Gammelfasters blommiga bomullsklänning

 
Ni minns säkert den senapsgula crimpleneklänningen och den mossgröna crimpleneklänningen som fått nytt liv hos mig nu i vår? Båda klänningarna har blivit kära inslag i min garderob. Men de är inte de enda klänningarna jag fått ärva av min farfars syster! Jag har en hel drös med klänningar att visa ännu, och den tredje klänningen som blivit en storfavorit ska ni få se nu.
 
 
Den här klänningen är lite annorlunda än de två tidigare. Även den här klänningen är hemsydd, men den här är gjord i ett tunnare bomullstyg med blommigt mönster. Framtill har den knäppning, så man får åla sig lite för att ta sig i och ur den. Den har också ärmar, men jag föredrar att ha ärmarna uppvikta en bit. Jag har redan använt klänningen på jobbet och till vardags, men den skulle lika gärna gå att använda på någon sommarfest. Den smälter liksom in i alla miljöer, samtidigt som man känner sig så fin i det blommiga tyget.
 
 
Jag har försökt tidsbestämma klänningen, men det är inte det lättaste. En ledtråd är kragen, som har så långa snibbar att de nästan går ut till axlarna. Vad jag förstått var den typen av kragar vanliga på 70-talet, så av kragen och den lite "vippiga" stilen på klänningen att döma kan det här vara en 70-talsblåsa. Men den kan också vara äldre än så. Hur som helst så är jag stormförtjust i både skärningen och tyget!
 
 
Min gammelfaster var en riktig klänningssamlare, men alla hennes vackra klänningar passar tyvärr inte på mig (hur gärna jag än skulle vilja). Kanske någon av er skulle vara intresserade av välbevarade vintageklänningar? Söndagen den 11 juni ordnas det loppisrace här i Oravais, och om intresse finns tänkte jag sälja ett par riktiga pärlor då. Pip gärna till om ni är intresserade så kan jag visa på förhand vilka klänningar som söker nya hem. ♥
#1 - Marias Memoarer

Men åh så fin!! :)

Svar: Tack Maria! <3 När kommer du hem från Australien? Jag tror att flera av klänningarna som är för små för mig skulle passa dig perfekt, om du gillar den här typen av klänningar. :)
TIDSTJUVEN

#2 - Nicolina

Så fin klänning, en riktig sommarklänning ju! :)

#3 - Hilkka Holmlund

Fin klänning, och finaste stället i Oravais där ni varit och fotat.?

#4 - Nina

Såå fina!

#5 - Sonja

Oj vilka härliga bilder, och fin klänning! :)

#6 - Alexandra

Ja men jaag är super intresserad om det finns någon som passar en M?

#7 - Maria Pettersson

Så fina bilder! Gillar den när du står på bron bäst :)

#8 - Marias Memoarer

Det verkar som att jag kanske kommer hem redan i augusti, men det är inte helt säkert ännu.. Så förstår ifall du vill sälja dem innan sommaren är slut. Men ifall du vill får du gärna skicka bilder på klänningarna som inte passar dig och hur mycket du skulle vilja ha för en klänning :)

#9 - Lisa

Hej! Jag bara älskar vintageklänningar och din släkting verkar ha haft en alldelens förträfflig klädsmak. Ser av kommentarena ovan att det är fler som också är intresserade, så därför skulle jag vilja föreslå ett klänningsinlägg, där du presenterar samtliga klänningar som du vill sälja med några mått och pris. Är fullt medveten om att det skulle krävas lite tid och energi, men kundskaran skulle definitivt breddas, jag själv bor i södra Sverige och har inga möjligheter att titta förbi den 11 juni, hur gärna jag än skulle vilja.

Oavsett vad, tack för en fin blogg! Tittar in här så gott som dagligen :-)