Wanties från bostadsmässan: Mönstrade kakel

Gällande ytorna fanns det en grej jag verkligen fastnade för under bostadsmässan i Seinäjoki; mönstrade kakel. Aj aj aj, så snyggt det är med mönstrade kakel (eller heter det klinker förresten? Jag har noll koll på termerna, men nu bestämmer jag att vi kallar det för kakel för enkelhetens skull trots att det egentligen kanske är något helt annat). Tillåt mig förevisa.
 
 
I det här huset ylade jag till av förtjusning direkt vi steg in genom dörren. I hallen, tvättrummet och köket fanns nämligen ett alldeles underbart ljusblått marockanskt kakel på golvet. Så himla fint tillsammans med de ljusa ytorna! Med ett så här fint golv skulle man ju knappt våga gå på det.
 
 
Den här andra bilden är alltså tagen i samma hus, men i köket. Kolla kolla kolla så fint golv! *emoji med hjärtögon*
 
 
I ett annat hus hade de satsat på mönster på väggarna istället för på golvet i köket. Också fint ju!
 
 
Och hur snygg är inte den här badrumsväggen? :)
 

I samma hus som föregående bild såg tvättrummet ut som ovan. Jag dör, så snyggt mönster! Varför skulle man någonsin vilja ha allting sterilt vitt och svart när man kan ha det så här tjusigt?
 
 
Slutligen måste jag också visa detta badrum. För fint ju.
#1 - Lili

Tror det heter klinker när det är på golvet och ja, herre gud vad fint det skulle vara med mönstrat sådant!

#2 - Marias Memoarer

Oh, ja tack till det köksgolvet, och badrummet med den fina väggen med! Jag ÄLSKAR marockanskt kakel, eller ja, marockansk inredning och arkitektur överlag :) Drömmer ju själv om ett badrum med hammam-känsla...

#3 - Jean

Kakel eller klinker beror på tjockleken. Kakel är oftast på väggarna, klinker är tjockare och ofta runt 30x30cm. Det där är allt marrakech kakel vad jag kan se, förutom på badrumsgolvet som har rostfärgad skiffer. Har bestämt att jag ska ha marrakech kakel på köksgolvet då jag köper lägenhet, men det går lös på runt 150€/m2 så kommer förmodligen att vara världens minsta kök.

#4 - Yvonne

Fint, fast den praktiska/lata sidan av mig undrar om de där mönstren är upphöjda så att det fastnar mer smuts än vanligt på kaklet/klinkersen så att rengöringen blir jobbig... :)

#5 - Linda

super snyggt!!

#6 - Elin

Hej!
Minns du vilket företag eller vars klinker kommer ifrån?
Var Såå fint :D

Svar: Hej! Vissa av dem är från Marrakech Design och vissa är från Pukkila. Hoppas att du hittar vad du letar efter. :)
TIDSTJUVEN