2018-06-18 | 15:14:00

Fyra veckor sommarsemester

 
 
S e m e s t e r !
 
Idag är första "riktiga" dagen på min första riktiga sommarsemester. Jag var ledig hela helgen, och nu återstår ännu fyra veckor av ledighet. I år har jag nämligen full semester för första gången i mitt liv, och även om jag inte kunde ta ut prick alla semesterdagar nu i sommar utan får spara ett par dagar till hösten så känns det ändå så otroligt lyxigt. 
 
Jag önskar att jag kunde säga att jag bara ska njuta och ta dagarna som de kommer, men lite (eller rätt mycket) disciplin får jag se till att ha under semesterveckorna också. Planen är nämligen att jag ska skriva klart min gradu en gång för alla nu under sommaren, så att jag slipper ha den i bakhuvudet sedan när hösten kommer. Den kommande hösten blir nämligen lite annorlunda... Och det lovar jag att berätta mer om en annan gång, för nu är det full fokus på semesterveckorna som gäller.  
 
 
 
 
Förutom att återuppta mitt vetenskapliga skrivande så har jag förstås också lite andra planer för semestern. Man kan ju inte bara sitta inomhus försjunken dammiga i böcker heller. Det är inga stora planer eftersom jag inte kommer att åka bort någonstans den här sommaren, men lite små saker som sätter guldkant på sommardagarna vill jag försöka hinna med i alla fall. Så här ser min drömlista för de här kommande fyra veckorna ut: 
 
 
Semesterplaner 2018
Fira en traditionell midsommar tillsammans med kompisarna.
◊ Umgås och gosa massor med fåren så att de blir tama.
Ha brorsönerna på övernattningsbesök.
Spendera en eller flera dagar ute på sommarstugan
◊ Bada i havet.  
◊ Ha en serie planerade photoshoots tillsammans med Cecilia
Gå på någon vandringsled.
◊ Picknicka vid någon fin plats i närregionen.
◊ Ordna grillfest. 
◊ Åka på cykelutfärd med sambon.
◊ Äta massvis av glass!
 
  
 
 
Vi åkte på utfärd till Powerpark i Alahärmä tillsammans med kidsen på jobbet för någon vecka sedan, så sommarens nöjesparksbesök är redan avklarat för min del. Det var en rolig dag, men jag kan bara konstatera att man blir fegare och fegare med åren... Hur sjutton jag kunde åka frivilligt i fritt fall för sex år sedan är ett mysterium. Idag känns pariserhjulet tillräckligt utmanande och en tur i slänggungorna fick mig att bli illamående. Berg- och dalbanan övervägde jag inte ens att åka i. Betyder det här att jag har blivit gammal? 😝
 
 
 
 
Fyra semesterveckor känns som en härligt lång tid, men de kommer säkert att gå jättesnabbt ändå.

Finheter
Marias Memoarer

Låter som riktigt sköna semesterplaner det 😊 säg till om du vill ha sällskap på någon vandringsled! Själv har jag bara 9 dagar semester, men plussat på med några lediga dagar så jag utnyttjar dagarna till fullo genom att resa nu, och har sen 1 och en halv dag att återhämta mig innan jobbet börjar igen. Får se hur utvilad jag kommer känna mig 😅

2018-06-18 | 17:25:06 | http://www.mariasmemoarer.com
Sara

Lycka till med gradun och kom ihåg att njuta lite av ledigheten också! Låter som att du har riktigt fina semesterplaner. Egentligen behöver det ju inte vara några avancerade planer för att bli en bra sommar. Det räcker väldigt långt med, som du skriver, små saker som sätter guldkant på sommardagarna :)

2018-06-18 | 18:19:32 | http://sevendays.fi/sara
Viktoria

Atmosfear på Liseberg i Göteborg ska tydligen vara Europas högsta fritt fall. Den tycker jag inte är särskilt läskig utan mest bara rolig hahah. Lite kul att jag vågar åka fritt fall men inte slänggungorna. Gjorde det en gång men jag vart typ traumatiserad eller något haha för aldrig att jag åker den igen.

2018-06-19 | 03:08:23
Viktoria

Hur kan 2012 vara för 6 år sedan?! Det är ju bara för sjukt och att vi dessutom är närmare 2020 än 2010. Herregud.

2018-06-19 | 03:12:05
Emma Engström

Vilka kanonplaner!! :D

2018-06-19 | 17:23:43 | http://nouw.com/emmaengstroms
sarah

åh fina bilder

2018-06-19 | 21:33:42 | http://klarahs.blogg.se
ellenlundis

Fina foton! Som alltid! :) <3
Hoppas att du kan bocka av, dina semesterplaner 2018.

Hur var din midsommar? 💐

Kommentera:
Kom ihåg mig?