2018-12-08 | 11:20:00

Hur man syr ett babynest

 
Om det är något som alla vänner och bekanta med barn rekommenderat mig att skaffa inför bebisens ankomst så är det ett babynest. De vadderade kanterna på ett babynest gör att bebisen kan sova tryggt och ombonat oavsett var man placerar det och vill man samsova med bebisen i sängen kan man som förälder också känna sig tryggare när man har barnet skyddat i ett babynest. 💕
 
Nu ligger ett supergulligt kaninmönstrat babynest och väntar i barnrummet, för i torsdags hade den blivande mormodern och jag sykväll samtidigt som slottsbalen gick av stapeln på TV:n. Vi tänkte att det är onödigt att köpa ett färdigtillverkat babynest, för det är ju så "enkelt och roligt" att sy ett eget. Men ja... föga anade vi att det där "enkelt och roligt" var årets största överdrift. 
 
 
Hur man syr ett babynest:
1. Köp ett gulligt bomullstyg t.ex. från PaaPii Design och låt sedan tyget vänta i minst tre månader tills syinspirationen infinner sig.
2. Leta fram spetsar, kantband, sidenband och annat behövligt material i skåpet.
3. Hitta ett mönster online och rita av det. Klipp ut delarna i tyget. 
4. Sy fast spetsen på kantbandet och sy sedan fast kantbandet runt hela tyget. 
5. Schasa bort katten från symaskinen.
6. Massakera ett gammalt bomullstäcke för att få fyllning till bottnen och kanterna. Mät och klipp ut dubbla stoppning till bottnen. 
7. Sy fast bottnen. 
8. Schasa bort katten från symaskinen.
9. Trä in sidenbandet i fåran runt hela kanten med hjälp av en säkerhetsnål. Muttra ilsket varje gång säkerhetsnålen öppnar sig inuti fåran och du sticker dig i fingret.
10. Schasa bort katten som försöker äta upp sidenbandet.
11. Massakera täcket ännu mer och rulla ihop vadden till en lång och tjock korv. 
12. Stoppa in korven i babynestets kanter. Använd milt våld och minst fyra händer för att få stoppningen jämnt fördelad. Du kan med fördel ta en pinne eller varför inte ett sopborstskaft till hjälp för att försöka få stoppningen bättre fördelad längst in. Nöden har ingen lag.
13. Schasa bort katten som biter i spetsarna. 
14. Inse att sidenbandet du först har trätt in runt kanten ser för fjuttigt ut, leta fram ett bredare band, knyt ihop ändorna och dra igenom det nya bandet i fåran genom att dra ut det gamla. Räkna med att knuten fastnar minst sju gånger på vägen.  
15. Sy ihop nedredelen av babynestet. 
16. Spänn det nya bandet, knyt en rosett och beundra ert mästerverk. 
17. Schasa bort katten som provligger babynestet.
18. Lova dig själv att aldrig sy ett babynest igen. 
 
 
Vilken tur att det blev himla gulligt i alla fall. Nu får vi bara hoppas att bebisen gillar att sova här också. 😍 Tack för syhjälpen och tålamodet mamma!

Finheter
Linda

Hihi 😅

2018-12-08 | 11:49:47 | http://lindasjolund.blogg.se
Marias Memoarer

Bra att slutresultatet blev så lyckat iaf 😅😅😅

Svar: Ja det känns som att det var värt det i slutändan, som tur.
TIDSTJUVEN

2018-12-08 | 12:48:57 | http://www.mariasmemoarer.com
Hanna

Så fint det blev! Jag minns fortfarande hur jag svettades och svor när jsg sydde babynest till Lillasyster för snart fyra år sedan. Men det blev också bra till slut och vi använde det massor i början. Nu har jag lånat ut det till min syster som snart får sitt andra barn. Så det har nog absolut varit värt mödan!

Svar: Tack Hanna! Härligt att höra att ert babynest kom till användning och att det fått gå vidare till nästa barn nu. <3
TIDSTJUVEN

2018-12-08 | 13:35:42 | http://sevendays.fi/hanna
emzi

Man tror alltid att det är såååå enkelt och sen blir det ändå helt annat. Men fin blev den ju nog :)

2018-12-09 | 06:23:28 | http://emmelemzi.com
När Annie fotograferar på Gotland

Haha ja de där punkterna med katten känns igen! Försöker tajma pysselstunderna och julklappsinslagningen med att han är ute, vilket är svårt på vintern när han inte vill gå ut... ;-) Vad fint det blev!!

2018-12-09 | 11:11:55 | http://narannie.se
JUNITJEJ

Så fin den blev!

2018-12-09 | 18:09:42 | http://www.junitjejen.se
Kommentera:
Kom ihåg mig?