Kristi himmelsfärdslistan

Idag är det Kristi himmelsfärd och röd dag i kalendern, vilket betyder söndagslön för oss som jobbar. Men innan jag sticker iväg till jobbet för resten av dagen tänkte jag passa på att svara på den här småkluriga frågelistan som jag hittade hos Elsa. Kopiera och häng på ni också!
 
 
Om du bara fick ta på dig en sminkprodukt på morgonen, vilken skulle det vara?
– Jag går oftast helt utan smink till vardags så att välja bara en sminkprodukt är inte svårt: mascara. Mascara räddar alla dagar. Jag har nyligen köpt en ny mascara från Maybelline som jag stormgillar. Den ser ut så här om ni undrar.

Vilken är din favoritdrink?
– Frozen Strawberry Margarita. Så goood, svalkande och lyxig.
 
 
Vad vill du förbättra i ditt liv?
– Jag vill sluta skjuta upp saker som är viktiga att göra snabbt. Och så vill jag sluta vara så himla godtrogen hela tiden, och börja inse att alla människor inte vill en väl. Vill man ta sig någonstans måste man göra det själv.
 

Om du bara fick ha på dig en färg på dina kläder för resten av livet, vilken färg skulle du välja?
– Jag kunde vara hemskt tråkig och säga svart här eftersom min garderob till sjuttioåtta procent består av svarta plagg, men jag säger vinröd. Vinröd är finast.
 
Har du någonsin brutit ett ben?
– Näe, aldrig. Det är lite förvånande egentligen, med tanke på att jag är en av världens tio klumpigaste människor och jämt snubblar, går in i saker och är allmänt oaktsam.
 

Tror du på Gud?
– Kort sagt: ja. Men inte så att jag tror att Bibeln är direkta ord från gud och att vi människor ska leva våra liv med Bibeln som rättesnöre. Bibeln är skriven för tusentals år sedan och världen förändras, sekulariseras och globaliseras. Förut behövdes religionen för att förklara saker som vi idag kan förklara rent vetenskapligt. Men jag tycker ändå att hela universum är så enormt fascinerande och komplext att det känns ogreppbart att tänka att allt detta stora och märkliga bara skulle ha uppkommit av en slump. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara, men jag tror att det finns någon större makt. Om det då är en Gud eller något helt annat vet jag inte. Jag är dessutom grymt fascinerad av traditioner, religion och tro överlag samt likheter och olikheter mellan våra världsreligioner. Jag älskar att diskutera tro med människor från andra kulturer. Sorry för långt och flummigt svar, men jag skulle kunna fortsätta på detta tema hela dagen.
 

Vad gjorde du för ett år sedan?
– Då packade jag ihop alla mina tillhörigheter efter tre år i Vasa och flyttade ihop med sambon här i Oravais. Det beslutet har jag inte ångrat en enda dag.

När var du full för första gången?
– När jag var nitton år gammal. Jag har tidigare bloggat om min syn på alkohol om ni vill läsa.
 

Kaffe eller te?
– Kaffe kaffe kaffe! Nuförtiden kommer jag inte igång på morgonen om jag inte får mitt morgonkaffe. Och på eftermiddagen ska det förstås också vara en kopp. Vissa dagar, speciellt sådana dagar då jag jobbar, kan det till och med bli fyra kaffekoppar på en dag. Inte särskilt hälsosamt kanske. Men jag älskar te också.

Vad är du lyckligast över för tillfället?
– Att jag har en så stöttande och fin pojkvän, en familj som finns där i alla lägen och vänner som står mig nära. <3
 
 
Vad är frihet för dig?
– Frihet är att själv få bestämma över sitt liv och vilka val man gör. Frihet är att få vara sig själv utan att bli stämplad eller dömd.
#1 - Yvonne

Kul, en sån ska jag också skriva! Tack för tipset :)

Svar: Roligt att du hakar på! :)
TIDSTJUVEN

#2 - Felicia

Kul med listor :)

Svar: Det tycker jag också. Fast jag tror att de är roligare att fylla i än att läsa, haha. :) Men den här var lagom kort.
TIDSTJUVEN

#3 - Ida-Marie

Alltså så många strawberry margaritas vi ska dricka i sommar :'D

Svar: JA! Massvis. :') Jag får komma till Jeppis på afterwork.
TIDSTJUVEN

#4 - Saragunmarie

Du e så klok å ger alltid så sakliga svar :) Ere okej om ja snor listan å svarar på an jag å?

Svar: Oj tusen tack Sara. <3
Joo, stjäl på bara! Ja sir fram emot att läsa dina svar. :)
TIDSTJUVEN

#5 - Sandra A

Vad kul! jag fick också lust att fylla i listan! :)

Svar: Så roligt! :) Listor är till för att spridas vidare. Just den här innehöll ju dessutom lite annorlunda frågor som man kanske inte bloggar om i vanliga fall.
TIDSTJUVEN

#6 - www.carloine.blogspot.com

Fin lista och svar! :) Jag har också samma mascara och tycker nog om den. Intressant att läsa om dina tankar kring Gud och att vara godtrogen. Jag tror ju inte på Gud själv eller hör till kyrkan men tycker det är intressant att läsa om andras funderingar. Sen tror jag nog att kraften för att komma någonstans här i livet ska komma från en själv, men att man ibland behöver hjälp från andra. :)

Svar: Åh, jag visste inte att du inte hör till kyrkan. Har du nyligen gått ur? Om du vill får du gärna berätta mer i ett blogginlägg någon gång. :) Det hade varit väldigt intressant att läsa.
TIDSTJUVEN

#7 - Rebecca

härliga bilder:)

Svar: Tack så mycket! :)
TIDSTJUVEN