Lördag på Juthbackamarknaden

 
Äpplet faller inte långt från trädet. Min mor och jag är ungefär lika knäppa och lika loppisintresserade, så trots att vi gått sex timmar på Juthbackamarknaden i fredags begav vi oss iväg till Finlands största loppis en gång till på lördagen. Det är ju bara marknad vid Juthbacka en gång om året, så det gäller att gå all in. ;)
 
 
I år fanns det så mycket prylar och skrot till salu att vi under dag två konstaterade att vi hade missat en hel del under den förra rundan. Den här röda trehjulingen till exempel - är den inte extremt charmig?
 
 
Jag tycker att de här bär- och fruktmönstrade skålarna från Arabia är hemskt fina. Tyvärr kostar de allt för mycket för min plånbok, men jag drömmer om att en vacker dag hitta en jordgubbsskål för en struntsumma på något loppis.
 
 
Den här designen är också väldigt tjusig.
 
 
Får det lov att vara ett hästhuvud kanske?
 
 
Jag var på jakt efter en sockertång. Alltså inte en sådan tång som man använde förr i tiden för att klippa loss bitar från en sockertopp, utan en sådan där silvrig och fin "dubbelsked" som man använde för att ta sockerbitar ur en sockerskål. En väldigt onödig pryl egentligen, men så gullig tycker jag. Tyvärr var alla sockertänger aningen överprissatta de också, så det blev inget köp.
 
 
En fungerande eller icke-fungerande analog gammal kamera var jag också på jakt efter. Jag hittade en som verkade väldigt lovande men då fanns förstås ägaren inte på plats vid försäljningsbordet så jag kunde inte diskutera priset. Så typiskt! :(
 
 
Hur fiffigt är det inte att omvandla en gammal symaskin till ett bord på det här viset? Så fint att kunna återanvända gamla grejer som kanske gått sönder och inte fyller sin ursprungliga funktion längre.
 
 
Vid tolvtiden skildes vi åt, min mor och jag, för då skulle jag iväg och fira svärmor som fyller jämna år. Det vankades lunchbuffé vid Epoque i Jakobstad. Härlig dag! ♥
#1 - mamm

...men sen när du gått kom ägaren till kameran tillbaks och jag "råkade" gå förbi där igen ...😉

Svar: DU SKOJAR!??? 😍😍❤
TIDSTJUVEN

#2 - Silje

Vad många fina skatter!! :D

Svar: Ja, skatter fanns det gott om! :D
TIDSTJUVEN

#3 - Christina

Det enda jag tycker är så tråkigt med Juthbackamarknaden är alla överprissatta varor. Det finns så mycket vackra saker, men de är alltid så himla dyra.