh vad härligt :) skulle vara kul att joina nångång, men den 25:e har jag inte heller passligt... Ska hålla ögonen öppna på hösten också!

#2 - Petra

Är det bara män som deltar? Ser inga kvinnor och barn...

Svar: Den här gången råkade det sig så att det bara var män. Infon hade kanske inte gått hela vägen fram till kvinnorna och barnen, men det var kul att männen dök upp i alla fall. Förra gången kom lika många kvinnor och barn som män på träffen. :)
TIDSTJUVEN

#3 - Marias Memoarer

Hihi, jag fastnade visst på foto.. ;) Jag hade ju bra teknik i början iaf (och en gnutta tur?) men senare blev det lite sämre med den saken :D Synd att jag inte kan komma nästa gång, men förhoppningsvis ordnas det mera i den här stilen under sommaren!