2015-12-28 | 21:44:00

Mysigt vid Urban Life & Coffee

Idag hoppade jag i bilen och susade iväg till Jakobstad för att gå på mellandagsrea...
 
 
...och för att träffa Ida-Marie! Som jag har saknat den människan. Vi har inte träffats på mer än en månad och hade förstås tusen och en saker att prata om idag. Vi pratade, pratade och pratade. Och så drack vi varsin latte och mumsade på rocky road-kaka vid nyöppnade Urban Life & Coffee.
 
 
Konceptbutiken Urban Life & Coffee är både ett café och en inredningsaffär. Det nyrostade kaffet som serveras kommer förstås från Roger's Coffee. Jag måste säga att paret Snellman har lyckats kombinera cafédelen med inredningsförsäljningen på ett mycket smidigt sätt. All inredning i caféet är till salu (till och med stolarna man sitter på!) så man behöver inte fundera var gränsen mellan café och affär går. Jag stormgillar konceptet!
 
 
En fladdermusfåtölj (visste ni att de kallas så?) och den där mönstrade kannan skulle gärna få flytta in hos mig.
 
 
Under Galan 2015 sponsrade Urban Life & Coffee priser till ett par vinnare, så det var trevligt att kika in i den fysiska butiken idag och hälsa på personalen som vi samarbetat med. Jag kunde inte låta bli att köpa hem ett par muggar, för det fanns verkligen otroligt mycket fint i butiken. Det stod något lockande i varje hylla och på varje bord. Jag tror att inredningsbloggerskan Anna-Lena, som vi träffade i affären, kan hålla med. ;)
 
 
Hit kommer jag absolut att återkomma nästa gång jag har vägarna till Jakobstad. Urban Life & Coffee ligger på Otto Malmsgatan 12. Vardagar är det öppet 10-19, lördagar 10-15 och söndagar 10-16.

Finheter
Anna-Lena

Absolut, håller med om att konceptet är helt fantastiskt! Mitt nya favoritställe i Jeppis! Svårt att komma ut tomhänt därifrån, även om man bara tänkte gå in på en kaffe :-) Vore kul med nåt liknande ställe i Vasa också. Kul att träffa er båda idag förresten! :-)

Svar: Precis! Det är genialiskt. När man sitter och smuttar på sin kaffekopp och blickar ut över butiken kan man inte låta bli att lägga märke till många prylar som skulle passa utmärkt i ens eget hem... och sedan blir man tvungen att gå en till runda genom butiken när kaffekoppen är drucken. ;)

Det var minsann ett trevligt sammanträffande! Hoppas att ni gjorde bra inköp i Jeppis. :)
TIDSTJUVEN

2015-12-28 | 22:08:01 | http://sevendays.fi/annalena
Sara

Ser fint ut :) ett ställa att besöka om man rör sig sig norrut, men andra ord!

Svar: Helt klart! Rent av en orsak att bege sig norrut, skulle jag vilja påstå.
TIDSTJUVEN

2015-12-28 | 22:12:27 | http://www.saralene.blogg.se
Linn Strömberg

Åh vad fint!

Svar: Ja, det var verkligen ett tilltalande ställe! :)
TIDSTJUVEN

2015-12-28 | 23:10:44 | http://linnstromberg.se/
Emma Engström

Men åh vad roligt! :D

2015-12-29 | 17:48:59 | http://emmaengstrom.vione.se
Kommentera:
Kom ihåg mig?