2018-10-21 | 12:34:00

Boandet har börjat

 
Sakta men säkert smyger det in små men mycket tydliga tecken på att en liten knodd snart kommer att bo i vårt hem. En loppisfyndad spjälsäng står i förrådet och väntar på att få ett lager med ny färg och alldeles bredvid står den gamla släktvaggan från 1876 som ska få vara modell för en ny handgjord vagga. Badrumslådor fylls med blöjor, spytrasor, små handdukar och babyolja och ett klädskåp i det blivande barnrummet fylls med miniplagg.
   
 
Sambon och jag var på höstlovsutflykt till Tuuri i torsdags och handlade både stort och smått inför bebisens ankomst – till och med en amningskudde och en härlig matta till barnrummet fick följa med hem! För sambons del är det högsäsong på jobbet i december, så det känns skönt att få undan den här typen av bebisförberedelser så länge vi kan göra det tillsammans.
 
Och jag kunde förstås inte hålla mig från att plocka in badrumsprylarna färdigt i lådorna under handfatet redan nu... Vi har ju ett väldigt rymligt badrum, och något skötbord kommer vi inte att behöva i och med att vi har gott om bänkyta. Jag har på känn att det kommer vara väldigt praktiskt med grovhandfatet med handduschen alldeles intill skötbädden vid blöjbyten (gissa om vi fick höra det många gånger redan under renoveringen 😉), och de utdragbara lådorna under handfatet blev perfekta för att samla blöjförpackningar, våtservetter och andra hygienartiklar. 
 
 
Gissa om jag ser fram emot att börja fixa i ordning barnrummet nu också! Det kommer bli så fint. 😍 Lusten till att boa, fixa och dona är stor men jag tror bestämt att jag får hejda mig lite, för något roligt måste jag ju ha att göra under mammaledigheten i väntan på bebis också.

Finheter
Johanna

Men ooh vad mysigt att fixa och greja! Jag har också fixat det mesta i ett tidigt skede, hade SÅN iver vilket var tur för annars sku det ha fått bli eftersom jag sedan i slutet av graviditeten var mest på sjukhus. Man skall fixa då man har ork och lust :)
När haf ni beräknat?

Svar: Men ja, det där har jag också tänkt på. Kanske jag bara borde anamma den här fixarlusten till max nu så länge ork och intresse finns, för vem vet hur man mår sedan om en månad. :) Vi har beräknat i slutet av december, den 29:e.
TIDSTJUVEN

2018-10-21 | 12:43:00 | http://joije.wordpress.com
Johanna

Ja det är ju sånt man inte vet 😊 Oj vad roligt!

2018-10-21 | 14:46:43 | http://joije.wordpress.com
hanna, förbanna 2.0

så mysigt att börja dona inför bebis!

Jag är ju bara i vecka 22 och har de flesta stora saker på grej redan, ehehehe :') har köpt allting hittills begagnat, så jag tänker att det gäller att knipa det som dyker upp förmånligt och i bra skick (obs! Kan vara självrättfärdigandet som talar).
Jag ser så fram emot när bebis kommer! <3

Svar: Precis, jag håller absolut med dig om att när man hittar begagnade saker i fint skick och till rätt pris ska man absolut slå till. :) För mig kändes det länge så konstigt att hela graviditeten faktiskt ska resultera i en bebis, så jag hade inte kunnat börja köpa de där stora bebisprylarna tidigt. Men nu börjar det kännas mer och mer verkligt för varje vecka. :D
TIDSTJUVEN

2018-10-21 | 21:15:34 | http://hannaforbanna.blogspot.com/
Sara

Tycker du inte behöver hejda dig :) man vet ju aldrig när bebis dyker upp eller hur du mår senare. Kör på om du har lust, säger jag :P Men alltså huuur mycket praktiskt förvaringsutrymme ni har! Här förvarar vi blöjpaketen i bastun... inte praktiskt alls (när man ska gå i bastun) :(

Svar: Det har du rätt i - nu ska jag köra på med boandet med gott samvete. :) Och ja, vi tänkte lite extra gällande förvaring när vi renoverade ifjol och det är vi verkligen glada för nu. Det är så skönt att kunna sortera undan saker och veta var man har allting.
TIDSTJUVEN

2018-10-23 | 21:35:03 | http://www.saraholtkamp.fi/blogg
Kommentera:
Kom ihåg mig?