2017-09-13 | 06:44:00

Vi har ett golv!

 
Om vi tyckte att det var ett stort steg i renoveringsprocessen att få takpanelen på plats och koppla in spottarna i taket (belysning, hurra!) så var det ändå ingenting i jämförelse med att få golvet på plats. Wow, alltså! Att ett hus kan börja se så hemlikt ut bara tack vare lite komprimerad plast i träimitation, det hade man inte kunnat tro. Okej, det här är ju ändå inte vilken plast som helst. Det här är för sjutton Golvet med stort G som vi lade ner så oändligt med tid på att hitta i golvmaterialdjungeln i våras. Än så länge finns det bara i två av husets rum, men när den här veckan är slut torde golvet vara på plats i hela huset.
 
 
Tobias och gänget började med att lägga golvet i sovrummet. Och jag hann nästan bli lite nervös, för golvet som hade sett perfekt grått ut i butiken och på provbitarna vi hade haft hem och testat i olika ljus såg plötsligt mer brunt än grått ut i sovrummet... I mer än en vecka hann jag vara nervös, eftersom byggarna pausade jobbet på insidan för att fixa fasaden. Först idag fortsatte således golvläggningsprojektet, och när vardagsrummet var klart och jag blickade ut över det som är husets största rum insåg jag att jag inte hade behövt vara det minsta nervös. Det här golvet blir hur snyggt som helst!
 
 
Det bästa är att det känns så mjukt och behagligt att gå på, tack vare korklagret under vinylen. Med det här golvet kan man säkert till och med tassa till toaletten mitt i natten utan att katterna vaknar.
 
 
Golvet är i plankformat, med spånt i kanterna så att plankorna enkelt klickas ihop med varandra. Mönstret på just vårt golv, Lektar Corkart CW703, är ekimitation. Eftersom plankorna sinsemellan varierar ett par nyanser i färg börjar helheten se både verklighetstrogen och levande ut.
 
 
Från början hade vi tänkt ta ett enfärgat vinylgolv, men så här i efterhand inser jag att det absolut var ett smart val att ta ett golv med nyansskiftning. Helheten hade garanterat blivit för stel för vår smak ifall hela golvet hade varit samma nyans. Det här är så mycket mer vi. 
 
 
I uterummet är golvet kaklat sedan en tid tillbaka. Här har vi satt klinkers i storlek 50 cm x 50 cm. Plattorna har ett betongliknande mönster och kommer från Pukkilas Materia-serie. Pukkila Materia Grigio torde de heta. Precis som korkvinylen har vi köpt plattorna från Hartman i Jakobstad.
 
 
P.S. Gissa om jag längtar till den dag då den blå upp-och-nervända byggdörren ryker! ;)

Finheter
Q& Victoria

Jisses vilket vackert golv ni har valt!! *smiley med hjärtögon*

Svar: Tack så mycket Victoria! Roligt att höra att du som har så bra öga för stil och inredning gillar det. 😍
TIDSTJUVEN

Elin Bjurek

Shit vad snyggt!! Är själv ute efter ett golv och blev riktigt sugen på något liknande!!

Svar: Tack Elin! Kul om du blev inspirerad. 😄 Vi har ju inte flyttat in ännu, men jag känner redan att jag kan rekommendera korkvinylgolvet.
TIDSTJUVEN

2017-09-13 | 09:09:29 | http://femtiosjukvadrat.blogg.se/
Frida G Svensson

åh vilket underbart golv sen!! <3

Svar: Tack!! 😍
TIDSTJUVEN

2017-09-13 | 11:23:14 | http://www.fridagsvensson.se
emsie

Oj Maria, det är så kul att följa med ert äventyr! Jättesnyggt golv har ni valt. Mitt i allt har ni en inneboende hos er ;)

Svar: Tack för kommentaren Emma 😄 Jättekul att du gillar renoveringsuppdateringarna. Vi har ett par lediga rum i huset så det är bara att packa kappsäcken och flytta in. 😉 Kaffebryggaren står redo ifall du har vägarna norrut.
TIDSTJUVEN

2017-09-13 | 11:47:27 | http://emmsie.webblogg.se
Elin Bjurek

Har googlat på märket på golvet men det verkar inte finnas i Sverige tyvärr :(

2017-09-13 | 16:11:09 | http://femtiosjukvadrat.blogg.se/
ellenlundis

Men va fint! :)

S

Åh, vinyl är ju ett av de bästa golven man kan tänka sig, och vilken fin färg ni valt, kommer bli snyggt! Roligt att följa med i er renovering, duktiga är ni! :-)

Nu då jag för en gångs skull kommenterar ska jag leka dendär gamla mommon som ska ha koll på allt och alla ;-) int råkar ert hus va just he huset som är sista alt. första längs vägen? Jag tror nämligen jag körde förbi det här na dag sen, om he er det huset jag såg så såg e riktigt mega fint ut irl också.

2017-09-15 | 12:12:54 | http://sossansdot.wordpress.com
hanna, förbanna

det blev ju jättefint! Och vad mycket mer färdigt allt känns när golvet är på plats!
Vi ska också ha vinylgolv i någon slags ekimitation i huset, great minds think alike ;)

2017-09-16 | 09:25:08 | http://hannaforbanna.blogspot.com/
Karin

Snyggt! Gillar det gråa och har att det ser så levande ut trots att det är laminat. Är glad att det är en sak vi slipper byta i vårt hus och det är just golvet (förutom kök och badrum). Dyrt och garanterat svårt att välja sort.

2017-09-17 | 10:24:51 | http://heimani.wordpress.com
Marias Memoarer

Båda golven är verkligen snygga!! :)

2017-09-17 | 18:54:44 | http://www.mariasmemoarer.com
Amanda

Men wow vad fint! Ser väldigt ljust och fräscht ut :)

2017-09-18 | 20:57:38 | http://amandahede.com
Kommentera:
Kom ihåg mig?