2018-09-16 | 18:35:00

De allra finaste barnkläderna

 
Det här är helt klart det finaste i Gäddans garderob.
 
Ni minns kanske min frustration över hur svårt det är att hitta icke-könade bebiskläder? Ni var många som kom med bra tips om vilka märken som har ett lite modernare tänk gällande färger och mönster samtidigt som kvaliteten är bra, men problemet är ju bara att de märkena oftast är svindyra. Jag har lyckats förtränga hur dyra nya kläder kan vara i och med att jag handlat 90% av allting hittills på loppis, men så var jag bjuden på ett klädparty för ett par veckor sedan och köpte en jättegullig lamabody och ett par lodjursbyxor till bebisen... Priset för två plagg i miniatyrstorlek? 50€! Jisses alltså, folk som klär sina barn i enbart nya kläder måste verkligen ha en radikalt bättre månadslön än vad jag har. 😅
 
Vilken tur då att Gäddan har världens gulligaste mormor som är en hejare på att sy. 😍 När man inte hittar det man letar efter får man helt enkelt tillverka det själv. I fredags var mamma och jag som ni säkert såg på tyguppköp till Kokkola. Jag hade googlat mig till att PaaPii Design har en fabriksbutik där de säljer alla de tyger och produkter som finns i webshoppen och dessutom slumpar bort stora resttyger från produktionen och sådant som gått ur sortimentet, och min handarbets- och pysselfantast till mor var inte svårövertalad när jag föreslog en utfärd norrut. 
 
Är ni också intresserade av att sy egna kläder kan jag verkligen rekommendera ett besök till PaaPiis fabriksbutik! Vi kom hem med en hel väska proppfull med härliga trikåtyger med alldeles förfärligt fina mönster i klara färger. Igår öppnade därmed en liten syfabrik vid mammas och pappas matbord, och det ena gulliga plagget efter det andra tog form. Mamma klippte och sydde, och jag bidrog med att välja tyger och stryka plaggen. 
 
 
Hur fin blev inte den lodjursmönstrade bodyn och gäddbrallorna? 😍 Extra gulligt är det ju eftersom det här är hemsydda plagg som bara finns i ett enda exemplar. De blir med ens värdefullare än de allra dyraste märkeskläderna. 
 
 
Mönstret till omlottsbodyn med tryckknappar finns i PaaPiis egen mönsterbok och mönstret till babybyxorna hittade mamma som en printbar PDF via Pinterest. Gäddtyget var ju bara ett måste, eftersom bebisen fått arbetsnamnet Gäddan av allt sprattlande i magen. Själva byxmodellen är dessutom väldigt praktisk, eftersom man kan vika upp resåren i benen för att göra dem kortare, och vika ner resåren i magen om den känns för hög. De här tror jag att vi kommer använda läääänge. 
 
 
Det har varit lättare att hitta fina bodys än byxor på loppis, så byxor var något vi behövde mer av. De supergulliga gula brallorna med en igelkott som vattnar blommor har mamma sytt i samma modell som gäddbyxorna.
 
 
De härliga gröna byxorna med hjortron- och kaninmotiv hittade mamma också mönstret till på nätet, och den byxmodellen tror jag bestämt att hon också gärna får sy upp fler av, för det känns som en väldigt praktisk modell när den har fot. Sprattlar Gäddan lika mycket utanför magen som innanför kan det lätt hända att strumporna börjar flyga. 😉
 
 
Bara lite på tre månader kvar tills de här härliga minikläderna kommer i användning. Tack mamma! ❤

Finheter
Karin

Så fantastiskt fina plagg! De där mönstren blir man glad av. Önskar jag var sådär duktig med symaskinen.

2018-09-16 | 19:23:25 | http://heimani.wordpress.com
Christina

Vilka härliga kläder. :) Har hört om PaaPii-design av en vän som gillar deras mönstrade tyger mycket.

2018-09-16 | 19:26:54 | http://finachristinas.com
Pia

Otroligt fina och söta plagg!

2018-09-16 | 19:39:30
Nina

Åh, så fina!! Tygerna är helt underbara och vilken hejjare till mamma du har som syr så fantastiskt fint 😍👌🏻

2018-09-16 | 20:38:06
Nadja

Wow så fina plagg! Vi har ett babyneste, som vi köpte från Leeni Design i Maxsmo, i samma mönster som de gula byxorna men med lite andra färger. Det har vi storgillat!

Annars ett liten anekdot om de där byxorna med fot... Vi hade köpt ett par pyjamasar åt vår lilleman med sån fot i mindre storlekar att ha i början... men när vi kom hem från bb var de redan får små och korta i benen för att han har så långa ben och stora fötter! Så hos oss har vi tyvärr måst välja bort sådana och använda strumpor i stället. 😅

2018-09-17 | 09:09:24 | http://nadjuska.blogg.se
sarah

fina kläder

2018-09-17 | 15:19:18 | http://www.klarahs.blogg.se
Annika

Ååå så härliga kläder, fina färger o mönster! 😍Jag ska definitivt ta en tur via paapiis! Jag blir så provocerad när jag går förbi barnhyllorna, som endast erbjuder rosa eller blått.

2018-09-18 | 20:47:48
Pisa

Alltså vilka fina ♡ lodjuret är favoriten 👍🏻👌🏻

2018-09-19 | 16:41:17 | http://pisasday.com
Kommentera:
Kom ihåg mig?