På bostadsmässa i Seinäjoki

 
Med mycket möda och stort besvär lyckades jag övertala sambon att hänga med till Seinäjoki på bostadsmässa idag, då jag för omväxlingens skull råkade ha en ledig dag. Sambon skulle egentligen inte haft tid att gå och slösa bort en dag på någonting så onödigt (!?) som en bostadsmässa så han var ungefär lika peppad inför dagen som en säl på savannen. ;)
 
Nåja, i slutändan var det ändå jag som var så trött imorse att jag knappt orkade stiga upp när sambon i sin tur meddelade att han var taggad och redo att åka. Hehe. Men iväg kom vi oss och snabbt gick det som vanligt att köra till Seinäjoki. Jag glömmer alltid att Seinäjoki bara ligger en timme bort.
 
 
Efter sex timmar på området hade vi sett de över 40 husen på årets bostadsmässa och upplevt strålande solsken och regnväder om vartannat.
 
 
Insidan av de flesta husen gick i färgskalan vitt, grått och svart. Stilrent och avskalat, med en hel del inslag av naturmaterial. Väldigt snyggt, men själv skulle jag aldrig klara av att hålla det så där avskalat och opersonligt. Jag är nog mer en plottrig människa.
 
 
Terrasserna var inspirerande. Jag vill också ha en gunga!
 
 
En liten diss till barnrummen dock. Flera av barnrummen i husen var så otroligt stereotypiskt inredda i rosa för flickor och blått för pojkar. Lite nytänk, tack!
 
 
Jag stormgillade den gamla pulpeten som fanns i ett av barnrummen, men texten "Lil man cave" hade jag velat gå in och sudda ut. Vadå man cave? Morr...
 
 
När man behövde lite omväxling från husinspektionerna kunde man underhålla sig med att spela basket...
 
 
...eller gå upp i utkikstornet.
 
 
Jag fotograferade så otroligt många inspirerande inredningslösningar och prylar att jag helt enkelt får återkomma till det här bostadsmässoämnet ett par gånger till för att inte just det här inlägget ska bli sju kilometer långt. Jag tror bestämt att jag kör en "Wanties från bostadsmässan"-serie i ett par dagar och delar med mig av mina absoluta favoriter på det viset. Låter det okej? :)
 
 
Just nu skulle jag inte ha något emot att gå och lägga mig exempelvis här ↑. ZzzzZz...
#1 - Ida

vilken mysig blogg!

Svar: Tack fina du! :) Jag har legat lite lågt på bloggfronten under sommaren, men nu känner jag att inspirationen återvänder.
TIDSTJUVEN

#2 - ellenlundis

Va trevligt ni hade det. Huset såg bra fin ut. ^-^