2013-08-04 | 11:15:00

Äta på Åland: Topp 3

Det är dags för en topp tre-lista över Ålands bästa matställen. Man kunde lätt tro att den är sponsrad av Michael Björklund, men så är inte fallet. Det råkar bara vara så att den mannen tydligen har ett finger med i spelet i alla Ålands bästa matställen.
 
 
Plats #3: Pub Niska.
Här äter man förmånligt Mariehamns godaste pizzor (eller "plåtbröd" som de kallas) i en miljö som är som tagen ur en vintageinspirerad heminredningstidning eller en hamnpub på smugglartiden. Man kan lätt sitta och titta på dekorationerna och den väluttänkta inredningen i all evighet. Charmigt så det förslår! Pub Niska finner man i Östra hamnen i Mariehamn.
 
 
Plats #2: Smakbyn.
Bästa Smakbyn där bästa kocken Mattias huserar i köket. Här kan man äta exempelvis oxfilé med exklusiva såser och perfekta grönsaker. Det är så gott så att man nästan äter ihjäl sig. Men äta ihjäl sig på huvudrätten får man förstås inte göra, för man får absolut inte missa efterrätten! Hur låter chokladfondant med bärsås, havrefnös och vaniljglass? Eller jordgubbs- och yoghurtcheesecake med rågkrisp i burk? Alldeles förträffligt delikat. Smakbyn finner man i Kastelholm, ett stenkast från Kastelholms slott.
 
 
Plats #1: Mattias' vinkällare.
På en otroligt välförtjänt förstaplats över Ålands bästa matställen finner vi Lillgårds i Ödkarby (dit vem som helst inte har turen att få komma, men där vi hade lyckan att få bo!) och vår goda vän Mattias med sin hemlagade gourmetmat. Jag har sagt det förut och jag säger det igen - Mattias kan verkligen sin sak! Under vår vistelse på Åland bjöd han oss på en otroligt god hemlagad laxmiddag i vinkällaren. I vinkällaren är mysfaktorn total och maten som serveras verkligen något utöver det vanliga. Fantastiskt. Mattias, du kommer gå långt!

Finheter
matilda

Håller helt klart med om både smakbyn och pub Niska! Båda ställena är ju jättemysiga dessutom :)
Mattias vinkällare har jag inte själv varit till men man kanske borde testa. Dessutom rekommenderar jag varmt pilsnermackan, mitt inne i Mariehamn, mysigt ställe, god mat och allt är ekologiskt! :)

Svar: Ja, visst är de mysiga! Så härligt avslappnad och skön stämning. :) Om du frågar Mattias riktigt snällt kanske du kan få boka in en middag, men för att vara på den säkra sidan så kan du alltid äta hans mat på Smakbyn. :)
Pilsnermackan har jag inte varit till. Det stället måste jag bestämt testa nästa gång jag besöker Åland. :D Tack för tipset!
TIDSTJUVEN

2013-08-04 | 11:37:49 | http://matildasfoto.blogspot.com
Ellen (alatariel)

Nu blev jag hungrig. :3

2013-08-04 | 18:37:41 | http://alatariel.papper.fi
Linda

åland har nog faktist superbra matställen :D
smakbyn hann vi int prov tå vi var ti åland, men he kommer ju flera gånger :D

2013-08-04 | 21:35:42 | http://lindasjolund.blogg.se
Kommentera:
Kom ihåg mig?