Dagen då våren tog fart

Ni kanske vill hänga med under en dag på stan? Vad bra, då kör vi! :)
 
Solen sken och vägarna var sopade när jag skuttade iväg in mot centrum imorse. Väckarklockan hade ringt allt för tidigt efter ett himla långt och trevligt kafferep med tjejerna igår kväll, men det finns inget som inte en dusch, en kopp kaffe och solsken råder bot på - till och med sömnbrist!
 
Första stoppet var frissan. Mitt risiga hår fick sig en omgång av frisörsalongens finskspråkiga praktikant. Vi hade lite svårt att kommunicera ibland (vad sjutton heter pannlugg och uppklippt på finska?), men kroppsspråk funkar alltid och i slutändan blev vi riktigt nöjda allihop.
 
Sedan traskade jag iväg till skolan för att printa lite papper.
 
Sedan vidare mot Ritz. Där stod jag och väntade ungefär sjuttio timmar innan de jag skulle träffa dök upp. Att man alltid ska behöva vänta de där få gångerna då man kommer i tid till någonting. ;)
 

Vera och jag fixade i ordning det mesta inför Opticas lilla fotoutställning som äger rum hela april på anslagstavlan till vänster när man kommer in till Ritz. Nu fattas det bara ett par stycken foton som borde komma på plats inom de närmsta dagarna. Det blir snyyyggt!
 
När vi var klara gick vi en runda via det närliggande antikvariatet. Där är det trångt och böckerna ligger på bord, i bananlådor och på hyllor ända upp till taket. Man skulle lätt kunna spendera flera timmar där!
 
Hungriga som svältfödda vargar gick vi på lunch till skolan. Potatis och köttförssås stod på menyn idag.
 
Sedan fortsatte vi vår promenad med att gå på sightseeing i Vasa Stadsbibliotek. Jag har inte riktigt insett hur stort och fint biblioteket är de gånger jag varit dit på jakt efter tråkiga kursböcker, men det är ju egentligen oerhört mysigt där! Just nu pågår en fotoutställning med temat ADHD på bibliotekets övre våning. Den måste ni ta er en titt på!
 
Eftersom solen sken så förbenat så gav vi oss sedan på jakt efter ett kafé med uteservering. Aschan var det första vi hittade, så där bänkade vi oss i solen med kaffe, kakao och cupcake.
 
Det var så bra att vi knappt ville gå därifrån. Vardagslyx.
 
Allra sist avslutade vi dagen med en runda genom Eva & Adam-loppiset. Där fanns det många roliga och bra saker att titta på och plötsligt stod vi i kassakön, både Vera och jag, fastän vi egentligen inte var på jakt efter någonting. Så kan det gå.
 
Och det var den stadsrundan. Tack för att ni hängde med.
#1 - Christina

Härligt! :)

#2 - sarah

åå uteservering på finlands finasre torg! jag å vill. :D

Svar: Vi måst förresten ta kaffe någon dag :D
TIDSTJUVEN

#3 - daniela

visa bild på nya håre å loppisfyndena? :)

Svar: Yesbox, det kommer! :D
TIDSTJUVEN

#4 - Ellen

Superfina bilder! Har ni vår nu i Finland? :) Hemma hos mej, i Sverige så bryter våren ut på riktigt i mitten av april. Det sen vår nu i stora delar i Sverige! ^^

Svar: Tack! :) Här är det vår, men helt maaassor med snö ännu. Det lär nog ta ett bra tag innan all snö smälter bort i år.
TIDSTJUVEN