2017-11-03 | 10:09:00

Det koboltblå rummet + rabattkod till Aveo!

Inlägget är ett samarbete med Aveo.
 
 
Att flytta från litet till stort innebär förstås att vi inte har tillräckligt med möbler för att fylla alla rum. Vi har dessutom sålt bort en del av våra gamla möbler som inte riktigt hade passat i det nya huset, så även om vi redan i somras köpte en del nya möbler som väntat ute i garaget på att få flytta in är ett IKEA-besök mer än välbehövligt. Vi behöver vitrinskåp, soffbord, en tv-bänk, bokhyllor och jag vet inte vad, så på lördag väntar en roadtrip till Tammerfors. Men ett av rummen i huset är i alla fall redan nu färdiginrett med möbler som vi redan hade. Det blev ett riktigt mysigt gästrum som fått namnet "Blå rummet".
 
 
Före renoveringen såg rummet ifråga ut så här (fast här har vi redan plockat bort fönsterbrädena och använt rummet som förvaringsrum, så ni kan ju försöka bortse från kaoset). Det är ett litet sovrum som ligger vägg i vägg med hobbyrummet med den grå Kalklitirväggen. Till en början hade jag tänkt måla en vägg i det här rummet med lerfärgen Savimaali från Domus Natura, men sedan blev det lite ändrade planer.Eftersom de två små sovrummen är spegelvända och i övrigt också rätt likadana ville jag gärna ha något återkommande element i dem. Det elementet fick bli den isländska färgen Kalklitir.
 
 
Jag har som ni redan vet förälskat mig i Kalklitir. Det här blev det tredje rummet där jag greppade målarpenseln så fort byggarna satt nya skivor på väggarna och spacklat och grundmålat klart.
 
 
Den här gången valde jag en koboltblå nyans på kalkfärgen. Cobalto. Jag målade med samma teknik som tidigare gånger, det vill säga X-strokes. Hur det går till kan ni se i videon jag gjorde när jag målade köksväggen.
 
 
Snabb, snabb, snabb ska man vara.
 
 
Om det är något jag lärt mig efter tre väggar Kalklitir är det att även om det ser förskräckligt ut när färgen håller på att torka och alla skarvningar i gipsskivan syns tydligt så kan man förlita sig på att det blir bra när det är klart.
 
 
I det här rummet var jag ändå tvungen att måla tre varv istället för två, för det hände någonting mystiskt när jag målade andra varvet och överlappningarna mellan mina varv blev konstigt vitaktiga.
 
 
Jag vet inte om färgen kanske hann torka innan jag hann ikapp skarvarna, för det här upplevde jag inte alls när jag målade med den ljusgrå Winter Primo.
 
 
Resultatet efter tre lager Kalklitir Cobalto blev härligt flammigt. Levande som moln på sommarhimlen. De övriga väggarna är målade i den ljusgrå kulören 133A.
 
 
Speciellt fint är det när man kikar in i rummet i solljuset.
 
 
Vår gamla soffa blev för liten för vardagsrummet, men passar perfekt i det blå rummet. Den är utbäddningsbar, så den lämpar sig alldeles ypperligt i ett gästrum. På väggen mittemot Kalklitirväggen har vi inbyggda garderober från Östmans snickeri. Garderoberna har spegeldörrar som är lätta att skjuta till sidan. Just nu gömmer sig sambons kavajer och kostymer där bakom spegeldörrarna, för jag råkade visst ockupera nästan alla klädstänger i vårt sovrum med mina klänningar... Oops. ;)
 
 
Expedithyllorna fylldes snabbt med böcker.
 
 
Ett litet bibliotek i gästrummet är väl alltid trevligt?
 
 
Sputnik har utnämnt detta rum till sitt eget, även om det är tänkt som gästrum. Här ligger han gärna och slappar när han inte är ute och jagar möss på gården.
 
Nu över till någonting riktigt roligt... :)
 
 
♥ ♥ ♥
 
10% rabatt på Kalklitir och Domus Natura!
I samarbete med Aveo har jag en rabattkod till er bloggläsare. Med koden Tidstjuven10 (med stort T i början) får ni just nu 10% rabatt på alla färger från Kalklitir och Domus Natura i Aveos webshop. Koden gäller alla kulörer och är giltig till och med söndag 5.11 kl. 23:59. Happy painting och glad fredag!
 
♥ ♥ ♥

Finheter
Marias Memoarer

Väldigt trevligt gästrum!! :) När ni inte har gäster så har ni ju ert egna lilla bibliotek/läsrum också :)

Svar: Tack så mycket! :) Ja, precis. Här kryper man gärna upp i soffan med en bok.
TIDSTJUVEN

2017-11-03 | 10:36:05 | http://www.mariasmemoarer.com
janina

SNYGGT!!! blir helt lycklig i själen då ja ser att du ha ordna böckerna enligt färg! :D AAAH va kiva! :D

Svar: Tack Janina! Jag gillar att du lade märke till den detaljen. :D
TIDSTJUVEN

2017-11-03 | 10:43:28 | http://yae.blogg.se
Joanna-livet med Aspergers syndrom & Bipolär sjukdom typ 2

Så snyggt det blev

Svar: Tack så mycket. :)
TIDSTJUVEN

2017-11-03 | 11:11:30 | http://www.joannahalvardsson.se
Jarina

Men gud så fint det blev! Älskar den blå färgen! Och så måste jag också påpeka att jag blev lycklig av att se de färgordnade böckerna, hehe. Det var det första jag reagera på :D

Svar: Tack så jättemycket! :D Jag är också riktigt förtjust i den här djupblå färgen. Den är så rogivande men ändå intressant på något vis. :) Och så kul att du gillar bokorganiseringen.
TIDSTJUVEN

2017-11-03 | 12:13:40 | http://jarina.fi/
Ida-Marie

Alltså va fint de blev!!! :D

Svar: Tack Ida! :D Här får du så gärna övernatta (Sputnik hälsar att han gärna gör dig sällskap!) när du hälsar på. <3
TIDSTJUVEN

2017-11-03 | 12:15:22 | http://ziio.se
Danielas Dagbok

åååh vilken fin färg!

Svar: Tack! :) Den är så behaglig på något vis.
TIDSTJUVEN

2017-11-03 | 12:41:55 | http://danielasdagbok.com
Karin

Så fint det blev! Fint djup i den blå nyansen. Och super med rabattkod! Här börjar det nämligen bli dags att måla.

Svar: Tack Karin! :) Det blev ett man tager vad man haver-rum. Roligt att rabattkoden kommer till nytta. Jag kan varmt rekommendera både Domus Natura och Kalklitir (men varning för att man blir beroende av kalklitirmålandet, så se till att köpa tillräckligt mycket färg redan från början!). ;)
TIDSTJUVEN

2017-11-03 | 13:20:51 | http://heimaini.wordpress.com
hanna, förbanna

åh så fint! Ser fram emot fler bilder från ert nya hem!

2017-11-04 | 15:12:57 | http://hannaforbanna.blogspot.com/
AngelicasVärld

Men så snyggt!! så sugen att prova men vet inte vart jag ska måla om bara!!

2017-11-06 | 22:17:38 | http://angelicasvarld.com/
Kommentera:
Kom ihåg mig?