Österbottens stora loppishelg

 
Vet ni hur många loppisar som går av stapeln här i Österbotten den här helgen? TIO! Det är helt galet många ju. Bor man i Österbotten är oddsen alltså enormt stora för att det ska vara ett loppis i ens egen hemby eller grannbyn på lördag eller söndag. Jag menar, tio stycken loppisrace och gårdsloppisar på en och samma helg! 
 
På lördag smäller det i Närpes, Kovjoki, Jeppo, Böle och Replot. På söndag kan man loppisshoppa i Replot, Malax, Oravais, Karperö, Korsholm och Jakobstad. Ni hittar länkar till mera information om de olika loppisarna i mitt loppisschema.
 
 
Själv drar jag förstås hemåt och tycker att ni ska sikta in er på dessa två loppisrace i helgen: Jeppo på lördag och Oravais på söndag. Förra året var Jepporacet hysteriskt roligt och själv sålde jag å jobbets vägnar på det mycket lyckade Oravaisracet. Jag är säker på att det blir minst lika roligt i år igen och har redan börjat förbereda mig genom att printa ut kartorna. Jag tycker att det är så härligt att se hur hela byar engagerar sig, drar ut halva uthuset till försäljning, ordnar ponnyridning, kaffebjudning och jag vet inte vad. Kanske vi ses i vimlet?
#1 - Jasmine

Ååh, tyvärr ska jag på min morfars begravning på lördag, men hoppas att jag hinner på några andra loppisar i sommar i alla fall. Såg att det fanns en facebook-grupp för norra österbotten-loppisar, men vet du ifall det också finns någon facebook-grupp för Vasa med omnejd söderut? :)

Svar: Det blir säkert en fin begravning. <3 Och det kommer garanterat fler loppistillfällen i sommar. Jag känner tyvärr inte till någon Facebookgrupp för loppisar i Vasa och söderut. Kanske vi borde starta en? Loppisplanket är den enda gruppen jag känner till, och där postas det också information om loppisar i Vasanejden ibland.
TIDSTJUVEN

#2 - Louise

Så kul med loppisar! De e också loppmarknad på torget i Brändö denna helg, från 6 juni-8 juni pågår det. Tydligen är det denna helg man ska loppisfynda! ;)

Svar: Bra tips om Brändöloppiset! Det blir verkligen en riktig dunderloppishelg. :) Såna här gånger skulle det vara bra att ha en klon så man kunde befinna sig på flera ställen samtidigt.
TIDSTJUVEN

#3 - ett ritstift i din rumpa

oj så jag har suttit och funderat vilka det för mig är möjligt (och lönar sig) att åka på! synd att det är så många samma helg att man omöjligt hinner på alla :/

Svar: Jaa, det finns tydligen för få helger på en sommar när så många bra loppisevenemang ska krocka på det här viset. Vi får hoppas att det blir bra väder! :)
TIDSTJUVEN