2017-05-12 | 07:45:00

Att hitta rätt

 
Det fanns mitt framför våra ögon hela tiden.
Golvet med stort G. Golvet som ska få ta plats i vårt hem.
 
Vi har letat, letat och letat efter vinylgolvet i den perfekta grå nyansen som inte är för kall men inte heller går för mycket mot brunt. En sådan färg som oftast ser grå ut men ibland i vissa ljus också beige. En sådan färg som är lätt att matcha med både kakel och tapeter, och som inte ser smutsig ut fastän det är lite dammigt i hörnen ibland. Vi har letat, letat och letat lite till.
 
Vi bestämde oss rätt tidigt för att det är vinylgolv vi vill ha, eftersom vinyl är både slitstarkt och praktiskt. Och redan första gången när vi tittade på golv – för många veckor sedan – blev vi förtjusta i ett golv som hade den alldeles perfekta nyansen enligt oss. Problemet var bara att det var ett korkvinylgolv. Inte ett vinylgolv. Korkvinyl har ett lager av kork under vinylskiktet och är därmed lite mjukare och varmare att gå på men också dyrare än enbart vinyl, och eftersom vi sätter in golvvärme i huset behöver vi inte korkvinyl.
 
Så vi tog med oss en provbit från det där perfekta grå korkvinylgolvet och försökte hitta samma nyans av vanlig vinyl. Vi har finkammat vad som känns som oändligt antal affärer i Jakobstad, Vasa, Nykarleby och Vörå, och hittat många bra vinylkandidater från många olika tillverkare. Men vi har inte hittat något vinylgolv som känns helt hundra. Vi har besökt vänner och bekanta som också renoverar eller bygger hus och vi har jämfört och diskuterat. Men trots att vi sett mängder av otroligt snygga golv har vi inte hittat något som känns som vårt golv.
 
Tills igår. Plötsligt insåg vi att det perfekta golvet har funnits framför våra ögon hela tiden. Den där provbiten på korkvinylgolvet som vi haft med oss i alla butiker för att hitta samma nyans av ett vinylgolv, det är ju det som är vårt golv. Vi har sökt med ljus och lykta efter ett ljusgrått golv som ser ut som det golv vi blivit förtjusta i, när vi egentligen har haft med oss vårt favoritgolv hela tiden. Ibland finns det man söker mitt framför ens ögon utan att man inser det. Man måste bara ändra sitt tankesätt.
 
 
När vi väl hade bestämt oss för golv gick det undan på Hartman. Vårt drömhem tar form!

Finheter
Ellen

Jättefint golv! :)

2017-05-12 | 17:31:41
Ulrika

Vi har,också lagt vinylgolv när vi ytrenoverat. Mycket bra och praktiskt. Lätt att tcätta av och lätt att dammsuga. Färgen vi valde påminner om ert val.

2017-05-13 | 11:56:04
Kommentera:
Kom ihåg mig?