2018-05-04 | 20:29:00

Alla tiders antikt

  
Idag när vi hade vägarna till Jakobstad passade jag på att lura med mig sambon in till Åldringsvännernas loppis, City Loppis och Alla tiders antikt. Det jag främst var på jakt efter var en byrå (att ställa mellan gästrummet och hobbyrummet där det nu står en bänk, ni vet), och Jakobstads loppisutbud är helt enkelt hundra gånger bättre än Vasas när det kommer till möbler. Framför allt vid Åldringsvännernas loppis kan man göra riktiga pangmöbelfynd till vrakpriser. Där får de påfyllning av saker varje vecka.
 
Alla tiders antikt är däremot en sådan affär som sällan råkar ha öppet när jag är i Jakobstad, men idag hände det. Det är ett riktigt paradis för oss loppisälskare, och i butiken finns allt från gamla amerikatrunkar och tallrikshyllor till stora vitrinskåp, skrivbord, kökssoffor och jag vet inte vad. Eftersom butiken är nischad som antikaffär och inte loppis är priserna förstås också lite mer sanningsenliga mot sakernas värde, men det betyder inte att man inte kan göra riktiga fynd ändå. 
 
 
Letar man efter något särskilt får man dessutom riktigt trevlig hjälp av butiksägarna med att botanisera sig igenom det digra utbudet. Själva butiken är nämligen så proppfull med prylar från golv till tak i två våningar att det är lätt att missa guldkornen. 
 
 
Men en byrå var det, ja. Vi hittade faktiskt en som matchade våra kriterier på storlek och utformning, men den röda färgen kändes inte helt rätt. Och priset var lite väl saftigt för en byrå som vi ändå skulle bli tvungna att måla om, så den fick stanna kvar i butiken. Efter ett telefonsamtal med mamma på hemvägen har jag dock fått en ny byråidé... Och nu är jag så ivrig att jag skulle vilja ta tag i det projektet helst redan ikväll, haha. 😉
 
 
Hade vi varit på jakt efter en lite större byrå hade den här mintgröna pjäsen med charmiga nötningar garanterat fått följa med hem. Så himla fin färg!
 
 
Ni hittar Alla tiders antikt på Strengbergsgatan 5, bredvid gamla brandstationen och i samma hus som City Loppis. Öppettiderna för Alla tiders antikt är tisdag-fredag 12-18 och lördag 10-14. Söndag och måndag är det stängt. Har ni vägarna till Jakobstad får ni inte missa den här pärlan!

Finheter
Katarina

Hej! Tack för de fina kommentarerna. 😀
Välkomna åter.
H: Katarina och Robert

Svar: Vi kommer så gärna! Tack för bra service. :)
TIDSTJUVEN

2018-05-04 | 20:38:14
Mimmi

Alltså what, vaför har ja aldri hört om hede ställi? Å hande mintgröna byrån sko jo ja måst fååååå 😍😍😍

Svar: Du e int enda! Ja ha aldri fått så mang frågor på Instagram som ida tå ja la åpp bilder från Alla tiders antikt på storyn. Verkar som att he e en okänd pärlo. ✨ Jaa, ande mintgröna byrån sko pass de PERFEKT!! 😍
TIDSTJUVEN

2018-05-04 | 20:55:23 | http://www.mariaheikkila.blogspot.fi
ellenlundis

Men va mysigt!!! ^u^ 🌴

2018-05-13 | 22:57:42 | http://finlandsgullet.wordpress.com/
Kommentera:
Kom ihåg mig?