En minnesvärd nyårsafton

Vem hade väl kunnat ana att årets godaste middag skulle ätas på årets allra sista dag? Den sista dagen på år 2014 bjöd på en riktigt härlig kväll. 
 
 
Jag inledde nyårsfirandet på jobbet och sedan nalkades det lyxig nyårsmiddag i Pensala. Vår eminente kock Mattias hade kommit hem ända från Göteborg och ställt till med middag tillsammans med Anna. Sedan tidigare vet ni säkerligen att Mattias middagar inte går av för hackor. Det är inte för inte som han ständigt klättrar högre på karriärstegen. Varje middag lyckas på något vis toppa den föregående och den här gången hade Anna dessutom valt ut tre stycken viner som skulle passa ihop med de tre rätterna och ta fram smakerna på bästa vis. Det är inte illa att ha både en proffskock och en vinexpert i kompiskretsen ska ni veta. ;)
 
 
Till förrätt serverades handskalade räkor med picklade grönsaker, rökt majonnäs samt sikrom. En riktig fröjd för smaklökarna. Det var först efter att jag hade slukat förrätten som jag ens kom ihåg att jag egentligen inte tycker om räkor. Räkhatande Maria tyckte plötsligt att räkor var utsökta. Say what!?
 
 
Till varmätt bjöd Mattias och Anna på helstekt nötinnerfilé med brynt smörsås, rödvinsky, champinjoncreme och rostade betor. Oh my! Jag kan inte ens beskriva hur gott det var. Mateufori.
 
 
Som pausunderhållning hade Toffe och Jakob förberett en frågesport om händelser från år 2014. Vi fick tävla parvis, vilket ledde till en mycket spännande match där det var omöjligt att avgöra vem som skulle ta hem vinsten förrän alldeles på slutet. Men gissa vem som vann... Jo, det var ingen mindre än Mikael och jag! Wohoo. :D
 
 
Sedan var det dags för efterrätt. Crème brûlée med skogsbärsgranité och saltkaramellkola med hasselnötter. Isglass OCH crème brûlée, snacka om att man rullade efter den efterrätten. :') Det blev dessutom så många intressanta diskussioner över middagsbordet (alltså vad är oddsen för att man ska få ha så här många fina människor i sitt liv egentligen?) att tiden gärna hade fått gå bra mycket långsammare. Men klockan gick lika snabbt som den alltid gör och plötsligt var det hög tid att röra sig vidare.
Tusen tack för en riktigt härlig nyårsmiddag och superbt sällskap,
Jakob, Toffe, Frank, Ida, Mikael, Mattias och Anna. ♥
 
 
Vid elvasnåret splittrades vi således mot olika håll. Några begav sig av mot Vasa och så var vi några som förflyttade oss till Pensalas mittpunkt - alltså UF-lokalen. Där var stämningen på topp och vi firade in det nya året tillsammans med ännu fler vänner, dans, fyrverkerier, skratt och tomtebloss som inte ville brinna. Det blev en väldigt lyckad avslutning på det gamla året och en toppenbra början på det nya. ♥
 
P.S. Är det ett tecken på ålderdom när man hellre spelar sällskapsspel än festar
på juldagen och åker hem för att sova redan klockan ett på nyårsafton?
#1 - Christina

Låter som att ni också fick en fin kväll! Haha, ja ålderdom eller inte.. själv var jag så trött och mätt så för mig blev det sängen kring kl. 2 den natten.

Svar: Det fick vi. :) Goda vänner och god mat är verkligen ett framgångsrecept när det kommer till nyårsafton. Och visst tar maten ut sin rätt på energinivån - man blir ju så sömnig när man har ätit en massa godsaker hela kvällen. ;)
TIDSTJUVEN

#2 - linda

Åh så myki gott mattias hadd laga :D

Svar: Jaa verkligen! Han e nåo en riktig stjärna han. :D
TIDSTJUVEN

#3 - Jessica

Låter som ett fantastiskt firande!

#4 - Bebs81

Oj, vilken lyx! Ser ut att ni haft en toppenkväll! Ålderdom eller inte, men man mår bra mycket bättre följande dag ;)

#5 - Karolina

Wow, vad härligt ni verkar ha haft det! :D

#6 - daniela

alltså HERREGUD va de låter gott!! LYX!

#7 - josefine

älskar din blogg och bilderna men jag har några frågor:
1. vad har du för kamera, vilka objektiv kan du tipsa om till en canon eos 600d?
ställer man in fokusen på systemkameran innan, eller hjälper fjärrutlösaren till med det?