2018-01-07 | 13:44:50

Badrummet 2.0

 
Idag ska ni äntligen få kika in i vårt badrum. Det här känns ju lite knäppt, men näst efter toaletten kommer badrummet högt upp på listan över favoritrum i huset. Båda rummen blev så fina! Jag är glad att vi satsade lite extra för att verkligen få badrummet och toaletten så bra som möjligt, för det är ju två rum som man inte kommer att ändra på i första taget.
 
Före renoveringen var badrummet mycket mindre. Men i och med att vi rev en lång garderob mellan köket och badrummet och flyttade väggen fick vi ett par kvadratmeter extra. Varken Mikael eller jag är några ivriga bastubadare (jag tror att vi bastade fem gånger på tre år under tiden vi bodde i Oravais och hade bastu i lägenheten) så bastun fick ryka. Och tur var det, för när vi plockade bort taket i bastun upptäckte vi en liten fuktskada. Det var inga stora saker, men risken finns ju att skadan hade spridit sig när huset blev så mycket tätare med nya fönster.
 
 
Inför renoveringen lät vi rita upp ett par olika förslag på planlösning för badrummet. Efter att ha flyttat väggen och rivit bastun hade vi 12 kvadratmeter att tillgå, och på den ytan ville vi få in toalett, handfat, dusch, badkar, tvättmaskin, torktumlare, grovhandfat och gärna lite yta för att vika kläder eller byta blöjor.
 
Att vi har ett fönster vid väggen till vänster när man kommer in gör förstås det hela lite knepigare, och inget av alternativen vi fick kändes helt rätt. Efter att ha planerat om litegrann och fått bra synpunkter av guru-Benita på Hartman i Jakobstad kom vi fram till en lösning som kändes både logisk och rätt...
 
 
Tidigare fanns det ingen toalett i badrummet, utan en liten toalett låg på andra sidan hallen snett mittemot badrummet. Vi passade på att dra om avloppsrören och flytta toaletten till badrummet när vi ändå hade tagit ut betonggolvet för att sätta in golvvärme och gjuta om. Toaletten placerade vi till höger innanför dörren och rakt fram satte vi handfatet. För att göra rummet lite mer indelat i "spaavdelning" och "tvättavdelning" satte vi grått kakel på väggarna vid duschen och badkaret, och vitt på väggarna i resten av rummet.
 
 
Handfatet och den stora spegeln ovanför kommer från Svedbergs. Spegeln som är 120 cm bred precis som skåpen under den ger ett maffigt intryck. Det bästa är att man inte blir bländad av spegelns ledljus, eftersom den lyser uppåt och neråt, men inte rakt fram. Ett måste för alla migräniker!
 
 
Modellen på handfatet är samma som i Marrakech-toaletten, det vill säga Svedbergs flod. Vi har prick samma bänkskiva i båda rummen också, vilket gör att huset känns enhetligt.
 
 
Längs hela väggen till vänster har vi "grovkök", det vill säga tvättmaskin, torktumlare, grovhandfat och skåp som rymmer allt från tvättkorgar till städgrejor. Vi vann lite utrymme genom att placera torktumlaren ovanpå tvättmaskinen (och oj, så lyxigt det är med torktumlare! Hur sjutton har vi kunnat leva utan torktumlare tidigare?). Skåpen och bänkskivorna kommer från Östmans snickeri i Maxmo.
 
 
Lite spagrejor ryms också på bänken.
 
 
Ett grovhandfat var ett måste, för att inte behöva tvätta skor och kattsandlådan i handfatet. Kranen är av modellen Oras Safira.
 
 
Mellan badkaret och duschen byggde vi ut en liten mellanvägg som vi kaklade. På så vis blev "badhörnan" riktigt mysig.
 
 
Vid badkarsväggen har vi en kaklad hylla där man kan ställa till exempel vinglas, doftljus eller badankor. :) Vår elektriker Gabriel från Elogic kom på den fenomenala idén att sätta små dimbara spottar ovanför badkarshyllan, vilket blev pricken över i:et. Själva badkaret beställde vi via Netrauta. Eftersom Mikael och jag är två långisar var kravet att det skulle vara så långt som möjligt och så högt som möjligt, så modellen blev Bathlife Ideal Relax.
 
 
För att hålla värmen inne i duschen och undvika vattenstänk på badrumsinredningen beställde vi en skjutdörr i glas via Hartman. Den var lite av ett mysterium att montera, för instruktionerna som medföljde var verkligen inte de bästa. Som tur hade vi duktiga byggare.
 
 
Duschen blev en regndusch från Oras.
 
 
Modellen vi valde heter Oras Optima.
 
 
Inne i duschen, på väggen mellan duschen och badkaret, har vi kaklade hyllor. Sofia från Wiks MB AB var proffs på att kakla badrum och hade inga problem med att fixa alla våra idéer. Hon kaklade alla väggarna i badrummet, och Tobias fixade golvet.
 
 
De kaklade hyllorna är verkligen guld värda! Så skönt att ha stora utrymmen för schampoflaskor, utan några irriterande korgar som bara trillar ner. De gör dessutom att duschen känns lite extra lyxig.
 
 
Igår lyxade jag till det riktigt ordentligt med en turkos badbomb från Lush, och satt i badkaret mer än en timme och bara njöt av lugnet. Lite senare under kvällen kom Madde och Mimmi över på ost- och vinkväll med key lime pie och chokladfondue, så det blev en riktig njutarkväll.
 
 
Det här var min målbild för renoveringen. Att få mysa ner sig i badkaret i vårt sprillans nya badrum med tända ljus och en bra bok. ♥

Finheter
Jessika

Såå fint badrum ni har fixat! Precis ett sånt man sett på inspirationssidor 😍

Svar: Tack så mycket Jessika! Så glad jag blir att du tycker det <3
TIDSTJUVEN

2018-01-07 | 14:18:56 | http://nouw.com/jessikasundsten
Ronja

Alltså wow så fint! Direkt som ur en inredningstidning! Lyxigt med badkar och som du skrev spricket över i med spottat som lyser ner. Duschen ser också sååå fräsh och bra ut med inkaklade hyllor <3

Svar: Tack snälla! <3 Ja, de små spottarna ovanför badkaret bidrar verkligen med den ultimata mysbelysningen. De stora spottarna i resten av badrumstaket är också dimbara, så man kan dimma ner belysningen när man duschar också om man vill. :)
TIDSTJUVEN

2018-01-07 | 14:28:18 | http://byronja.blogg.se
Ida

Men WOW va snyggt😍

Svar: Tack!! :D
TIDSTJUVEN

2018-01-07 | 14:28:56 | http://iforsbergs.blogg.se
Ida-Marie Jungell

DRÖMBADRUMMET <3

Svar: Mitt också! ♥♥♥
TIDSTJUVEN

2018-01-07 | 14:35:57 | http://idajungell.com/
Marias Memoarer

Åh så himla snyggt, dusch och spadelen är klockren!! :) Men lilla toaletten är ändå på plats nr 1 ;)

Svar: Tack så mycket! :D Både badrummet och den lilla toaletten blev så fina, på helt olika sätt. Och med likadana bänkskivor och handfat känns rummen ändå matchande. :)
TIDSTJUVEN

2018-01-07 | 14:43:24 | http://www.mariasmemoarer.com
Danielas Dagbok

Åååh, ser ju ut som värsta lyxhotellet!!

Svar: Tack! :D Lyxhotell hemma är ju bästa möjliga.
TIDSTJUVEN

2018-01-07 | 17:02:00 | http://danielasdagbok.com
Anna

Va snyggt och mysigt. I badkaret skulle jag antagligen ligga i flera timmar, likaså duscha. Jag älskar färgerna, exakt vad jag vill ha i mitt badrum. =)

Svar: Tack Anna! :) Du kan tro att jag redan hunnit spendera mååånga timmar i badkaret. ;) Jag har aldrig bott någonstans där det funnits badkar förut (förutom på hotell), men alltid drömt om ett. Jättekul att höra att du gillar stilen! :D
TIDSTJUVEN

2018-01-07 | 17:40:31 | http://nouw.com/annya87
Jarina

Alltså goals! Förstår int hur ni har lyckats göra något såhär fint med tanke på utgångsläget ni hade :o Alltså såååå snyggt!

Svar: Tusen tack Jarina! :) ♥ Många timmar av planering och jobb ligger bakom, men det var värt det.
TIDSTJUVEN

2018-01-07 | 18:03:29 | http://jarinafoto.blogg.se/
Daniela

Wow, så snyggt, vilket drömbadrum! :)

Svar: Tack snälla! <3
TIDSTJUVEN

2018-01-07 | 18:27:49 | http://nouw.com/danielajanina
Viktoria

Du borde skaffa en sådan där kudde till badkaret som man kan luta huvudet tillbaka på. =)

Svar: Ooh, det var en bra idé. Undrar var man hittar en sån... :)
TIDSTJUVEN

2018-01-07 | 19:16:41
emzi

Gudh så fint! Riktigt lyxigt!

Svar: Tack! :) Det har varit så kul (men också svårt) att renovera då man fått göra allting precis så som man själv vill att det ska se ut.
TIDSTJUVEN

2018-01-07 | 20:40:19 | http://emmelemzi.com
Karin

Så fint det blev! Gillar de inbyggda hyllorna och ljusmönstret från spottarna extra mycket. Fint att ni fick så rejält med plats för "grovköket" också. Helt knäppt att vårt badrum är en knappt fjärdedel så stort (litet). :Där Men nån gång ska det bli badrum och bastu i källaren - då blir nog ert tjusiga badrum en stor inspirationskälla.

Svar: Tack Karin! Hyllorna i duschen är verkligen guld. De gör att duschen känns riktigt rymlig, och man behöver aldrig vara rädd för att råka putta omkull schampoflaskorna när man duschar. Så roligt att höra att vårt badrum är en inspiration <3
TIDSTJUVEN

2018-01-07 | 20:48:12 | http://heimani.wordpress.com
Pia

Alltså WOW vad snyggt!

Svar: Tusen tack!
TIDSTJUVEN

2018-01-07 | 21:55:04
SandraEmilia

Men wow och så härligt på sista bilderna! ;)))

Svar: Tack Sandra! Vardagslyx deluxe. <3
TIDSTJUVEN

2018-01-08 | 14:16:55 | http://sandraemilia.com/blogg/
emsie

Alltså, du vet inte hur många gånger jag har tittat igenom detta inlägg! Det är så fint.

2018-01-08 | 20:39:30 | http://emmsie.webblogg.se
Sara

Wow vad fint!! :)

2018-01-10 | 20:20:35 | http://nouw.com/ssaraberg
Pernilla

Åhh, vilket underbart badrum. Håller på att samla massa ideér nu när vi står inför badrumsrenovering. Är det okej att skriva ut dina bilder för inspirationstavlan?

Vänliga hälsningar Pernilla Kölkvist

Svar: Tack Pernilla, vad roligt att vårt badrum kan vara till inspiration. :) Absolut får du skriva ut bilder.
Vi är fortfarande så nöjda med badrummet nu när vi bott här i ett och ett halvt år och skulle inte ändra på någonting alls där. Nu när vi har en liten bebis har vi dessutom konstaterat att grovhandfatet och bänkytan med plats för en skötbädd är superpraktiskt! :) Och det ryms måånga blöjor och bebisattiraljer i skåpen.
TIDSTJUVEN

2019-05-29 | 19:03:04
Kommentera:
Kom ihåg mig?