2017-05-04 | 05:44:00

Fikadags på FIIKA i Jakobstad

Inlägget är ett samarbete med FIIKA Café & Interiör.
 
 
Det är något speciellt med Jakobstad. Jag som bor mittemellan städerna Jakobstad och Vasa har tidigare oftast haft vägarna söderut till Vasa och mer sällan norrut till Jakobstad när det varit något stadsärende som ska uträttas... men de senaste åren har jag nästan lika ofta styrt kosan norrut som söderut. Det är något med småstadsatmosfären i Jakobstad som lockar. Staden växer, förnyas, utvecklas och blir allt mer funktionell, men den där mysiga småstadskänslan består. Man märker den genast när man parkerar bilen i centrum och promenerar längs gågatan.
 
Den där familjära känslan återfinns också i det nya caféet FIIKA Café & Interiör som slår upp dörrarna för allmänheten idag. Genast när man kliver in genom dörren möts man av glada leenden och en mysig atmosfär. Caféet är resultatet av två stycken väletablerade caféfavoriter som har slagit ihop sig – Urban Life & Coffee och Fredrika. Med nyrostat kaffe från Roger's Coffee och goda bakverk från Fredrikas bageri kan det inte bli annat än succé. Läget är dessutom alldeles perfekt, i Fredrikas tidigare cafélokal med utsikt mot gågatan och med plats för en finfin uteservering i sommar.
 
Den officiella öppningen sker idag klockan 10, men igår var det VIP-öppning med skumpa och småplock för att inviga Jakobstads nya cafépärla. Jag hade äran att få kika in på en fika tillsammans med bloggkollegorna Ida-Marie, Michelle och Jannike. Att få kliva in i detta caféparadis en dag innan allmänheten kändes väldigt roligt.
 
 
Urban Life & Coffee är ett minne blott, men precis som i Urban Life & Coffee säljs det inredningsprylar och fiffiga prylar till hemmet vid sidan om caféverksamheten här i FIIKA.
 
 
Att kombinera café med butik är ett koncept som jag verkligen gillar, och just den här stilen som FIIKA satsar på är ju bara så snygg. Jag skulle kunna inreda hela mitt hem med deras prylar.
 
 
För den som är sugen på specialkaffe finns det mycket att välja bland på menyn. Som tilltugg finns det goda bakverk i disken, och om ett par veckor kommer FIIKA också att börja servera lunch.
 
 
Möjlighet att köpa hem lokalrostat kaffe från Roger's Coffee finns också.
 
 
VIP-öppningen till ära höll Roger Snellman tal. Bakom honom står de delägare och medarbetare som gör FIIKA möjligt.
 
 
Dags för fika! No time for war if you take a påtår.
 
 
Vi skålade i bubbel och konstaterade att det är synnerligen bra selfieljus i myshörnan vid fönstret.
 
 
 Ett bord fullt av småplock stod framdukat.
 
 
Behöver jag ens säga att det syntes vilket hörn som var bloggarhörnet under kvällen? ;) Det är så länge sedan jag har träffat de här härliga pinglorna, så det blev en hel del snack om allt mellan himmel och jord över dagens kaffekopp. FIIKA visade sig vara mycket fikavänligt! Vi pratade så länge att vi alldeles glömde bort att spana in det nya konferensutrymmet som finns på övervåningen. Ännu en orsak att komma tillbaka.
 
 
Jag är säker på att det här kommer bli en ny storfavorit i Jakobstad – framför allt i sommar när uteserveringen öppnar.
 
 
Själv lär jag garanterat återvända många gånger för både fika och inredningsshopping, det är i alla fall en sak som är säker. ♥
FIIKA Café & Interiör finns på Storgatan 13 i Jakobstad.
Caféet är öppet måndag kl. 10-20, torsdag-fredag kl. 8-20,
lördag kl. 9-16 och söndag kl. 12-16.

Finheter
PaulaHelenas💕

Ser ju jättefint ut :) Ska till Jakobstad, min närmsta stad imorgon. Då ska vi passa på o fara dit om det nu inte är jättemycket folk )

2017-05-04 | 09:53:40 | http://paulahelenas.com
Ida-Marie Jungell

Roligt att vi hann träffas, och på ett så mysigt event :D Hoppas vi ses snart igen <3

2017-05-04 | 10:59:50 | http://idajungell.com/
Nina

Härligt inlägg!!! :)

2017-05-05 | 21:12:24 | http://mineden.com
Nina

Såg jättefint ut! Blir absolut ett besök nästa gång jag är i Jakobstad :D

2017-05-05 | 22:15:02 | http://ninozia.blogspot.fi
Anna Ahlskog

Vad mysigt. Jag ville besöka caféet FIIKA igår, men det var så mycket folk där, så får göra det någon annan gång istället.

2017-05-06 | 09:23:49 | http://nouw.com/annya87
Kommentera:
Kom ihåg mig?