2016-02-23 | 07:05:00

DIY: Gipsavgjutning av gravidmage

 
När vi hade babyshower för Madde i januari fick hon ett par rullar med gipsbindor bland alla små babykläder, blöjor och nappar. Gipsbindor låter kanske som världens konstigaste present till en blivande mamma, men vi hade en plan. Planen var att göra en gipsavgjutning av gravidmagen.
 
 
Igår var det dags! Mimmi, Cila, Sara och jag samlades hemma hos Madde och inledde kvällen med att dricka kaffe och fnissande vira in Maddes gravidmage i plastfolie. Många varv blev det. Runt runt runt. Till sist såg Madde ut som en levande plastfolierulle.
 
 
Sedan var det bara att börja klippa till gipsbindorna och blöta dem i vatten.
 
 
Vi började med ytterkanterna och gipsade sedan lite åt gången tills vi hade täckt hela magen. Tolv meter gipsbindor (två paket) blev riktigt passligt för en mage, men vill man att gipset ska bli tjockt kan det nog vara bra att köpa ett tredje paket för säkerhets skull. Nu gick det riktigt jämnt ut för oss.
 
 
Sedan var det bara att vänta på att gipset skulle torka. Det tog ungefär en halvtimme, så under tiden roade vi oss med att ta bilder.
 
 
Finaste Madde! ♥
 
 
Katten Selma höll förstås ett vakande öga på vad vi hade för oss.
 
 
När gipset hade torkat så pass mycket att det kändes stelt och började lossa vid kanterna tog vi fram saxen och klippte försiktigt loss avgjutningen.
 
 
Den blev superfin! Jag är nästan lite imponerad över att vi lyckades åstadkomma något så här snyggt trots att ingen av oss hade gjort gipsavgjutningar tidigare. Nu ska avgjutningen bara torka ordentligt så får Madde ta loss plastfolien och dekorera gipset sedan. Det här blir ett häftigt minne av graviditeten sedan när bebisen är född. ♥

Finheter
Linn

Shit vad häftigt! Nu har jag inte tänkt skaffa barn, men om jag mot förmodan nångång skulle ändra mig så kommer jag också göra en gipsavgjutning :-)

Svar: Eller hur! Det är säkert riktigt kul att kunna se på gipsmagen i efterhand för att minnas hur gravidmagen faktiskt såg ut när det begav sig. :)
TIDSTJUVEN

2016-02-23 | 09:34:10
Linda

Häftigt! :)

Svar: Jaa, ett lite annorlunda minne. :)
TIDSTJUVEN

2016-02-23 | 09:57:25 | http://lindasjolund.blogg.se
Kitty

Ser ut som att ni hade "A BLAST"! Resultatet var ju jättesnyggt! :D
/Kitty

Svar: Det hade vi! Gipsparty, hehe. :D
TIDSTJUVEN

2016-02-23 | 10:13:37 | http://dromgarden-10.blogspot.com
Veronica Wallgren

Vad roligt!

2016-02-23 | 21:37:12 | http://wallgrenveronica.blogg.se/
Sanna

Oj va coolt :D

2016-02-23 | 21:53:14 | http://myfairytaleneverends.blogg.se
Kommentera:
Kom ihåg mig?