Allt roligt har ett slut

 
Semestern lider mot sitt slut. Fyra veckor gick precis så snabbt som jag hade gissat att de skulle gå, och jag hann såklart inte med en bråkdel av det jag hade tänkt. Men jag klagar inte, för istället hann jag med precis det jag behövde – sova länge på morgnarna, lyssna på otaliga sommarprat, läsa böcker, njuta av lugnet med djuren på vår gård och skapa fina minnen med familj och vänner att tänka tillbaka på i vintermörkret. 
 
Sambon och jag bestämde oss för att åka iväg på en liten minisemester tillsammans innan vardagen tar vid igen, så i torsdags packade vi väskorna och styrde kosan söderut mot Björneborg för två dagar. Där gick vi på årets bostadsmässa, hade dejtkväll med middag och bowling, bodde på hotell och åt hotellfrukost, gick på stan och njöt av solen och värmen ute vid Yyteris vidsträckta sandstränder. På hemvägen svängde vi till och med in via Kristinestad och spanade in marknaden och åt lyxigt god middag innan det var dags att avsluta den lilla semesterresan. Man kan verkligen säga att de där två dagarna blev den ultimata avslutningen på en riktigt fin fyraveckorssemester för min del. 
 
 
Imorgon återvänder jag till jobbet. Som jag nämnde redan före semestern väntar en annorlunda höst för min del – jag har nämligen bara två veckor kvar på mitt kära handledarjobb där jag trivts så hiskeligt bra med världens bästa kollegor... I månadsskiftet vankas nya utmaningar, för då lämnar jag flyktingbyrån efter många fina år och sadlar om till skolvärlden. Från och med första augusti jobbar jag således som lärare inom förberedande undervisning för nyanlända!
 
Fortfarande handlar det ju i grund och botten om integration, men det blir en annan åldersgrupp än den jag är van att jobba med, svenska istället för finska och helt nya utmaningar med språkinlärning. Lite längre pendlingsväg till jobbet, inga fler kvällsskiften och nattskiften och helt nya arbetsuppgifter. Gissa om jag ser fram emot att jobba inom skolvärlden igen, samtidigt som jag är lite nervös för att ha min första alldeles egna klass med elever. 😃
#1 - Ida-Marie

Alltså din höst kommer bli minst sagt intressant och spännande :D hoppas du får riktigt bra sista arbetsdagar vi stödord!! :)

#2 - Blanca Köhler

Vilket betydelsefullt job du har fått! Lycka till, det går säkert super!

#3 - Marre

Åh, vilken härlig semester! Och vad spännande med nytt jobb! Jag hoppas du kommer trivas 😊

#4 - Emma Engström

Åh vad härligt att du trivs! Så underbara bilder :D Kram

#5 - Hemma Hos Felicia

Vilka magiska bilder, man kan nästan tro att du är utomlands!! :D

#6 - Karolinas kaos

Håller med ovanstående, bilderna ju ut att vara tagna utomlands! :D Blev lite sugen på Björneborg nu plötsligt...

#7 - Corinne Grönholm

Wow vilka fina bilder!! Man kan verkligen hitta så fina ställen bara man lite börjar se utanför sina vanliga ställen man rör sig på. Hoppas du får en superfin höst! :)

#8 - Marias Memoarer

Men åh, vilka mysiga semesterbilder, ser riktigt skönt och avslappnat ut :) Låter som att du överlag haft en riktigt mysig semester också! Och det är först nu jag fattar att du ska jobba med nyanlända, trodde att du bara skulle börja undervisa i en vanlig klass. Säkert lite mer spännande så, och passar ju dig jättebra med din multikulturella erfarenhet :)