2018-08-01 | 19:52:30

Historien om Den Perfekta Byrån

 
Dags för lite inredningssnack på kvällskvisten! Minns ni det där "problemområdet" jag pratat om ett par gånger? Det där mellanrummet mellan dörren till gästrummet och dörren till hobbyrummet där jag länge tänkt att det skulle behövas en byrå, men inte riktigt hittat någon som känns helt hundra. I sommar har bänken som stått där i väntan på en byrå fått flytta in i sovrummet, för nu har vi äntligen hittat Den Perfekta Byrån.
 
 
Den fanns hela tiden närmare än vi trott, för den stod i min mammas barndomshem och bara väntade på att få nytt liv. Allt som behövdes var en putsning och lite ny färg. O-bloggigt nog glömde jag att ta någon ordentlig före-bild, men det var alltså en typisk handgjord gammal byrå i helträ. Mörkbrun och mycket stabil. En sådan pjäs som överlever tio IKEA-byråer. Måtten var precis de vi var ute efter, och sambons skepticism till trots ("Vad har du släpat hem för skräp nu igen?") såg jag potential i den. 
 
 
Jag ville att byrån skulle bli en färgklick mitt i huset, men ändå inte sticka i ögonen. Efter lite googlande hittade jag de två ovanstående bilderna som fick agera inspiration. En turkos/mintgrön nyans skulle det bli! 
 
 
Efter lite färghjälp vid den lokala järnaffären kom jag hem med knappa litern turkos målarfärg. Färgkoden heter Tikkurila X371, och den fanns med på en färgkarta med gammaldags kulörer från Tikkurila. I havet av turkos och mintgröna nyanser kändes det rätt att välja en som var "gammaldags" till den här byrån. 
 
 
Två varv med målarpenseln senare hade vi fått en sprillans ny byrå. Benen fick bli grå, för vi har fortfarande kvar x antal burkar med grå målarfärg sedan fjolårets fifty shades of grey-frustration
 
 
Det lustiga är att när vi bar in byrån och ställde den på plats insåg vi att den är exakt samma kulör som den nötta gamla stolen jag köpte på Juhbackamarknaden förra året. Vad är oddsen?
 
 
Vi tänkte först byta ut handtagen, men det hade blivit så svårt att hitta någonting passande så vi ändrade oss och skruvade dit de gamla handtagen ändå. Lådan högst upp är låsbar, och nycklarna finns i behåll. 
 
 
Jag tänker mig att det kommer bli snyggt med någon tavla där ovanför och lite prydnader ovanpå. 😊 För tillfället pryds den av avskedsgåvan som jag fick på jobbet igår (nu har jag bytt jobb, iiih!). 
 
 
Innan jag målade byrån försökte jag hitta något årtal eller liknande på den, men det stod ingenting varken på baksidan eller insidan. Nå, sedan när jag målat klart allt det turkosa och vände byrån för att måla benen hittade jag förstås en text. Vad det står där har jag inte lyckats tyda, men kanske någon av er är bra på att läsa snirkliga handstilar?
 
 
"Minä vaan 22 mark" står det i alla fall på slutet. 
 
 
Kosmos godkänner den nya möbeln. 

Finheter
Hemma Hos Felicia

Färgen är helt underbar! Den passar perfekt hemma hos er! :)

2018-08-01 | 20:04:21 | http://feliciahblogg.webblogg.se/
Marias Memoarer

Men åh så vacker den blev, älskar sådana nyanser själv! :) och verkligen lustigt att stolen hade precis samma nyans!

2018-08-02 | 06:07:57 | http://www.mariasmemoarer.com
Karin

Så fint det blev med den färgen på byrån! Passar verkligen perfekt på sin plats också. Plus att ni fick massor med bra förvaring för alltifrån typ vantar till stearinljus och sladdar. Byråer rymmer mycket. 🙂

2018-08-02 | 11:39:35 | http://heimani.wordpress.com
Q& Victoria

Vad fin den blev! Har själv också funderat på en byrå som färgklick, men jag måste bara hitta en plats för en sån först... ;) Jag tycker mig läsa typ "Se oli koti Komossa" på den första bilden? Och på den andra kanske något med "omalla minä höpläsi"?! Verkar ju vara en intressant historia som någon har skrivit ner på byrån. :D

2018-08-02 | 14:37:54 | http://qandvictoria.wordpress.com/
Christina

Vilken härlig färg! :)

2018-08-02 | 15:40:35 | http://finachristinas.com
Janica N

På den övre texten tycker jag det står "Ja oli koti koulussa", skulle ju kunna stämma bra överrens med det årtiondet den blev gjord, när än det var? ;)

2018-08-03 | 07:53:37
hanna, förbanna 2.0

åh, så fint! Och vad roligt att färgen matchade stolen!

2018-08-06 | 12:25:21 | http://hannaforbanna.blogspot.com/
Kommentera:
Kom ihåg mig?