2014-10-11 | 17:58:00

Att åka tåg på fel (?) dag

 
Tåget rullar och Felicia och jag närmar oss Åbo hamn. Det märks att det är två bloggare som är i farten, för vi drog båda fram en medhavd latte genast när vi satte oss. Fniss. Men helt problemfritt har det inte gått, för jag är som bekant expert på att lyckas ställa till saker och ting för mig... Vi minns väl alla den gången då jag råkade släcka ner en hel auktionssal och den gången då gårdskarlen fick komma på brandutryckning på grund av mina scones?
 
När det var dags att byta tåg i Tammerfors för en timme sedan och vi letade reda på våra platser på tåget visade det sig snabbt att någon redan satt på min plats. Efter en stunds diskussion och jämförande av biljetter konstaterade vi att vi hade bokat exakt samma plats på tåget, ockupanten och jag. Men på olika dagar. Om ni tittar lite noggrannare på biljetten i förra inlägget så kanske ni också ser att det står söndag 12.10 och inte lördag 11.10 på den? Alltså HUR LYCKAS MAN!? Jag dubbelkollade ju tiderna sjuttioelva gånger, men tydligen inte datumen. Tydligen har jag alltså tänkt åka hemskt mycket tåg hela söndagen, för jag har bokat en resa från Bennäs till Åbo hamn och sedan från Åbo hamn till Bennäs på SAMMA DAG. En halvtimme hade jag fått spendera i hamnen innan det var dags att åka hem igen. Alltså SÅ roligt är det ju ändå inte att åka tåg. 
 
Som tur var det ingen av konduktörerna som reagerade på den lilla missen utan de skannade glatt biljetten, kollade studiekortet och gick vidare. Men ja, i princip åker jag hela vägen till Åbo idag utan att ha biljett. Jag hade knappast ens märkt det själv heller, om det inte råkat sig så att någon annan hade bokat den där platsen på dagens tåg. Jovars, det börjar bra det här. Fartfyllt redan från början!

Finheter
Silje

haha som det kan gå :D Men tur att du kunde åka lugnt vidare! :D Ha så kul, önskar att jag också hade haft möjlighet att delta! :)

Svar: Jaa alltså jag fattar inte hur jag lyckas, haha! :D Fast jag väntar fortfarande på att konduktörerna ska komma tillbaka och kasta av mig... ;) Tack, det ska vi absolut ha! Ha en fin lördag du också. ♥
TIDSTJUVEN

2014-10-11 | 18:08:47 | http://siljetherese.com
Jessica

Hahaha du e så härlig som bjuder så mkt på dig själv :D

2014-10-12 | 13:31:57 | http://lifetale.blogg.se
ett ritstift i din rumpa

sambon råkade i misstag visa en knappt halvåret gammal biljett ifjol på tåget och det fungerade också utan problem.. :P

2014-10-12 | 16:53:52 | http://yllestrumpa.wordpress.com
daniela

oj maria :'DDD

2014-10-12 | 18:52:26 | http://ddanielas.blogg.se
Sara

haha, do lyckas nog to! :D men för att lugna dina nerver såde i efterhand kan ja informer de om att di int slänger ut en om man har fel biljett - man hamnar bara att köp en ny :D

2014-10-13 | 12:13:54
Kommentera:
Kom ihåg mig?